×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Ģimeņu diena Klutūras centrā "Siguldas devons"

26. novembris 11.00

26. novembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 Kultūras centrs “Siguldas devons” aicina apmeklēt “Ģimeņu dienu” Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons”.

Dienas programma:

Plkst. 11.00 – Zīmējumu un objektu izrāde bērniem “Vilks” (vecum no 3+). Izrāde tiem, kas nebaidās no vilka! Skatītāji kopā ar izrādes vadītājiem iesaistīsies rotaļās un izrādes beigās būs iespēja pabeigt zīmējumu uz skatuves sienas, tāpēc aicina bērnus ģērbtiem atbilstoši radošiem darbiem ar krāsām. Izrādē piedalās: gleznotāja – Anda Lāce, aktieri – Marta Grase, Agnese Budovska (kokle), Varis Klausītājs (blokflauta), scenogrāfija – Anda Lāce, Režija –Varis Klausītājs. Izrādes ilgums: 1h.

Izrāde sākas ar baltu un tīru telpu. Pēkšņi tajā sāk rotaļāties gleznotāja, mūziķis, aktrise un režisors. Mazo skatītāju acu priekšā viņi spēlējas ar valodu un vārdiem, tautasdziesmām, mūziku, mīklām un brīnišķīgiem zīmējumiem, izstāstot neskaitāmus stāstus par vilku pelēci. Nepilnas stundas laikā baltās sienas ir klātas krāsainām gleznām, kas, šķiet, saplūst un kustas gluži kā multfilmā, telpu ir piepildījusi mūzika un dažādi dzīvnieki, bet bērni tiek aicināti uz skatuves zīmēt un spēlēties kopā ar aktieriem.

Plkst. 12.00 tēlu un stāstu radīšanas darbnīca (vecums no 12+), vada Rebeka Lukošus, Jurijs Tatarkins (zīnu festivāls “Sābrs”). Darbnīcas laikā dalībniekiem būs iespēja izzināt zīnu radīšanas procesu.

Mākslinieku Rebekas Lukošus un Jurija Tatarkina vadībā katrs varēs iejusties ilustratora, rakstnieka un dramaturga ādā, soli pa solim radot tēlus un to piedzīvojumus sava zīna izveidei.

Rebeka Lukošus ilustrē grāmatas, zīmē komiksus un vada radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem. 2021. gadā izdevniecībā “Liels un mazs” iznāca Rebekas grāmata “Nepaklausīgais vectēvs”. Jurijs Tatarkins ir mākslinieks kurš darbojās ilustrācijas jomā.

Dalība ar iepriekšēju pieteikšanos, rakstot uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv. Darbnīcas ilgums: 1,5h.

Plkst. 11.00 līdz 14.00 Vizuālās mākslas darbnīca ātruma sajūtu izpētei “Kas griež pasauli?” Darbnīca norisināsies vairākos ciklos (vecums bez ierobežojuma). Darbnīcas laikā klausoties dažādus skaņu ritmus un veicot uzdevumus izmantojot grafiskos izteiksmes līdzekļus, pētīs kā dažādi audiālā, informatīvā un vizuālā ritma faktori ietekmē mūsu laika izjutu. Kad ir par ātru un kad viss ir tieši tā kā vajadzīgs? Kā ātrums dod spēku un kad tas dzen izmisumā?

Kādi faktori ietekmē laika izjūtu un kā mēs uz tiem reaģējam. Kā varam paātrināt vai palēnināt savu laiku, kā to izmantot jēgpilni. Kas nosaka ritmu – vizuāli, skaņās, sajūtās, domās? Kā to parādīt? Darbnīcas laikā būs iespēja izmēģināt dažādus grafiskos izteiksmes līdzekļus un eksperimentēt ar zīmēšanas tehnikām.

Darbnīcas autore Eva Vēvere – vizuālā māksliniece ar starptautisku mākslas praksi, dažādu mākslas izglītības programmu autore un realizētāja. Izstrādājusi un vadījusi mākslas autordarbnīcas bērniem un jauniešiem Somijā, Dānijā, Vācijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un Baltijas valstīs.

Tiekamies ģimeņu dienā!

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

 

Pasākumi