×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra studijas izrāde bērniem – Baiba Jukņēviča “Rūķi” kultūras centrā “Siguldas devons”

10. decembris 14.00

 

Sestdien, 10. decembrī, plkst. 14.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks mākslu skolas “Baltais flīģelis” Teātra studijas pirmizrāde – Baiba Jukņeviča “Rūķi” viencēliena luga bērniem.

Izrādes režisore ir Ārija Liepiņa-Stūrniece, skatuves kustība/deja – Madara Luīze Muzikante, māksliniece – Zinaīda Ceske. 

Izrādes apraksts: Tuvojas Ziemassvētki. Rūķu darbnīcā tiek darinātas dāvanas bērniem. Kādā brīdī, kad rūķi izgājuši, ierodas ļaunais mājas gariņš Minks. Viņš izložņā visus stūrus, samaina vietām rūķu darbarīkus, beigās atrod cepumu dozi, izēd to un aizmūk. Kāpēc viņš tā dara? Viņam apnicis dzīvot pie cilvēkiem, kur viss ir kārtīgs, pareizs. Garlaicīgi. Bet rūķīši ir pilnīgā nesaprašanā par notikušo viņu darbnīcā. Ierodas rūķu policija. Sākas iztaujāšanas un nedarbnieku meklēšana, jo par sastrādāto ir jāsaņem sods. Bet Minks veikli visu noveļ uz trim čaklākajiem rūķīšiem. Viņaprāt, tā ir jautrāk. Taču jautrība beidzas, kad meli nāk gaismā, Minks atkal paliek viens un bez draugiem. Bet Ziemassvētku laiks ir mīlestības, gaismas un piedošanas laiks. Minka atzīšanos, solījumu vairāk neapmelot citus un lūgumu neatstāt viņu vienu visi uzklausa un piedod. Kā saka Sniegavīrs: “Labi, ka viss labi beidzās! Būs skaisti Ziemassvētki!”

Ieeja pasākumā ir bez maksas

Pasākumi