×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

“Ziemassvētku rotājumu darbnīca katrai mājai un priekam” Turaidas muzejrezervāta Smēdē

17. decembris 13.00

Sestdien, 17. decembrī, plkst. 13.00 Turaidas muzejrezervāta Smēdē notiks radošā darbnīca, kurā būs iespēja pagatavot rotājumus mājai un Ziemassvētku eglītei, iedvesmu gūstot tradīcijās. Darbnīcā tiks gatavoti puzuri, ķisti jeb saulītes, virtenes, pušķi, putni un citi rotājumi.

Liekot lietā izdomu un izmantojot dažādus dabas materiālus, iespējams pagatavot oriģinālus svētku rotājumus, kas skaisti greznos māju vai arī būs brīnišķīga dāvana tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Ir svarīgi, lai rotājumu gatavošanas process ir mierpilns un meditatīvs, kura laikā var pārdomāt vēstījumu, ko pauž rotājums – pasaules kārtība, domas par pagātni un nākotni, tieksme pēc veiksmes, turības un laimes. Viens no senākajiem Ziemas saulgriežu rotājumiem ir puzurs. Ar savu ģeometrisko formu, spožajiem salmiem un gaismas spēlēm tas istabā ienes īstenu svētku noskaņu un gādā par labvēlīgu vidi.

Iedvesmojoties no tradicionālajiem salmu puzuriem, jau trešo gadu Turaidas muzejrezervāta vidē tiek veidoti un izstādīti lielformāta puzuri. Tie ir gan skatāmi, gan klausāmi, gan iesaistoši.

Pasākuma organizatori aicina dalību pieteikt iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru 29528421 (Margita Poriete). Visi materiāli un instrumenti tiks nodrošināti. Darbnīca piemērota visu vecumu dalībniekiem.

Dalības maksa – ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā.

Pasākumi