×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Izrāde “Puika, kurš redzēja tumsā” kultūras centrā “Siguldas devons”

16. februāris 19.00

16. februārī kultūras centrā “Siguldas devons” plkst. 19.00 ar Latvijas Nacionālā teātra viesizrādi viesosies “Puika, kurš redzēja tumsā”. Pēc dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces literārā darba “Puika, kurš redzēja tumsā” motīviem.

Kad tev aizsien acis ar necaurredzamu drānu, tu kļūsti cits. Izmainās tava domāšana, izmainās tavs fiziskais ķermenis un pasaules uztvere. Tu vairs neesi tas, kas tu biji pirms tam. Tu esi nezināmajā, un tu esi tajā viens pats. Un pēkšņi lietas, kuras iepriekš neprasīja nekādu piepūli, nu ir jādara lēni un uzmanīgi.

Jēkabs ir piedzimis neredzīgiem vecākiem, tāpēc viņam nav diži lielas izvēles– jābūt atbildīgam un saprotošam, jāattaisno uz viņu liktās vecāku cerības. Nē, tas nebūt nav grūti, jo viņš taču zina, ka ir īpašs – neredzīgo pasaulē Jēkabs ir vienīgais, kurš redz. Viņš vienīgais redz tumsā! Grūti paliek brīdī, kad jāsāk iet skolā un nākas aptvert, ka patiesībā viņš vienkārši ir piedzimis neredzīgiem vecākiem un visa dzīve ir viens bezgalīgs pienākums.

2019./2020. gada sezonā izrāde ieguvusi “Spēlmaņu nakts” Grand Prix balvu, kā arī tikusi atzīta par labāko nominācijās:

  • Gada mazās formas izrāde;
  • Gada gaismu mākslinieks – Lienīte Slišāne;
  • Gada aktieris – Kārlis Reijers;
  • Gada režisors – Valters Sīlis.

Nominēta arī kategorijās:

  • Gada aktrise otrā plāna lomā – Daiga Gaismiņa;
  • Gada sasniegums oriģināldramaturģijā (teksts, luga vai scenārijs) – Rasa Bugavičute-Pēce;
  • Gada scenogrāfs – Ieva Kauliņa;
  • Gada video mākslinieks – Toms Zeļģis;
  • Gada muzikālās partitūras autors – Gatis Krievāns.

Režisors: Valters Sīlis. Lomās: Kārlis Reijers, Daiga Gaismiņa, Ainārs Ančevskis, Agnese Budovska vai Madara Reijere, Romāns Bargais

Biļešu cena – no 18 līdz 20 eiro, iepriekšpārdošanā ar Siguldas novada ID karti tiek piemērota 20% atlaide. Biļetes var iegādāties kultūras centra “Siguldas devons” kasē un tiešsaistē šeit.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

 

Pasākumi