×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 20. aprīlis
Šodien sveicam: Mirta, Ziedīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

“S!-Fischer ziemas skolēnu čempionātā 2023” 3. posms Fischer slēpošanas centrā

10. marts 11.00

Ziema rit pilnā sparā un arī šogad “S!-Fischer ziemas skolēnu čempionātā 2023” 3. februārī tiksimies Slēpošanas un biatlona sporta bāzē “Jankas – Jaujas”, 17. februārī Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” un 10. martā pie mums – Fischer slēpošanas centrā. Aicinām visas Siguldas novada un Latvijas skolas būt aktīvām, piedalīties sacensībās un cīnīties par čempionāta galveno balvu – finansējumu 1500 eiro inventāra iegādei.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur tas ik ziemu tiek organizēts kopš 2015. gada, ik reiz piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Čempionāts no vietēja mēroga sacensībām ir izaudzis līdz nacionālam. Pēdējās sezonās čempionāts pulcēja kopumā vairāk nekā 700 skolēnus no 53 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Sacensību organizatori vēlas čempionātam piesaistīt arvien vairāk Latvijas skolēnu, kā arī popularizēt distanču slēpošanu kā veselīgu sporta un dzīves veidu.

Sacensību posmi:

  • 1. posms notiks 3. februārī plkst. 13.00 (starts) Slēpošanas, biatlona sporta bāzē “Jankas – Jaujas” Pļaviņās. Intervāla starts (klasiskais solis). Reģistrācija no plkst. 12.00;
  • 2. posms notiks 17. februārī plkst. 12.00 (starts) Slēpošanas un biatlona centrā “Cēsis” Priekuļos. Intervāla starts (brīvajā stilā, SV-10 klasiskais solis). Reģistrācija no plkst. 11.00;
  • 3. posms notiks 10. martā plkst. 12.00 (starts) Fischer slēpošanas centrā Siguldā, Puķu ielā 4. Šķēršļu un veiklības distance brīvajā stilā un sprinta posms. Reģistrācija no plkst. 11.00.

Čempionāts šogad noritēs 3. posmos. 1. posmā visām vecuma grupām paredzēts klasikas solis, 2. posmā – intervāla starts brīvajā stilā (SV-10 klasiskajā solī), savukārt 3. posmā – šķēršļu un veiklības distance brīvajā stilā un sprinta posms. Visos posmos distanču garumi tiks precizēti neilgi pirms sacensībām izejot no sniega apstākļiem.

Sacensībās var piedalīties Latvijas vispārizglītojošo skolu komandas. Dalībnieku grupas tiek iedalītas pēc vecumiem – S-10 un V-10 2013. gadā dzimušie un jaunāki, S-12 un V-12 2011.–2012. gadā dzimušie, S-14 un V-14 2009.–2010. gadā dzimušie, S-16 un V-16 2007.–2008. gadā dzimušie, S-18 un V-18 2004.–2005. gadā dzimušie. Sacensībās atļauts piedalīties arī 2003.–2004. gadā dzimušajiem skolēniem. Nepieciešama izziņa no skolas, ka skolēns nav palicis uz otru gadu un, ka ir attiecīgās skolas skolēns.

Dalībnieki tiek vērtēti noteiktajās vecuma grupās. Grupas kopvērtējumu aprēķina, summējot katrā posmā iegūtos punktus. Katras grupas uzvarētājs saņem 1000 punktus. Katrai nākamajai vietai punktus aprēķina, uzvarētāja laiku dalot ar konkrētās vietas uzrādīto laiku. Skolu kopvērtējumā tiek vērtēta trīs grupu labāko rezultātu summa, ko sastāda divi labākie rezultāti katrā vecuma grupā.

Skolas var pieteikties, sūtot skolēnu sarakstu (vārds, uzvārds, vecuma grupa sacensībās, trenera/skolotāja kontaktinformācija) uz e-pasta adresi fsc@siguldassports.lv, un apmaksāt dalību pēc piestādīta rēķina. Sacensību nolikums lasāma šeit.

Sacensības organizē Fischer slēpošanas centrs sadarbībā ar Slēpošanas un biatlona centru “Cēsis”, Slēpošanas, biatlona sporta bāze “Jankas – Jaujas”, “Fischer Latvia” un biedrību “A2”. Sacensību norisi atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

Sacensību galvenais tiesnesis ir Inese Miltiņa (tālruņa numurs 26101996). Laika ņemšanas tiesneši – biedrība “A2”. 

Pasākumi