×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Alberta koledžas studentu izstāde “Vērtības – cilvēku dzīves ceļazīmes” Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās

14. janvāris - 04. februāris

Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās eksponētā izstāde atspoguļo deviņu Alberta koledžas Kultūras pasākumu organizēšanas kursa neklātienes studentu vērtību pasauli. Par pamatu iecerei tika izvēlēts Dr.habil.phil. Augusta Milta citāts “Vērtības ir emocionāli iekrāsota attieksme pret lietām un parādībām. Vērtības izpaužas cilvēku un tautu mentalitāte, gars, dvēsele”, tādā veidā rosinot mums katram padomāt mūsu svarīgākās vērtības. Izstāde koprades laboratorijās būs skatāma līdz 4. februārim.

Mēs, cilvēki, uz pasaules esam ļoti daudz, un katram no mums uz pasaules ir savs uzskats par vērtībām pasaulē un mūsu dzīvē. Kādam no mums vērtības izpaužas mantiskā ziņā, kādam, kā īpašības un vēl kādam kā ģimene, mājas, draugi vai  mīlestība. Apzinoties savas saknes un sajūtot sevī mīlestību, mēs spējam pieņemt jebkuras pārmaiņas un pārvarēt vislielākos pārbaudījumus. Vērtības – parādības, kurās cilvēks vai sabiedrība saskata pietiekošu pozitīvo īpašību kopumu, lai censtos tās sasniegt. Ikdienā var labi novērot – kā līdz ar paaudzēm mainās vērtības. Piemēram, pēckara gadu paaudzei bija svarīgi palepoties ar bagātīgi klātiem galdiem, kad nāca ciemos viesi. Šodien jaunie vecāki nesaprot, kāpēc vecām omītēm galvenais ir pabarot, mammām svarīgi būt smuki sapucētām, bet pašiem svarīgākais ir interesanti pavadīt laiku. Līdz ar kultūrvēsturisko situāciju mainās cilvēku vajadzības un līdz ar to arī vērtības. 20. gadsimta notikumi un Latvijas šodiena ir mainījuši sabiedrības izpratni un vērtības, kurām sekojam šodien.

Apgūtās, īstenotās un iegūtās vērtības kļūst par personību un tautu rakstura, tikumu iezīmēm, ko var aplūkot dalībnieku fotogrāfijās.

Lai Jums izdodas izprast sevi un atrast savu personīgo vērtību!

Novēlam katram atrast vietu un veidu (runājot, dziedot, gleznojot, dejojot...), kur var paust savu patiesību. To patiesību, kura nāk no personības dzīlēm, kuru paužot, sajūtam sevī enerģiju.

Izstādes dalībnieki – Alberta Koledžas 1.kursa  “Kultūras pasākuma organizators” neklātienes laika studenti: Inga Ūdre, Mārtiņš Bērziņš, Līva Lukševica, Ņikita Melders, Laura Ābele, Rebeka Vītola, Aiga Rozenberga, Dita Rūta Dambrāne un Dana Daniela Ivanov. Fotogrāfe – Inga Ūdre.

Pasākumi