×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 17. aprīlis
Šodien sveicam: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvarteta “Quattro Differente” koncerts “Vivat musica!” mākslu skolā “Baltais flīģelis”

8. februāris 16.30

8. februārī plkst. 16.30 mākslu skolā “Baltais flīģelis” notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra klarnešu kvarteta “Quattro Differente” koncerts “Vivat musica!” (“Lai dzīvo mūzika!”).

Koncertprogramma ir veidota gaišos toņos, pozitīvā un priecīgā garā. Tajā ir iekļauti Marinas Vidmontes, Romāna Faļkenšteina, Eižena Damarē (Eugène Damaré), Sergeja Austra Universa un citu autoru darbi. Kvarteta sastāvā koncertā uzstāsies virsseržants Guntars Gedroics, seržante Marina Vidmonte, seržants Ojārs Spila un kaprālis Ričards Lapiņš. Kopā ar klarnešu kvartetu muzicēs sitaminstrumentālists seržants Arturs Krivoručko, savukārt pikolo flautas solo skanēs seržantes Lauras Salītes izpildījumā.

“Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra 30. gadadienas gads mūziķiem ir apliecinājis, ka mūzika vieno, ielīksmo, iedvesmo un pozitīvi ietekmē katru, kurš ar to saskaras. Mums, kas esam viens no senākajiem ansambļiem šajā orķestrī, mūzika vienmēr ir bijusi kaislība, tāpēc koncertā gribam gavilēt tai par godu. Tā neatlaidīgi mums liek attīstīties, mainīties un domāt par klausītāju. Radīt dažādus emocionālus pārdzīvojumus ir galvenais mūzikas un arī mūsu radošās darbības mērķis,” stāsta klarnešu kvarteta mākslinieciskais vadītājs virsseržants Guntars Gedroics.

Klarnešu kvartets “Quattro Differente” ir senākais Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra ansamblis, kas cītīgi glabā kamermuzicēšanas tradīcijas. Tas ir dibināts 1999. gadā un savā pastāvēšanas laikā ir piedalījies neskaitāmos pasākumos Latvijā un ārvalstīs. Kvartets ir nozīmīgs tieši ar savu sniegto ieguldījumu latviešu akadēmiskajā mūzikā. To raksturo nemitīga attīstība un sadarbība ar komponistiem un mūziķiem starptautiskā līmenī. Aizvien jaunu koncertprogrammu veidošana ir ansambļa prioritāte.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir dibināts 1992. gada 2. februārī un tā ir viena no atpazīstamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā orķestris visbiežāk asociējas ar valstī nozīmīgiem svētkiem un sarīkojumiem. Orķestra darbībā ir apvienotas vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, defilē programmu demonstrējumi, orķestra un kameransambļu koncerti. Pastāvēšanas laikā orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārās mūzikas festivālos. Orķestra programmas ir guvušas lielu klausītāju atzinību daudzās ārvalstīs, kā arī dzimtajā Latvijā.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar mākslu skolu “Baltais flīģelis” Siguldā.

Turpinot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra tradīcijas, ieeja koncertā būs bez maksas.

Pasākumi