×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Ģimeņu diena. Lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” atklāšana Siguldas novada bibliotēkā

11. februāris 12.00

11. februārī plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks Ģimeņu diena un lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” atklāšana, kurā paredzēta iepazīšanās ar programmu, leļļu teātra izrāde, tikšanās un radoša darbošanās ar programmas lapsas tēla dizainu un logo izstrādātāju mākslinieci Unu Leitāni.

Programma adresēta 5–10 gadus veciem bērniem un tā norisināsies no februāra līdz maijam un no septembra līdz decembrim. Programmas mērķis ir bērniem parādīt, ka lasīšana var būt aizraujoša un vienojoša nodarbe, kas ir cieši saistīta ar citām radošām izpausmēm: leļļu teātri, burtu apgūšanu, zīmēšanu un rakstīšanu. Grāmatas un lasīšana veicina vispusīgu un daudzveidīgu bērna attīstību, veido emocionālo pieredzi un attīsta personībā radošumu. Siguldas novada bibliotekāri bērniem ir sagatavojuši nodarbību programmu – bērnu grāmatu iepazīšanu un lasīšanu, radošus uzdevumus, leļļu teātra elementus, burtu apgūšanu, tikšanos ar autoriem. Programmā bērni tiks iepazīstināti ar dažādām tēmām – augu, dzīvnieku, krāsu pasauli, kosmosu, ģeogrāfiju, kultūru un vēsturi.

Nodarbības notiks katra mēneša otrajā sestdienā. Programma tiks realizēta arī pirmsskolas iestāžu grupām. Sākot ar martu, programmu sāks realizēt arī citās Siguldas novada bibliotēkās.

Aicinām pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus ar vecākiem nākt uz bibliotēku un iesaistīties projekta aktivitātēs.

Bērns kopā ar vecākiem iepazīst savas pirmās grāmatas. Kopā lasīšana veicina ciešu emocionālo saikni starp vecākiem un bērnu, kā arī palīdz apgūt lasītprasmi. Pati lasīšana trenē loģisko domāšanu un atmiņu, attīsta fantāziju un empātiju, kā arī atbrīvo no stresa un satraukuma mirkļiem.

Ieteikumi veiksmīgai lasīšanai ar pašiem mazākajiem:

  • baudiet laiku un lasiet kopā;
  • centieties lasīt regulāri;
  • ļaujiet grāmatai būt pieejamai;
  • iepazīstieties un rotaļājieties ar grāmatu;
  • izpētiet attēlus, burtus un vārdus;
  • lasiet grāmatu tieši pirms miega;
  • centieties lasīt izteiksmīgi un emocionāli;
  • atcerieties, ka nekad nav par vēlu sākt lasīt!

Siguldas novada bibliotēka aicina baudīt aizraujošus piedzīvojumus, ko burti uz lapām stāsta!

Kontaktinformācija: Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa, tālrunis 67972425, e-pasta adrese bernu.biblioteka@sigulda.lv vai biblioteka@sigulda.lv.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.

Pasākumi