×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Mālpils Kultūras centra 35 gadu jubilejas dižkoncerts “Krustabas” Mālpils Kultūras centrā

18. februāris 17.00

Februārī aprit 35 gadi, kopš Mālpilī durvis saviem lielajiem un mazajiem apmeklētājiem vēra jaunais, ilgi gaidītais kultūras nams. Par godu šim notikumiem kultūrvieta atminas paveikto un jubilejas mēnesī organizēs īpašas svētku norises. “Kāzas Mālpilī” nosvinētas pirms 10 gadiem. Nu ir laiks krustabām, tāpēc tiekamies Mālpils Kultūras centra 35 gadu jubilejas dižkoncertā “Krustabas Mālpilī” 18. februārī plkst. 17.00.

Laika gaitā mainās viss, mūsdienu dzīvē visbiežāk tieši nosaukumi – arī Mālpils Kultūras centrs savos pirmsākumos, 1988. gadā, bija kultūras nams. Savukārt tagadējais nosaukums, kā sacījusi skolotāja, ilggadējā Mālpils Kultūras centra apmeklētāja un pašdarbniece Ināra Bahmane, ir visprecīzākais – centram ir savs pievilkšanas spēks, ap to vienmēr kaut kas riņķo. Mālpils Kultūras centra dzīve patiešām ir piepildīta! Tajā darbojas 12 amatiermākslas kolektīvi, to skaits ir dubultojies, un septiņi no tiem gatavojas XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Kolektīvu vadītāji un dalībnieki ir mūsu vislielākā bagātība – pateicība ikvienam no viņiem.

Šajos gados visi kopā esam auguši un attīstījušies. Veidojuši un organizējuši dažāda veida koncertus, teātra izrādes un izstādes, kas ieņem aizvien nozīmīgāku vietu mūsu ikdienā. Kopā ar kopienas uzņēmējiem esam uzsākuši veidot Mālpils svētkus – Zemeņu svētkus. Paldies ikvienam apmeklētājam, kuru esam spējuši uzrunāt! Un prieks ir par viņu atsaucību, ieinteresētību. Iestādes paspārnē un atbildībā ir jauna kultūrtelpa Mālpilī – Skulmju dzimtas mājas –, kas saistīsies arī ar jauniem notikumiem.

Gandarījums ir arī par ikvienu uzlabojumu Mālpils Kultūras centrā, un tieši pēdējos gados ir paveikts visvairāk. Kultūras centrs ir bijis un joprojām ir ar vienu no lielākajām skatuvēm reģionā, un jau piecus gadus priecē jaunā skatuves grīda un otro gadu – arī jauni skatītāju zāles krēsli, lai centra apmeklētājiem būtu ērtāk.

Teātris sākas no garderobes, un Mālpils Kultūras centrs var būt lepns, ka tajā tā ir labiekārtota un skaista. Tas viss ir paveikts, mērķtiecīgi gadu no gada nelieliem solīšiem virzoties uz priekšu, pateicoties bijušajai Mālpils pašvaldības vadībai. Kultūras centrs ir pārvērties, bet tajā pašā laikā saglabājis šīs mājas arhitekta Laimoņa Tīkmaņa gaisotni.

Protams, darbinieki, komanda ir šīs mājas stūrakmeņi, uz kuru pleciem viss balstās. Ceram, ka Mālpils Kultūras centrs ir daudzu mālpiliešu otrās mājas, ar kurām saistās reizēm rīta stundas, reizēm – dienas laiks, bet visvairāk jau vakari. Nāk lieli un mazi, veci un jauni, nāk pat veselām ģimenēm. Nāk tāpēc, ka zina – pēc darba būs rezultāts.

Pasākumi