×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

“Siguldas robotu kauss 2023” Siguldas pilsētas vidusskolā

25. februāris 10.00

25. februārī Siguldas pilsētas vidusskolā notiks “Siguldas robotu kauss 2023”. Sacensības tiek organizēts kā 15. Latvijas robotikas čempionāta posms. Turnīra sākums plkst. 10.00, dalībnieku ierašanās plkst. 9.00–10.00. Atbalstītāji un citi interesenti aicināti apmeklēt pasākuma norises vietu līdz pat plkst. 15.00.

Robotikas sacensību mērķis ir popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, novērtēt bērnu un jauniešu prasmes un iemaņas tehniskās jaunrades jomā, kā arī veicināt robotikas un mehatronikas izglītības attīstību Latvijā.

Konkursā piedalās tehniskās jaunrades pulciņu dalībnieki un robotikas klubu biedri, kuri dažādās disciplīnās tiek dalīti vecuma grupās un profesionalitātes. Dalībnieki, kuriem ir augsti sasniegumi un panākumi dažādās sacensībās, tiek aicināti piedalīties PRO grupās, lai dotu iespēju jauniem dalībniekiem izcīnīt panākumus.

Sacensību vietne skatāma šeit, kurā skatāmas arī 20 sacensību disciplīnas. LEGO grupas disciplīnās un elektronikas robotu disciplīnu sacensības notiek saskaņā ar Latvijas Robotikas čempionāta noteikumiem, kas lasāmi šeit.

Siguldas Dronu skola kopā ar partneriem parūpējās par iespēju skolēniem vērot dronu paraugdemonstrējumus un savstarpēji sacensties “Mini Drone Challange”, kas Siguldā ieguvuši plašu ievērību un dalībnieku skaitu.

Sacensības organizē Siguldas novada Jaunrades centrs sadarbībā ar Robotu skolu, Preiļu robotikas klubu, Transporta un sakaru institūtu, kā arī Starptautisko Inovāciju skolu. To organizēšanā iesaistījušies visi Siguldas Jaunrades centra tehniskās jaunrades jomas pulciņu skolotāji.

Siguldas novada Jaunrades centrs robotikas jomu sāka attīstīt 2012. gadā, kad ar pašvaldības un Siguldas rotari kluba palīdzību tika izveidots LEGO robotikas pulciņš. 2013. gadā tika uzsākta elektronikas pulciņa darbība. Iegūstot sacensību pieredzi Latvijā un starptautiskajās “Robotex” sacensībās Igaunijā, to organizēšana uzsākta arī Siguldā.

Kontaktpersona par sacensībām un galvenais sacensību tiesnesis – Siguldas novada Jaunrades centra Elektronikas pulciņa vadītājs Edgars Bajaruns, e-pasta adrese edgars@sigrobotika.com

 

Pasākumi