×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 29. marts
Šodien sveicam: Aldonis, Agija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lielās talkas aktivitātes Siguldas novadā

22. aprīlis

Šogad Lielā talka notiks 22. aprīlī, un tās laikā norisināsies ne vien teritorijas sakopšana un labiekārtošana, bet arīvairākas latvāņu ierobežošanas aktivitātes. Siguldas novada pašvaldība šogad talkot aicina vairākās vietās visā novada teritorijā. Talka sāksies plkst. 9.00. Savukārt novada aktīvie iedzīvotāji, kas plāno teritorijas labiekārtošanas talkas, var pieteikt savu talkošanas vietu tīmekļa vietnē www.talkas.lv.

Atkritumu savākšana piesārņotajās vietās pirms tam ir jāsaskaņo ar talkas koordinatori, zvanot uz tālruņa numuru 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Atkritumu savākšanu no saskaņotajām vietām organizēs pašvaldība.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus iesaistīties talkošanā:

Siguldā (talkas vadītāja Dita Laure; tālruņa numurs 67800952, e-pasta adrese dita.laure@sigulda.lv):

  • Maija parkā un Raiņa parkā varēs grābt lapas un sakārtot bērnu rotaļlaukuma teritoriju, uzirdinot smilšu laukumus un notīrot iekārtas pēc ziemas. Talkotāji aicināti līdzi ņemt grābekļus, kapļus un lāpstas;
  • Siguldas pagasta Kultūras namā apkārtnē norisināsies labiekārtošanas talka. Tās sākums plkst. 10.00. Plānota lapu grābšanu, tādēļ talkotāji aicināti līdzi ņemt grābekļus. 

Allažu pagastā (talkas vadītāja Elizabete Liepiņa; tālruņa numurs 25454955, e-pasta adrese elizabete.liepina@sigulda.lv):

  • Allažmuižas parkā tiks savākti nolūzušie koki un zari, tīrīts pamežs un likvidēts aizaugums.

Inčukalna pagastā (talkas vadītāja Elizabete Liepiņa; tālruņa numurs 25454955, e-pasta adrese elizabete.liepina@sigulda.lv):

  • Gaujā, Gaujaslīču ielā 45, norisināsies tur esošās kūtiņu apkārtnes teritorijas sakopšana;
  • talkotāji aicināti sakopt teritoriju Inčukalnā starp Vecajiem kapiem un dzelzceļu. Līdzi jāņem grābekļi un lāpstas;
  • novadnieki ir aicināti piedalīties talkā, lai sakoptu un labiekārotu Inčukalna pamatskolas teritoriju un tās apkārtni. Šo talku vadīs Agris Holšteins (tālruņa numurs 26262680, e-pasta adrese agris.holsteins@sigulda.lv).

Krimuldas pagastā (talkas vadītājs Ainārs Liepiņš; tālruņa numurs 29120085, e-pasta adrese ainars.liepins@sigulda.lv):

  • Raganā varēs iesaistīties Reģu kalna sakārtošanā. Talkotājiem līdzi jāņem grābekļi, lāpstas un zāģi;
  • Sunīšos norisināsies Sunīšu Kopienas centra teritorijas sakopšana. Talkotājiem līdzi jāņem grābekļi un lāpstas;
  • Inciemā norisināsies estrādes parka sakopšana un lapu grābšana. Talkotājiem līdzi jāņem grābekļi, lāpstas un zāģi.

Lēdurgas pagastā (talkas vadītājs Ainārs Liepiņš; tālruņa numurs 29120085, e-pasta adrese ainars.liepins@sigulda.lv):

  • Lēdurgā kopīgi tiks sakopts estrādes parks un grābtas vecās lapas. Talkotāji aicināti ņemt līdzi grābekļus, bet tiem, kas turpat pie estrādes piedalīsies latvāņu ierobežošanā, līdzi jāņem lāpstas. Pirms talkas tiks pārrunāti darba drošības jautājumi, talkotāji parakstīsies par to, ka ir iepazinušies ar darba drosības noteikumiem.

Mālpils pagastā (talkas vadītājs Agris Bukovskis; tālruņa numurs 29282209, e-pasta adrese agris.bukovskis@sigulda.lv):

  • Mālpilī norisināsies Mergupes dabas takas atjaunošanas un labiekārtošanas darbi. Šīs talkas sākums plkst. 10.00. Līdzi jāņem grābekļi un lāpstas. Tiem, kas pievienosies latvāņu ierobežošanas talkai pie Mālpils centra ūdenskrātuves, līdzi jāņem lāpstas. Lai piedalītos latvāņu ierobežošanas talkā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29282209;
  • Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijas atvēršanas ar kopīgu Lielo talku un Valentīna iecienīto zupu pie ugunskura;
  • Sidgundā norisināsies parka sakārtošana un atkritumu vākšana gar Lielās Juglas krastiem.

Mores pagastā (talkas vadītājs Agris Bukovskis; tālruņa numurs 29282209, e-pasta adrese agris.bukovskis@sigulda.lv):

  • Tautas dīķa teritorijas sakopšanas. Talkotāji aicināti līdzi ņemt lāpstas, cirvjus un grābekļus, vēlams vilkt gumijas zābakus.

Uz talku ieteicams ģērbties laikapstākļiem atbilstošā darba apģērbā. Nepieciešami ūdens izturīgi apavi – gumijas zābaki vai citi atbilstoši apavi. Ieteicams līdzi ņemt darba cimdus un dzeramo ūdeni.

Atgādinām, ka arī šogad var talkot gan “solo” formātā, gan arī rīkot tradicionālās labiekārtošanas un uzkopšanas talkas. Vēršam uzmanību, ka labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens talkotājs neatkarīgi no tā, vai talkošana notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas uz privātas zemes, kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, talkotāji ievieto savos atkritumu konteineros un apmaksā paši. Savukārt uzkopšanas talkas ir tās, kas notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus, un kurās tiek nodrošināta savākto sadzīves atkritumu izvešana.

Iepriekš saskaņotās talkas tiks apstiprinātas un būs redzamas Lielās talkas tīmekļa vietnē, bet par talku atbildīgais no pašvaldības saņems bezmaksas atkritumu maisus. Šo maisu savākšanu no apstiprinātajām talkas vietām nodrošinās tās organizētāji.

Tāpat aicinām Lielās talkas laikā izmantot iespēju pārstrādei derīgos materiālus vākt atsevišķi, lai nodotu tos šķiroto atkritumu pieņemšanas punktos. Šķirotos atkritumus bez maksas var nodot atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem SIA “Jumis” (Siguldas pilsētā, Allažu, Mālpils, Mores un Siguldas pagastā), SIA “ZAAO” (Krimuldas un Lēdurgas pagastā) un SIA “Clean R” (Inčukalna pagastā)

Pasākumi