×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Lasīšanas veicināšanas programma “Grāmatu starts” 3–4 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem, “Pūčulēnu skolas” pirmā nodarbība Siguldas novada bibliotēkā

15. aprīlis 12.00

Siguldas novada bibliotēka 15. aprīlī plkst. 12.00 aicina ģimenes ar bērniem uz pirmo lasīšanas veicināšanas programmas “Grāmatu starts” nodarbību. “Grāmatu starts” ir Latvijas Nacionālas bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra un LNB Atbalsta biedrības lasīšanas veicināšanas programma 3–4 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem.

“Grāmatu starts” aicina uz pirmo tikšanos ar bibliotēku, vienlaikus iepazīstinot ar grāmatu pasauli un mudinot lasīt. Bērni atklāj bibliotēkas kā aizraujošas un interesantas vietas un iesaistās “Pūčulēnu skolā” – izzinošās un attīstošās nodarbībās bibliotēkās. Katrs mazais dalībnieks saņem “Grāmatu starta” komplektu – krāsainā mugursomiņā ietilpst Ineses Zanderes un Rūtas Briedes bilžu grāmata “Vai grāmatai ir knābis?”, mīļlietiņa un brošūra vecākiem par lasītprieka veicināšanu. “Vai grāmatai ir knābis?” tapusi īpaši “Grāmatu startam”. Grāmatas galvenais varonis ir bērniem jau zināmais “Grāmatu starta” simbols – zinātkārais pūčulēns Elmārs. Kopā ar draugiem viņš aicina spēlēties, izpētīt grāmatu pasauli un doties kopīgā lasīšanas piedzīvojumā.

Bibliotēku piedāvājums bērniem ir saturīgs, izglītību un attīstību veicinošs un pieejams bez maksas. To plauktos rodamās grāmatas ir neaizstājamas ikviena bērna attīstībā, bagātas valodas, personības un vērtību veidošanā.

Gan bibliotēku vadītāji, gan programmā iesaistītie bērni un ģimenes atzinuši “Grāmatu startu” par aizraujošu, noderīgu un lasīšanas tradīciju stiprinošu.

Lasīšanas veicināšanas programma “Grāmatu starts” Latvijas bibliotēkās notiek ar LNB Atbalsta biedrības ziedotāju, Siguldas novada pašvaldības, “Ziedot.lv” un Kultūras ministrijas atbalstu.

Aicinām ģimenes pieteikties dalībai programmā Siguldas novada bibliotēkā, rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67972425.

Pasākumi