×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Bibliotēku nedēļas aktivitātes visās Siguldas novada bibliotēkās

17. aprīlis - 21. aprīlis

Šogad Bibliotēku nedēļa norisināsies no 17. līdz 22. aprīlim. Tās mērķis ir parādīt bibliotēku spēku – to, cik ļoti nozīmīgas tās ir kopienai, sabiedrībai, valstij, kā tās iesaistās mūžizglītības procesos, kā īsteno savas aktivitātes un iedvesmo kopienu attīstībai. Bibliotēku nedēļas aktivitātēs iesaistīties aicinās visas novada bibliotēkas – gan ar izstādēm par vietējās bibliotēkas vēsturi un nozīmi, gan viktorīnām, gan organizējot tikšanās ar dažādiem autoriem.

Siguldas novada bibliotēka 19. aprīlī aicinās lasītājus iesaistīties Bibliotēku nedēļas viktorīnā “Vai esi gudrāks par bibliotekāru?”. 20. aprīlī plkst. 11.00 5.–6. klašu skolēniem būs iespēja piedalīties radošā nodarbībā ar rakstnieci Māru Ozolu. Autore stāstīs par savu pieredzi  – gan par pirmajiem mēģinājumiem skolas laikā, gan īstu grāmatu tapšanu, iepazīstinās ar grāmatas veidošanas pamatprincipiem. Kopā ar autori, praktiski darbojoties, varēs iepazīt savu lasīšanas pieredzi un meklēt ceļus, kā to papildināt, pilnveidojot savu valodu. Savukārt 21. aprīlī plkst. 17.00 bibliotēka aicinās uz literāri muzikālu pasākumu “Laiks lasīšanai” ar rakstnieci Ingu Gaili un ansambli “DuoRI”. Pasākumā atskatīsimies arī uz iepriekšējo gadu un godināsim čaklākos lasītājus un sadarbības partnerus.

Pasākumi citās bibliotēkās:

  • Lēdurgas bibliotēkā būs skatāma tematiskā izstāde “Lēdurgas bibliotēkas vēsture”;
  • Inciema bibliotēkā – novadpētniecības izstāde “Atskats vēsturē” un 19. aprīlī plkst. 15.00 tikšanās ar rakstniekiem Maiju Pohodņevu un Modri Pelsi (Inciema tornī);
  • Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā būs skatāma izstāde “Reiz Jūdažos”, Krimuldas bibliotēkā  – izstāde “Krimuldas bibliotēkas vēsture”;
  • Allažu bibliotēkā norisināsies aktivitāte “Vai viegli būt bibliotekāram?”;
  • Mālpils bibliotēka aicinās uz e-prasmju konsultācijām un aktivitātēm, lai labāk iepazītu bibliotēku, savukārt bērnus aicinās uz radošo nodarbību “Izgatavo savu grāmatzīmi”;
  • Inčukalna bibliotēka aicinās piedalīties viktorīnā par bibliotēku, tās vēsturi un mūsdienām, aplūkot izstādi “Inčukalna bibliotēkas 77 gadi”, bet 20. aprīlī plkst. 17.00 notiks “Sarunas bibliotēkā” tikšanās ar grāmatas “Santjago ceļš: plāksteris pēdām un sirdij” autori Zani Eniņu;
  • Mores bibliotēkā 20. aprīlī plkst. 10.00 notiks tikšanās ar bērnu grāmatu autori, novadnieci Ingrīdu Bērziņu “Omītes pasaciņas”

Pasākumi