×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 19. aprīlis
Šodien sveicam: Vēsma, Fanija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Literāri muzikāls pasākums “Laiks lasīšanai” ar rakstnieci Ingu Gaili un ansambli “DuoRI” Siguldas novada bibliotēkā

21. aprīlis 17.00

21. aprīlī plkst. 16.30 Siguldas novada bibliotēkā norisināsies pasākums “Laiks lasīšanai”. Pasākumā bibliotēka atskatīsies uz iepriekšējo gadu un godinās čaklākos lasītājus un sadarbības partnerus. Pasākuma īpašie viesi – rakstniece un dzejniece Inga Gaile un kameransamblis “Duo RI” ar dzejas un mūzikas programmu “Aiz robežas” (programma sāksies plkst. 17.00). Programmā izskanēs mūzikas un dzejas mijiedarbība, kā arī fragmenti no Ingas Gailes jaunā romāna “Jaukumiņš”.

Inga Gaile ir Latvijā labi pazīstama dzejniece, prozaiķe un dramaturģe. Viņas dzeja novērtēta ar Klāva Elsberga un Ojāra Vācieša prēmiju, Annas Dagdas fonda un Dzejas dienu balvu. Inga Gaile ir divkārtēja Latvijas Literatūras gada balvas laureāte: par dzejoļu krājumu bērniem “Vai otrā grupa mani dzird?” (2015) un romānu “Skaistās” (2020). 2012. gadā saņēmusi Prozas lasījumu galveno balvu par stāstu “Piena ceļi”. 2016. gadā debitējusi romāna žanrā ar grāmatu “Stikli” sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts”. 2018. gadā klajā nācis dzejas krājums “Lieldienas”, otrais romāns “Neredzamie”, stāstu krājums “Piena ceļi”, 2019. gada nogalē – romāns “Skaistās”. Šogad iznācis jaunākais Ingas Gailes romāns ”Jaukumiņš”. Rakstnieces darbi tulkoti angļu, bengāļu, igauņu, lietuviešu, zviedru un citās valodās.

Ansamblis “Duo RI” (flautiste Rūta Īzāka-Mača un pianiste Ilze Kundziņa) kopā uzstājas kopš 2011. gada rudens, sniegti koncerti gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās, duets ir ieguvis godalgotas vietas vairākos starptautiskos kamermūzikas konkursos. Abas mūziķes ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolventes, papildinājušās “Socrates/Erasmus” apmaiņas programmās Helsinkos un Ķelnē un meistarklasēs gan Latvijā, gan ārzemēs.

 

Pasākumi