×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 18. aprīlis
Šodien sveicam: Laura, Jadviga
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena – Baltā galdauta svētki Siguldas novadā

4. maijs 11.00

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā – 4. maijā – Latvijā svinēs Baltā galdauta svētkus. Šajā gadā Siguldas novadā iedzīvotāji pulcēsies pašorganizētās svinību vietās, kā arī citos publiskos pasākumos, kurus ir iespēja apmeklēt ikvienam Brīvības svētku svinētājam. Aicinām arī citus novadniekus uzklāt baltus galdautus un svinēt mūsu brīvību, kopā daloties ar fotogrāfijām sociālo tīklu vietnēs un lietojot tēmturi #mans4maijs, radot arī virtuālu svētku kopības sajūtu!

Kultūras centrs “Siguldas devons” un Siguldas novada pašvaldība arī šogad Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu aicina svinēt savā kopienā, ģimenē, pagalmā, draugu lokā vai darba vietā, uzklājot baltus galdautus un svinot Latvijas brīvību. Atsaucoties aicinājumam pulcēties pašorganizētās svinību vietās, pieteiktas 18 vietas visā novadā – Allažos, Inciemā, Inčukalnā, Jūdažos, Lēdurgā, Mālpilī, Morē un Siguldas pilsētā un pagastā –, kurās iedzīvotāji atzīmēs svētkus gan kuplā ģimenes lokā, gan satiksies kaimiņi, draugu kompānijas un domubiedri sētās un daudzdzīvokļu māju pagalmos, vienosies kopīgos svētku mirkļos un baudīs sarūpētos pārsteigumus.

Allažu pagastā svinības notiks pie “Sprīdīšu” saimniekiem, to sākums plkst. 12.00.

Inčukalna pagastā Inčukalna Tautas nams aicina sanākt kopā, celt galdā cienastus un svinēt svētkus mūsu Latvijai divās norises vietās – plkst. 11.00 Egļupes ciemata kopiena aicināta pulcēties pie veikala SIA “Petrovska”, lai kopā svinētu svētkus. Būs lieliska iespēja arī iemācīties un kopā nodziedāt latviešu spēka dziesmas, kā arī darboties radošajās darbnīcās “Arī tāda ir Latvija”. Savukārt plkst. 12.00 Gaujas ciematā pie Gaujas kluba svētki tiks svinēti ar sajūtu “atpakaļ nākotnē” – tiks baudītas kopīgas pusdienas, vietējā tramvaja kinoteātrī varēs noskatīties Inčukalna amatierteātra animācijas filmu “Mans dzīves rīts” pēc Doku Ata. 

Jūdažu Bibliotēka un sabiedriskais centrā plkst. 12.00 notiks kopīgā svētku svinēšana, ceļot galdā ģimenes gardākās receptes. 

Krimuldas pagasta Inciemā svētku sajūtu būs iespēja rast Inciema parkā pie torņa, kur plkst. 12.00 aicināts pievienoties ikviens interesents, līdzi ņemot baltu galdautu un cienastu. 

Krimuldas pagasta Sunīšos, godinot un stiprinot kopienas tradīcijas, plkst. 12.00 interesenti aicināti uz kopīgu tikšanos Sunīšu Kopienas centrā, klājot baltu galdautu un baudot svētku sajūtu.

Lēdurgas pagastā veco ļaužu mītnē “Pēterupe” baltas galvas pie balta galda svinēs Latvijas svētkus. Arī ciemojoties šeit, līdzi ņemams cienasts kopīgajam galdam. Pasākuma sākums plkst. 12.00.

Mores pagastā plkst. 12.00 Mores Tautas nams aicina visus pagasta iedzīvotājus pulcēties pie kopīga svētku galda Mores Tautas nama pagalmā, līdzi ņemot nelielu cienastu. Par muzikālajiem priekšnesumiem pasākuma laikā parūpēsies Mores Tautas nama mākslinieciskie kolektīvi. Neizpaliks arī kopīga sadancošanās, sadziedāšanās un lustēšanās.

Siguldas pagastā plkst. 11.00 apmeklētāji aicināti svētkus svinēt pie Siguldas pagasta Kultūras nama, kur apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs Siguldas pagasta Kultūras nama Pūtēju orķestris, Siguldas 1. pamatskolas Zēnu koris un bērnu vokālā grupa “Zibsnis”. Ierašanās ar cienastu kopīgajam svētku galdam. Baltā galdauta svētki gaidāmi arī Nurmižos, kultūrtelpā “Dabā”, “Cerību mājā”.

Siguldas pilsētā pie viena galda pulcēsies Alauksta iela 8 kaimiņi un Pērles un Smilšu ielas, Vizbuļu un Cīruļu ielas iedzīvotāji.

 

Baltā galdauta svētki ir veids, kā svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu, un svētku mērķis ir iedvesmot cilvēkus 4. maijā pulcēties pie viena gara ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas galda, svētku norisi un formātu veidojot pašiem. Baltais galdauts ir pašapziņas un lepnuma simbols, kā arī senu tradīciju, nemateriālā, tostarp kulinārā, mantojuma apzināšana un godā celšana.

Paldies par brīvību! Sveicam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā!

Pasākumi