×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T

Pasākumi

Baznīcu nakts norises Siguldas novadā

27. maijs 07.00

27. maijā visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā, norisināsies Baznīcu nakts.Tās laikā novadā esošie dievnami – Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīca, Mālpils Evaņģēliski luteriskā baznīca, Siguldas baptistu draudze un Siguldas katoļu draudze – būs atvērti un gaidīs interesentus, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar baznīcu kultūru un garīgajām vērtībām.

Krimuldas Evaņģēliski luteriskā baznīca būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 24.00. Plkst. 18.00 norisināsies “Gaismas apmirdzētie”, kurā uzstāsies Aivars Lapšāns (balss, ģitāra), Alise Klimanska (flauta), Nataļja Grigoroviča (vijole) un Jolanta Barinska (klavieres).

Mālpils Evaņģēliski luteriskā baznīca būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 24.00. Kopīga Tēvreizes lūgšana dievnamā notiks plkst. 21.00.

Siguldas baptistu draudze būs atvērts no plkst. 16.00. No plkst. 16.00 līdz 18.00 draudzes pagalmā bērniem notiks radošās un sportiskās aktivitātēs. Vecāki tikmēr varēs uzzināt vairāk par draudzes vēsturi, draudzes aktivitātēm, notikumiem, par ticības jautājumiem. No plkst. 18.00 līdz 20.00 draudzes pagalmā skanēs dzīvā mūzika, ko nodrošinās Daiga Krontāle (vokāls, klavieres), Raitis Viļumovs (ritma ģitāra, perkusijas, vokāls), Reinis Aizupietis (perkusijas), Ivars Meijers (solo ģitāra), Sandijs Aizupietis (vokāls, ģitāra).

Siguldas katoļu draudze būs atvērta no plkst. 7.00 līdz 22.00. Apskatīšanai būs pieejams informatīvais stends par Svētā Jēkaba ceļu Latvijā. No plkst. 18.00 līdz 22.00 ārpusē pie baznīcas ieejas būs svecītes, kuras var aizdedzināt un nolikt baznīcā pie altāra. Plkst. 18.00 tiks rādīta filma par Santjago ceļu “The Way”. Plkst. 20.00 notiks kopīga pārdomu lūgšanu “Gaismas ceļš”, bet plkst. 21.00 izskanēs kopīga Tēvreizes lūgšana.

Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu diena ir garīgās kultūras notikums, kas kristīgo draudžu baznīcās notiek vasaras sākumā. Tas ir laiks, kad baznīcā ienākt citādi un iepazīt kultūras un garīgās vērtības. Pasākuma dienā baznīcas mēdz būt atvērtas līdz pusnaktij un pat ilgāk. Nāc un esi viesis – izbaudi mūziku, mākslu, arhitektūru, sarunas, dziesmas, klusumu un lūgšanu. Ar visām baznīcām, kuras piedalās Baznīcu naktī, iespējams iepazīsties šeit. Latvijā Baznīcu nakti organizē starpkonfesionāla domubiedru grupa – nodibinājums “Baznīcu Nakts fonds”.

Pasākumi