×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-12
Jaunieši plāno projekta aktivitātes; lūdz atsaukties atbalstītājus

Popularizējot videi draudzīgu dzīvesveidu un jauniešiem lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespējas, Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” no 15. līdz 19.jūnijam organizē jauniešu dienas aktivitāšu programmu „Vasaras virtuve”, kurā plānots apmācīt jauniešus praktiskās darbnīcās. Tāpat plānots Siguldas novada Jaunrades centra teritorijā izveidot jauniešu radošo „vidi”, kurā risinātos apmācības un ilgtspējīgās attīstības apmācības visas vasaras garumā.

Piecu dienu laikā tiks veidoti dažādi objekti no otrreiz izmantojamiem materiāliem, piemēram, šūpuļtīkli no veciem t-krekliem, vēja ģeneratori, tiks izveidots āra spēļu laukums un virtuves virsma, kura enerģiju iegūs no saules. Plānots veidot vasaras dārzu, lai sniegtu jauniešiem iespēju apgūt zaļā dzīvesveida pamatprasmes.

Veidojot šo vietu Siguldas iedzīvotāju vidū, tiks popularizēti dažādi videi draudzīgā dzīvesveida aspekti, un tiks rasti arī jauni risinājumi un iespējas, kā izmantot dažādus materiālus otro reizi. Vakaros paredzētas dažādas muzikālas un radošas aktivitātes. Plānots arī uzņemt filmu par to, kā tiek īstenots projekts.

JIC „Mērķis” plāno izveidotajā vasaras teritorijā visas vasaras garumā veidot dažādas aktivitātes, lai veicinātu jauniešu aktivitāti un līdzdalību, piemēram, sarunas ar dažādiem uzņēmējiem un jauniešiem interesantām personībām, kā arī dažādas radošas darbnīcas, kurās jaunieši varēs uzlabot savas zināšanas un iegūt jaunas prasmes.

Šis projekts tiks īstenots vairākās fāzēs. Pirmā fāze paredzēta aprīlī, kad tiks izsludināts konkurss par vietas nosaukumu, kā arī meklēts atbalsts vietējo uzņēmēju starpā, lai nodrošinātu nepieciešamo atbalstu un varētu realizēt projektu.

Maijā tiks izsludināta dalībnieku atlase, īpaši aicināti Siguldas novada skolu skolēni, kā arī studējošie jaunieši no Siguldas novada. Lai jau maija beigās tiktu izveidota darba grupa, kura varētu piedalīties materiālu sagatavošanas, kā arī citās ar šo projektu saistītajās aktivitātēs un darbības plānošanā.

Jūnijā tiks veikta paša objekta izveide, teritorijas labiekārtošana, kā arī dažādas izglītojošas, muzikālas un radošas vakara aktivitātes.

Izveidotajā vietā visas vasaras garumā būs iespējams piedalīties dažādās aktivitātēs, iegūt jaunas zināšanas, draugus un dalīties ar savām idejām par to, kā padarīt vidi Siguldā un ne tikai daudz draudzīgāku visam dzīvajam pasaulē. Jaunieši savu brīvo laiku vasarā varēs izmantot, piedaloties pavārmeistarklasēs, maizes cepšanas darbnīcās, tiks izveidota arī vieta, kur vērot brīvdabas kino, tiks rīkotas dažādas radošās darbnīcas, jauniešiem būs iespēja dalīties ar savām prasmēm īpaši rīkotos pasākumos, būs iespēja piedalīties jogas nodarbībās, pašiem gatavot rotas no dažādiem dabā atrodamiem objektiem, kā arī attīstīt veiklību un atjautību spēļu vakaros. Būs iespēja radoši izpausties, pašiem rīkojot pasākumus.

Piedaloties aktivitātēs un īstenojot šo projektu, tiks radīta pārliecība par to, ka ar nelieliem līdzekļiem un aktīvu darbību ir iespējams radīt pozitīvas izmaiņas un paliekošus rezultātus. Tiks izveidota vieta, kas aicinās arī citus aizdomāties par savu ikdienas paradumu sekām un iespējām tos mainīt, lai padarītu resursu patēriņu pēc iespējas efektīvāku un veselīgāku.

Tiek meklēti atbalstītāji – Siguldas novada uzņēmēji, kurus interesē iespēja atbalstīt jauniešus un popularizēt videi draudzīgu dzīvesveidu – uzņēmēji, kurus interesē Siguldas nākotne!

Projektu organizē Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis”. Atbalstītāji aicināti rakstīt uz e-pastu sigulda.merkis@gmail.com vai arī zvanīt pa tālruni 27128493 (Ginta Bērziņa).

Informāciju sagatavoja:
JIC „Mērķis” aktīvā jauniete
Ginta Bērziņa


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi