×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 20. maijs
Šodien sveicam: Venta, Salvis, Selva
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-25
Biedrība „Cerību spārni” iesaistās jaunā labdarības projektā

Lai atbalstītu jauniešu vēlmi darīt labus darbus, biedrība „Migrash” kopā ar sociālās uzņēmējdarbības akseleratoru „New Do(o)r Riga” 3.jūlijā rīko labdarības projektu, kura laikā 75 jaunieši no nometnes „Meistaru pilsēta” viesosies Siguldā un iesaistīties biedrības „Cerību spārni” aktivitātēs.

„Bērniem ir ļoti liela vēlēšanās mainīt pasauli un darīt labu, savukārt mūsu, pieaugušo, pienākums ir ļaut viņiem šīs ieceres īstenot,” domā biedrības „Migrash” pārstāvis Valentīns Andrejevs.

Jaunieši krāsos nojumi, koka āra mēbeles, stādīs dārzu, veidos puķu dobi, sagatavos āra spēles un āra sēžamos, šūs, audīs, lies sveces, ziepes, piedalīsies arī keramikas, ādas un dažādu rokdarbu darbnīcās. Savukārt pēcpusdienā plānotas kopīgas spēles, rotaļas, dalībnieku priekšnesumi un ekskursija pa Siguldu.

„Cerību spārni” radošajās darbnīcās cilvēki ar īpašām vajadzībām tiek iedrošināti apgūt dažādus arodus, bet viņu pagatavotās praktiskās un dekoratīvās lietas ir nopērkamas veikalā „Pogotava”, Raiņa ielā 1, Siguldā. Lai sociālais uzņēmums būtu veiksmīgāks, „Cerību spārnu” pārstāvji kopā ar vēl 21 dalībnieku sociālā biznesa iemaņas apgūst starptautiskajā programmā „New Do(o)r Riga”. Tas ir svarīgi gan biedrības tālākai attīstībai, gan aptuveni 100 cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. „Mēs ceram, ka Latvijā šādu izstrādājumu pirkšana reiz būs goda lieta, līdzīgi kā tas ir Vācijā un citur,” atzīst „Cerību spārnu” vadītāja Eva Viļķina. Patlaban jau veidojas patstāvīgo pircēju loks, kas regulāri iepērkas.

Savukārt „Jewish Agency for Israel” pārstāve Ilona Kaminska ir pārliecināta, ka kopā ar „New Do(o)r Riga” organizētais labdarības projekts, kas šogad norisinās pirmo reizi, pārtaps par ikgadēju starptautiskās bērnu un jauniešu nometnes tradīciju. Un aicina ikvienu sociālo uzņēmēju uz sadarbību. „Labdarība ir viens no ebreju kultūras pamatprincipiem, tādēļ uzskatām, ka bērniem jau no mazām dienām ir jāļauj būt noderīgiem sabiedrībai un sniegt palīdzīgu roku apkārtējiem,” uzsver organizācijas pārstāve.

Kultūras un izglītības biedrība „Migrash” piedāvā ar izglītību saistītus projektus, kuri palīdz veidot aktīvu jaunu cilvēku kopienu, kas interesējas par vēsturi un ebreju kultūras tradīcijām. Viens no projektiem ir starptautiskas radošās nometnes „Meistaru pilsēta” bērniem, pusaudžiem un jauniešiem. Nometnes dalībnieki iepazīst Eiropas ebreju vēsturi, kultūru, apgūt kopīga darba iemaņas un kopā veido mākslas projektu.

Sociālās uzņēmējdarbības attīstības programmu „New Do(o)r Riga” savu starptautisko starpkultūru programmu ietvaros iniciēja organizācija „Jewish Agency for Israel” sadarbībā ar kultūras un izglītības biedrību „Migrash”. Projekta partneris ir organizācija „PresenTense”, kura sadarbībā ar vietējiem partneriem līdzīgus sociālās uzņēmējdarbības akseleratorus attīsta 15 pasaules pilsētās. Programmu atbalsta Izraēlas vēstniecība Latvijā, Kopienu iniciatīvu fonds un Rietumu Banka. Latvijā tā notiek jau otro gadu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi