×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-18
Labo darbu rudens Siguldas 1.pamatskolā

Oktobrī visā valstī atzīmē Labo darbu nedēļu, kad visi tiek aicināti apzināties savus jau esošos labos darbus un paveikt kopīgi arī kādu jaunu. Siguldas 1.pamatskolā Labo darbu nedēļa aizsākās oktobrī un turpinājās arī novembrī.

4.b, 4.c un 8.b klase rokdarbu stundās izgatavoja apsveikumu kartiņas. Tās tika nodotas Siguldas novada pašvaldības Sociālajam dienestam. Kartiņas tiks izmantotas gan kā apsveikumi Valsts svētkos, gan kā apsveikumi novada pensionāriem Ziemassvētkos.

5.c klase 22.oktobrī devās uz pansionātu “Saullēkts”, lai ar izveidoto izklaides programmu “Šī krāsainā pasaule” iepriecinātu vecos cilvēkus. Programmā bija iekļautas anekdotes, mīklas, krāsu skaidrojums, spēle “Še Tev dālder’s”, zēnu veidotā piramīda, dziesmas, vijoles un klavierspēle. Koncerta beigās katram klausītājam tika uzdāvināta krāsaina kļavas lapa ar uzrakstu – Smaidi, un citi smaidīs Tev pretī!. Mājup skolēni devās ar dāvanā saņemtām konfektēm un gandarījuma sajūtu par labi paveiktu darbu.

Vairākas klases ar saviem labajiem darbiem palīdzēja sakopt skolas apkārtni. 2.a un 2.b klases sakopa sporta laukumu pie skolas. Bērni piedalījās “mazajā siena talkā”. Vai zinājāt, ka sienu var saslaucīt arī ar rokām? Nopļautā zālīte bija “uz izķeršanu”.

3.a klases skolēni 5.novembra rītā ar grābekļiem, darba cimdiem un lielu apņemšanos veikt labus darbus ieradās skolā, lai dotos uz Līgatnes rehabilitācijas centru. Tur bērnus sagaidīja centra darbinieki un nobirušām lapām klāti zālāji. Bērni strādāja ļoti čakli un pēc nepilnām divām stundām tīrajos zālājos pacēlās lielas lapu kaudzes. Par čaklo darbu bērnus gaidīja patīkami pārsteigumi – iepazīšanās ar Līgatnes slepenajiem bunkuriem un cienasts pašu sakoptajā pagalmā. Rehabilitācijas centra vadītāja Dace Klāmane pasniedza Pateicības rakstu. Visu sejās bija smaids un gandarījums par kopīgi paveikto.

3.c klases skolēni labos darbus paveica Latvijas valsts mežu rīkotās meistarklases “Mammadaba” ietvaros. Ejot pa Ropažu mežu iecirkņa meža mineralizētajām joslām, skolēni palīdzēja mežzinim iztīrīt putnu būrīšus, maisā tika salasīti atkritumi, ko mežā atstājuši neapzinīgi sēņotāji un ogotāji. 3.c klases skolēns Toms stirnām un zaķiem ciemakukulī bija atvedis savu Helovīnsvētku ķirbi.

Iemīļota aktivitāte Labo darbu nedēļā ir palīdzēšana mūsu “mazākajiem brāļiem” – dzīvniekiem. 5.b klases skolēni savāca segas un dzīvnieku barību. 4. a klases skolēni 5.novembrī devās ciemos uz Juglas dzīvnieku patversmi “Labās mājas”. Skolēniem bija iespēja uzklausīt patversmes darbinieku stāstīto par dzīvniekiem, kā viņi šeit nokļuvuši un kāda ir viņu ikdiena. Kopā tika apskatītas dzīvnieku mājas, bērni paspēlējās ar trīs jaukām suņu meitenēm, kaķiem un tad devās kopā ar suņukiem pastaigā pa mežu. Patversmei bērni ziedoja naudu, lai darbinieki var nopirkt noderīgas lietas – vitamīnus un speciālo pārtiku.

13.novembrī 4.c klase devās uz patversmi “Ulubele”, aizvedot suņiem segas, barību un citas noderīgas lietas.

Labo darbu mēnesī skolēni centās arī labāk darīt savus tiešos pienākumus – mācīties un nekavēt stundas. Secinājums ir viens – labie darbi prieku nes ne tikai saņēmējam, bet arī darītājam!
 

Labo darbu stāstus apkopoja
Guntra Purmale


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi