×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-02-01
Bērnu un jauniešu žūrijas ekspertu tikšanās ar rakstnieci Luīzi Pastori

Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā ir noslēdzies Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādātais, Latvijas Bibliotekāru biedrības īstenotais un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstītais lasītveicināšanas projekts „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2015”. Latvijā tas norisinājās jau 14.reizi, un iesaistīšanās šajā projektā nozīmē ilgākā laikposmā lasīt, vērtēt, analizēt un izteikt viedokli par lasīšanai piedāvātajām dažādu tautu autoru, dažādu žanru un dažādiem vecumposmiem atbilstošām grāmatām.

 

29.janvārī norisinājās šo aktivitāšu noslēgums – žūrijas dalībnieku jeb lasīšanas ekspertu tikšanās pasākums. Kā balva par aktīvo dalību projektā – lasīšanu un darbu vērtēšanu, kā arī ņemot vērā, ka vērtēšanā bija arī novadnieces, bērnu rakstnieces Luīzes Pastores grāmata „Pazudušais pērtiķis”, dalībniekiem bija iespēja tikties ar autori, lai iepazītos ar viņas grāmatu tapšanas procesu. Luīze Pastore aizraujoši stāstīja par mākslas detektīvu rakstīšanu, ļāva bērniem pašiem iejusties mākslas detektīvu lomās, uzzināt, kā rakstnieks izvēlas grāmatu prototipus, kā top ilustrācijas un animācijas filmiņas pēc grāmatu motīviem.

Šī tikšanās Siguldas novada bērniem sniegusi iespēju paplašināt savu redzesloku un kļūt intelektuāli bagātākiem, ļaujot orientēties autores radošajā devumā.

Pasākuma noslēgumā, pēc lasīto grāmatu izvērtēšanas, eksperti nominēja labākās grāmatas. 2015. gada „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” eksperti nolēma pirmo vietu piešķirt sekojošām kolekcijas grāmatām attiecīgajos vecumposmos:

  • 5+ Juris Zvirgzdiņš „Miega pasaka”, apgāds Zvaigzne ABC;
  • 9+ Luīze Pastore „Pazudušais pērtiķis”, apgāds Neputns;
  • 11+ Kristīne Olsone „Stikla bērni”, apgāds Zvaigzne ABC;
  • 15+ R.Dž. Palasio „Brīnums”, apgāds J.L.V.
  • Vecāku žūrijā: Māris Bērziņš „Svina garša”, Dienas grāmata.

Paldies visiem 2015.gada lasīšanas ekspertiem, lai nezūd lasītprieks un uz tikšanos „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā 2016”!

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja
Dzintra Kalniņa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi