×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2020-11-09
PAPILDINĀTS: Ārkārtējās situācijas laikā aicinām izmantot tiešsaistes pakalpojumus; ierobežo klātienes apkalpošanu

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, Siguldas novada pašvaldībā noteikti vairāki drošības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanā, tostarp ierobežojot klātienes klientu apkalpošanu.

No šodienas, 9. novembra, līdz ārkārtējās situācijas beigām ir pārtraukta klientu apkalpošana klātienē pašvaldības administrācijas ēkās Pils ielā 16, Zinātnes ielā 7, kā arī Mores pagasta un Allažu pagasta pārvaldē. Aicinām sazināties ar atbildīgo speciālistu, rakstot uz viņa e-pasta adresi. Klientu apkalpošana klātienē, ievērojot drošības pasākumus, norisināsies Pakalpojumu centrā darbdienās no plkst. 10.00 līdz 12.00, izņemot trešdienas, kad klātienes apkalpošana notiks no plkst. 8.30 līdz 15.00. Šajā laikā darbu turpinās arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes speciālisti. Siguldas novada pašvaldība pakalpojumu saņemšanai aicina izvēlēties neklātienes formu, aizpildot pieteikumus pakalpojumu portālā e.sigulda.lv, kur pieejami arī pašvaldības pakalpojumu apraksti. Portālā latvija.lv attālināti var saņemt arī valsts pārvaldes pakalpojumus. Iesniegumu vai dokumentu, kas adresēts pašvaldībai un parakstīts ar drošu elektronisku parakstu, var sūtīt uz pašvaldības oficiālo e-pasta adresi pasts@sigulda.lv. Tāpat parakstītus dokumentus iedzīvotāji var nogādāt uz Pils ielu 16 vai Zinātnes ielu 7, kur tos var iemest pastkastē, ko regulāri pārbauda klientu apkalpošanas speciālisti. 

Siguldas novada Bāriņtiesas speciālisti strādā sejas aizsargmaskās un klientus pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Klienti aicināti ierasties mutes un deguna aizsegā. Tāpat iestādēs ar īpašu atzīmju palīdzību tiek nodrošināta distancēšanās, pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi. Tāpat klientiem tiek nodrošināti atsevišķi rakstāmpiederumi, kas pēc katra apmeklējuma tiek dezinficēti. Iedzīvotāji aicināti izvērtēt klātienes konsultāciju nepieciešamību, ar Siguldas novada Bāriņtiesu iespējams sazināties, rakstot uz e-pasta adresi barintiesa@sigulda.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67970846.

No 16. novembra līdz ārkārtējās situācijas beigām Bāriņtiesa pārtrauks veikt notariālās darbības Siguldas novada administratīvajā teritorijā, izņemot neatliekamas steidzamības gadījumus, kurus izvērtē atbildīgais Bāriņtiesas darbinieks. Notariālie pakalpojumi pieejami pie Rīgas apgabaltiesas zvērinātas notāres Ingas Dreimanes Krišjāņa Valdemāra ielā 1A, Siguldā, iepriekš piesakoties, zvanot uz tālruņa numuru 67973122 vai 29466582.

Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests ārkārtējās situācijas laikā apmeklētājus lūdz ierasties tikai neatliekamos gadījumos, krīzes situācijās vai gadījumos, ja pakalpojumu nav iespējams sniegt attālināti. Sociālais dienests lūdz izvērtēt nepieciešamību ierasties klātienē. Klientu apkalpošana klātienē tiek nodrošināta, ievērojot noteiktās epidemioloģiskās prasības, apmeklētājiem obligāti jāizmanto mutes un deguna aizsegs. Sociālais dienests aicina izvērtēt iespēju pieņemt iesniegumu attālināti – parakstītu ar drošu elektronisku parakstu, iesniegtu caur tīmekļa vietnes latvija.lv e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”, gadījumos, kad iespējams, e-pastā vai telefoniski, vai iemetot pašvaldības pastkastē Zinātnes ielā 7.

Tāpat Sociālais dienests informē, ka izsniegtās trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) izziņas derīguma termiņš ārkārtējā situācijā ir pagarināts līdz 31. janvārim. Līdz ar to dokumenti Sociālajā dienestā statusa kārtošanai atkārtoti nav jāiesniedz. Līdz šim laikam personām, kuras atzītas par trūcīgām vai maznodrošinātām, saglabājas visi pašvaldības un valsts piešķirtie pabalsti un atvieglojumi. Iedzīvotāji, kuriem pirmreizēji nepieciešams noteikt atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam vai kuri nonākuši krīzes situācijā, pašvaldības Sociālajā dienestā aicināti vērsties attālināti, izmantojot e-pastu vai ievietojot iesniegumu tam speciāli paredzētā pastkastē Zinātnes ielā 7. Iesniegumā lūdzam norādīt kontaktinformāciju (tālruņa numuru un e-pasta adresi), lai Sociālais dienests, pārbaudot iesniedzēja atbilstību attiecīgajam statusam, varētu sazināties ar klientu un pieņemt lēmumu par atbilstošā statusa noteikšanu vai par atteikumu to noteikt.

Ar Siguldas novada pašvaldības Sociālo dienestu var sazināties, zvanot uz tālruņa numuriem 67385298, 67800966 vai 67381454 vai nosūtot informāciju uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.

Dzimtsarakstu nodaļa iespēju robežās pakalpojumus sniedz attālināti, klienti klātienē tiek pieņemti tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Laulību reģistrācija notiek, klātesot ne vairāk kā 10 cilvēkiem vienlaikus un ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām. Sniedzot pakalpojumus klātienē, visām personām ir jālieto mutes un deguna aizsegi, kā arī personām ir jāievēro savstarpējā divu metru distance un epidemioloģiskās drošības pasākumi. Ar Dzimtsarakstu nodaļu iespējams sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67385829 vai rakstot uz e-pasta adresi inita.vigante@sigulda.lv.

Saziņai ar pašvaldību aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 80000388 vai rakstīt uz e-pasta adresi pasts@sigulda.lv. Informācijas apmaiņa ar iedzīvotājiem notiks arī pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv pakalpojumā “Vēstule pašvaldībai”, kā arī sociālo tīklu vietnēs Facebook un Twitter.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi