×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-17
Iedzīvotājus un pedagogus aicina uz tikšanos par skolu tīkla attīstību novadā

Jau ilgstoši pašvaldība veic novada izglītības iestāžu audzēkņu skaita un demogrāfisko tendenču analīzi. Valsts līmenī ir aktualizēts jautājums par skolu tīklu, tāpēc pašvaldība ir uzsākusi darbu pie šī jautājuma, izstrādājot priekšlikumus atbilstoši plānotajam valsts un pašvaldības redzējumam. Ņemot vērā rīcībā esošos datus un prognozes, Siguldas novada pašvaldības vadība ar izglītības nozares speciālistiem 24. aprīlī uzsāks tikšanos ciklu, lai kopā ar iedzīvotājiem, skolēnu vecākiem un citiem interesentiem pārrunātu aktuālos skolu tīkla jautājumus un priekšlikumus, ko jau izteikuši izglītības iestāžu vadītāji. Turpmāk aktivitātes, kurās pašvaldība aicinās iesaistīties iedzīvotājus, varēs atpazīt pēc saukļa “Kopā radi Siguldas novadam”.

“Skolu tīklu jautājums ir aktuāls jau ilgāku laiku. Līdz šim paveiktais mums atļauj jēgpilni diskutēt un tikties ar novada kopienām, lai saprastu iztrūkstošo un līdz galam noslīpētu nepieciešamo, kopā radot labākos risinājumus. Šis ir kopdarbs, un ar šādu nostāju pašvaldības vadība, domes deputāti un speciālisti strādā pie skolu tīkla. Neapšaubāmi viens no rādītājiem, kas spēlē svarīgu lomu, ir kvantitatīvie dati – izglītojamo skaits, dzimstības tendence un kopējais pedagogu trūkums novadā, tomēr nedrīkst aizmirst par kvalitāti – par to jādomā visupirms, neaizmirstot pieejamību,” skaidro Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais, atzinīgi novērtējot pašvaldības speciālistu un izglītības iestāžu darbinieku ieguldīto darbu šajā jautājumā. 

Tikšanās ar iedzīvotājiem norisināsies no 24. aprīļa līdz 8. maijam katrā Siguldas novada administratīvajā teritorijā, kurā tiek nodrošināta vispārējās izglītības apguve. Aicinām novadniekus rast iespēju apmeklēt tikšanās un iesaistīties diskusijā:

  • 24. aprīlī plkst. 18.00 Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolā;
  • 25. aprīlī plkst. 18.30 Mores pamatskolā;
  • 29. aprīlī plkst. 18.00 Mālpils vidusskolā;
  • 30. aprīlī plkst. 18.00 Krimuldas vidusskolā;
  • 2. maijā plkst. 18.00 Allažu pamatskolā;
  • 7. maijā plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons”;
  • 8. maijā plkst. 18.00 Inčukalna pamatskolā.

Līdzās skolu tīkla jautājumiem norit darbs pie skolēnu pārvadājumu maršrutu aktualizēšanas, ikvienam audzēknim nodrošinot ērtāku nokļūšanu izvēlētajā izglītības iestādē. Arī šie jautājumi tiks pārrunāti ar iedzīvotājiem.

Paralēli iedzīvotāju tikšanās norisēm līdzīgas sarunas notiks arī ar pašvaldības izglītības iestāžu darbiniekiem – pedagogiem, administrāciju un skolas personālu. Informācija par šīm tikšanām skolu darbinieki saņems no pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes.

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi