×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-19
Šonedēļ novadā: pasākumi ģimenēm ar bērniem, garšu ceļojums “10 dienās apkārt zemeS!lodei” un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē novadniekus un viesus sagaida bagātīga kultūras pasākumu programma – aktivitātes un notikumi īpaši paredzēti ģimenēm ar bērniem. Lai arī brīvdienas solās būt pavēsas, gan novadniekus, gan novada ciemiņus aicinām doties dabas takās, baudīt putnu treļļus un pa ceļam notvert skatus ar ievziedu pumpuriem, kas tūlīt, tūlīt vērsies vaļā, reibinot gaisu ar saldi rūgteno smaržu. Lai pastaigas būtu interesantākas, izaiciniet sevi aktivitātē “IzCilpo Siguldas novadu”, kur viktorīnā varēsiet pārbaudīt, cik daudz zināt par Siguldas novada dabu un vēsturi. Savukārt gardēžus gaida Siguldas novadā vēl nebijis garšu ceļojums “10 dienās apkārt zemeS!lodei”.

Piektdien, 19. aprīlī

Plkst. 10.00 Inčukalna Tautas namā notiks radošās apvienības “Teātris un Es” teātra izrāde bērniem ar iesaistīšanos “Burunduka TV šovs”. Šī jautrā, rotaļīgā izrāde iepriecinās gan mazus, gan lielus skatītājus. Daudz spēļu un rotaļu, dažādu piedzīvojumu, kuros varēs piedalīties arī mazie skatītāji. Režisors Armands Ekštets; izrādes ilgums 50 minūtes. Izrāde paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Biļetes cena – 3 eiro.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība cilvēkiem ar invaliditāti. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

Plkst. 13.00 Allažu bibliotēkā norisināsies sarunas pusaudžiem ar rakstnieci Luīzi Pastori par grāmatu “Šis ir mans seriāls”.

Plkst. 13.00 Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā notiks keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstādes “Experiments” atklāšana.

Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā novada senioriem notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība.

Plkst. 18.00 Siguldas pagasta Kultūras namā ikviens aicināts uz jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” pavasara sadraudzības koncertu. Tajā kopā ar deju kolektīvu “Vizbulīte” uz skatuves kāps arī Ķekavas vidusskolas tautas deju kolektīvs “Ķekaviņa”, bērnu tautas deju kolektīvs “Tūgadiņš” no Priekuļiem, kā arī bērnu deju kolektīvs “Teiksmiņa” no Rīgas. Biļetes cena – 3 eiro. Biļetes iespējams iegādāties Siguldas pagasta Kultūras namā ar skaidru naudu stundu pirms koncerta sākuma.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt attiecību komēdiju “Caurstaigājama guļamistaba”. Tā būs asprātīga situāciju komēdija par pārpratumiem divu laulāto pāru attiecībās. Darbība noris divās guļamistabās blakus dzīvokļos gandrīz vienlaikus. Komēdijas āķis – cik viens pret otru esam godīgi, vai dzīves piedzīvojumu pikantuma meklēšana ir tā vērta… Biļetes cena – no 15 līdz 30 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Sestdien, 20. aprīlī

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies sacensības “Siguldas Akvatlons”.

Plkst. 11.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ģimenes ar bērniem aicinātas uz pasākumu ciklu “Kultūr’Kūlenis”. Ieeja – bez maksas.

  • Plkst. 11.00 pasākumu atklās filmu studijas “Animācijas brigāde” kinolektorijs “Iepazīsties – leļļu kino!”. Tā laikā būs iespēja iepazīt leļļu filmu tapšanas procesu, sākot no scenārija veidošanas brīža līdz pat brīdim, kad lelles atdzīvojas uz ekrāna un rodas skaņa. Tāpat būs iespēja satikt leļļu filmu aktierus un aplūkot kino lelles.
  • Plkst. 12.00 varēs satikt divas lieliskas mākslinieces. Piedāvājam piedalīties meistarklasē ar mākslinieci Kristīni Nuķi-Panteļejevu. Tās laikā ikviens varēs izveidot pats savu īpašo Rīgas porcelāna trauciņu. Jaunieši aicināti uz tikšanos ar topošo mākslinieci Ievu Lotti Veismani, kas aktīvi piedalās dažādos mākslas konkursos, ieņemot godalgotas vietas. Viņa radījusi unikālu tehniku, izšujot uz apģērba pašas dizainētus zīmējumus.
  • Plkst. 13.00 pasākumu ciklu noslēgs laikmetīgās dejas izrāde “Vērpete”.

Plkst. 13.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas nodarbība jauniešiem ar pašvaldības Sociālā dienesta atzinumu. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 25448860.

Plkst. 17.00 Lēdurgas Kultūras namā varēs vērot Krimuldas Tautas nama amatierteātra izrādi “Jautrie stāstiņi”. Ieejas maksa – 5 eiro.

Plkst. 21.00 Allažu Tautas namā notiks diskotēka ar klases vakara elementiem un Luīzes Pastores žurnālgrāmatas “Tas ir mans seriāls” atvēršana. Tā ir iespēja atgriezties dažus gadus nesenā pagātnē, ieslīgt nostalģiskās atmiņās un atkal iejusties sava pusaudžu gadu “es” tēlā. Diskotēkā atgriezīsimies deviņdesmitajos gados kopā ar Luīzi Pastori un dīdžeju Robertu Gobziņu, kopīgi radot klases vakara gaisotni. Varēs no sirds izdejoties pagājušā gadsimta mūzikas pavadībā un piedalīties laimes akā un baudīt patīkamas sarunas. Biļetes cena – 5 eiro. Ieeja no 16 gadu vecuma.

 

Svētdien, 21. aprīlī

Plkst. 10.00 Krimuldas Sporta centrā norisināsies bezmaksas peldēšanas nodarbība novada senioriem.

Plkst. 11.00 Krimuldas Tautas namā varēs vērot Doktora Haštaga zinātnisko eksperimentu šovu. Biļetes var iegādāties tiešsaistē.

Plkst. 14.00 Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” ģimenēm ar bērniem būs iespēja baudīt muzikālu pasaku “Kaķpēdiņu skola”. Nebēdnīgā piedzīvojumā pa “Kaķpēdiņu skolas” gaiteņiem klausītājus vedīs aktieris Artūrs Putniņš un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi. Biļetes cena – no 10 līdz 16 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.Siguldas novada ID karšu īpašniekiem, pērkot biļeti iepriekšpārdošanā, tiek piemērota 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40 %. Plašāka informācija.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā novadniekiem notiks bezmaksas deju aerobikas (fatburner) nodarbība.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centrā norisināsies Emmas Sofias izstādes “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi” atklāšana. Estētiskie aizspriedumi liek bieži noprast, ka skaistais ir labs un neglītais ir ļauns, bet māksliniecei pēdējos gadus, ir izteikta vēlme radīt darbus, kas tieši pretēji atbilst šim apgalvojumam. Tekstildarbi, kas ir pūkaini, mīksti, koši un izteiksmīgi, lielākajai sabiedrības daļai asociējas ar kaut ko patīkamu, bet šajā kontekstā tas ir tieši pretēji. Zem katra rozā pūkainā darba ir paslēpta nepatīkama tēma, par ko sabiedrība varbūt nevēlās runāt, vai vienkārši ignorē to. Karš, klimata pārmaiņas, ekonomiskā krīze, pandēmija, emocionālā un fiziskā vardarbība, dažādu atkarību problemātika un citas kataklizmas, kas notiek pēdējās desmitgadēs. Tēmas ir dažādas, bet sociālo stigmu iespaidā bieži vien noklusētas, radot māksliniecei interesi viņas izcelt un aplūkot caur savu skatījuma prizmu.

Plkst. 17.00 Inčukalna Tautas namā varēs vērot Doktora Haštaga zinātnisko eksperimentu šovu. Būs iespēja redzēt aizraujošus eksperimentus ar sauso ledu, uguni un slāpekli. Pasākuma beigās Doktors Haštags pagatavos arī savu iecienīto saldējumu, ar ko uzcienās sanākušos bērnus. Biļetes cena – no 10 līdz 24,95 eiro. Biļetes var iegādāties tiešsaistē.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – tēlniekam Indulim Rankam – 90: tematiskā izstāde; Ainas Tobes akvareļi ceļojošā izstāde “Latviešu ābece” un ”Pavasaris”.
  • Inciema bibliotēkā – rakstniekam Viktoram Kalniņam – 85: literatūras izstāde “Sarežģītais zvirbulēns Viks”.
  • Inčukalna bibliotēkā – austriešu rakstniekam Johanesam Mario Zimmelam – 100: izstāde “Atbildi zina tikai vējš”; ievērojamākajam Eiropas domātājam Imanuelam Kantam – 300: Izstāde “Tīrā prāta kritika”.
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – izstāde pašiem mazākajiem “Mīļgrāmatiņa”; keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstāde “Experiments”
  • Krimuldas bibliotēkā – izstāde “Rakstniekam Vikam – 85”; izstāde “Zaļajiem pirkstiņiem”; izstāde “Putni Latvijā”.
  • Krimuldas Tautas namā – Vidrižnieces Ainas Tobes gleznu izstāde “Gaismas kurjers”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Zemenītes sniegā”.
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Ziedi”; literārā izstāde “Dabas aptieka”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Lieli putni, mazi putni”.
  • No 20. aprīļa Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi”.
  • Mores bibliotēkā – “...uzliec savas brīnumbrilles un iegrimsti tēlu valstībā...” mākslinieces Agijas Stakas darbu izstāde “Ilustrācijas”
  • Sidgundas bibliotēkā – vācu valodas mēnesis: Radošās aktivitātes
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide.
  • Siguldas mākslu skolā “Baltais flīģelis” – Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “PA-VA-SA-RĪ”
  • Siguldas novada bibliotēkā – “Pavasara izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” spēle pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Jānim Širmanim – 120: literārā izstāde bērniem “Krikša piedzīvojumi tālos ceļos”; literārā izstāde bērniem “Kukaiņi un citas sīkbūtnes”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Putni atlido”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Es lasu”; dzejniecei Broņislavai Martuževai – 100: izstāde “Un stipriem būt – kā tev, tā man”; Mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”; izstāde “Bibliotēka un lasīšana Siguldā”
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas foto izstāde “Daba. Miers. Ūdens”; tematiskā izstāde “Sulu spēks”; tematiskā izstāde “Joks”; aktivitātes “Bibliotēkas un lasīšana
  • Aktivitāte “Selfijs ar grāmatu” visās Siguldas novada bibliotēkās.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi