×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 3. maijs
Šodien sveicam: Gints, Uvis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-22
Novadniekiem iespēja bez maksas apgūt finanšu pratību

Lai uzlabotu iedzīvotāju finanšu pratību, Latvijas pašvaldībās tiek īstenota bezmaksas izglītības programma “Kļūsti par naudas pratēju!”. Siguldas novada bibliotēka sadarbībā ar Siguldas novada Izglītības un sporta pārvaldi, Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Banku maijā piedāvā apgūt neformālās izglītības 1. moduli “Manu personīgo finanšu plānošana” (kopā 21 stunda).

Nodarbību mērķis ir uzlabot iedzīvotāju ikdienas finanšu plānošanu, lai sekmētu finansiālo labklājību un drošību īsākā un ilgākā laika periodā, kā arī sniegt informāciju dalībniekiem finanšu pratības jautājumos, palīdzot sakārtot un mazinot neparedzamus riskus personīgo finanšu plānošanā.

Pieteikties dalībai aktivitātēs var līdz 30. aprīlim, aizpildot tiešsaistes pieteikuma anketu šeit. Vietu skaits ierobežots – vienā grupā līdz 12 personām. Tālrunis uzziņām: 67700865, e-pasta adrese: jelena.ozolina@sigulda.lv.

Programma paredzēta Siguldas novada iedzīvotājiem, kuriem ir vēlme uzlabot prasmi rīkoties ar finansēm.

 

Nodarbību grafiks:

1. modulis. Manu personīgo finanšu plānošana. Modulis praktiski palīdzēs izprast ikdienas finanšu jautājumus, pārvaldīt savas personiskās finanses tā, lai palīdzētu pieņemt gudrākus finanšu lēmumus.

  • 7. maijs – Mans budžets. Budžets, tā veidi un nozīme cilvēka ikdienā. Kā plānot savu budžetu?
  • 9. maijs – Ienākumi un izdevumi, kā tos pārvaldīt ikdienā. Kā gudri pārvaldīt savu naudu.
  • 15. maijs – Uzkrājumi un to veidi. Kur izdevīgāk veidot uzkrājumus un nezaudēt ieguldītos naudas līdzekļus.
  • 16. maijs – Mans “drošības spilvens”. Kā parūpēties par savu un tuvinieku drošību no neparedzētām, neplānotām situācijām.
  • 21. maijs – Mana pensija. Kāpēc jāveido un kā mijiedarbojas visi pensiju līmeņi, kā sekot līdz savam pensijas uzkrājumam.
  • 23. maijs – Apdrošināšana. Pasargā to, kas tev svarīgs. Kas ir riski un kāda ir apdrošināšanas nozīme. Kā izvēlēties sev atbilstošu apdrošināšanas risinājumu.
  • 28. maijs – Kopsavilkums.

Nodarbības tiek īstenotas Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” Nr. 10105130-NCLV-ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA ietvaros.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi