×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 3. maijs
Šodien sveicam: Gints, Uvis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-22
Siguldas akvatlons pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

Siguldas Sporta centrs jau septīto gadu uzņem Siguldas akvatlona dalībniekus. Šogad sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – vairāk nekā 170 dalībnieku, kas, ņemot vērā sporta veida specifiku (peldēšana baseinā un skriešana stadionā), ir ievērojams skaits.

Šogad sacensībās piedalījās gan sportisti no Siguldas Sporta skolas, gan arī viesi no “Olaines SC”, “Valmieras SS” , DTC “Jaunība” no Daugavpils, kā arī sportisti no Lietuvas un Igaunijas. Pateicoties Siguldas novada pašvaldībai un Siguldas Sporta centra tehniskajam nodrošinājumam, pirmo reizi Triatlona federācijas atbalstītajās sacensībās piedalījās jaunie paratriatlonisti. Galvenais sacensību organizators Ainārs Veģeris stāsta: “Esam lepni, ka varam nodrošināt parasportistu dalību mūsu rīkotajās sacensībās. Šī mums – kā organizatoriem – ir jauna pieredze un dalībnieki ar kustību traucējumiem lieliski pierāda, ka akvatlons ir pa spēkam ikvienam.”

Paraolimpiskajā grupā par uzvarētāju kļuva Jēkabs Kristaps, kurš pēc peldēšanas bija trešais. Pārliecinošs sniegums stadiona skrejceļā ļāva pakāpties uz pirmo vietu, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Danilu Chebotaru un trešajā vietā atstājot peldējuma uzvarētāju Dmitriju Ritkovu. Visi jaunieši pārstāv “Bērnu un Jauniešu para sporta apvienību”.

Mazie sportisti (sākot no 7 gadu vecuma) jau ar pirmajiem mirkļiem ar savu azartu un cīņassparu uzkarsēja atmosfēru baseinā un tā nenorima līdz pat cienījama vecuma vīriem ap 70 gadiem. Arī stadiona apļos cīņa par medaļām nelika vilties ne pašiem dalībniekiem, ne skatītājiem.

Sieviešu grupā absolūtajā vērtējumā 400 metru peldējuma un trīs kilometru skriešanas summā kārtējo uzvaru izcīnīja Baiba Medne (“TRI Ķekava”). Kaut arī šoreiz peldējums nebija tik pārliecinošs un nācās piekāpties gan deviņpadsmitgadīgajai Beātei Bulai (“Triatlona Akadēmija”), gan Kristiānai Maskavai-Pudānei  (“TRI KAN”), tomēr stadionā Baiba neatstāja konkurentēm nekādas cerības un izcīnīja uzvaru (kopā – 15.45,98 ). Otrā vieta Beātei Bulai (kopā – 16.41,60), bet trešā Kristiānai Maskavai-Pudānei (kopā – 16.41,90).

Arī vīru konkurencē absolūtajā vērtējumā (400 metri un 3000 metri) visi ne tikai gaidīja, bet arī bija gatavi Artūra Liepas (“TRI KAN”) zelta uznācienam, kas mērķtiecīgi gatavojas olimpiskajām spēlēm. Stiprākie vīri bija sadalīti divos peldējumos. Par pārsteigumu pirmajā peldējumā parūpējās Maksis Maksimilians Veģeris (“Baltijas triatlona klubs”), kurš uzrādīja lielisku rezultātu 4:23.92 (vēlāk objektīvu apstākļu dēļ nestartēja skriešanas disciplīnā). Savukārt dienas labāko rezultātu 4:23.76  uzrādīja Artūrs par sekundes simtdaļām apsteidzot Maksi. Stadionā Artūrs “ieslēdza” olimpieša cienīgus apgriezienus un pārliecinoši uzvarēja trīs kilometru skrējienā ar rezultātu 8:48.45 (kopā 13.12,21). Otrais stabili atskrēja Francis Daniels Veģeris (“Baltijas triatlona klubs”) – 9.36,54, kas arī viņam deva otro vietu kopvērtējumā (kopā 14.02,32). Trešo augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja jaunais septiņpadsmitgadīgais Miks Meijers (“Triatlona akadēmija”), kurš atskrēja piektais 10.05,39, bet lieliskais peldējums baseinā ļāvu noturēt trešo vietu (kopā 14.30,92). Jāpiebilst, ka 4.– 6. vietā bija juniors Nils Kravalis 14.33,34 (“Trirunpro”), jaunieši Gustavs Vīksne 14.45,32 (“Piramida Tritathlon Club”) un Sebastians Žigarkovs 14.46,95 (DTC ”Jaunība”). Varam secināt, ka aug stipra jaunā maiņa!

Arī citās vecuma grupās cīņa par uzvaru noritēja līdz pat pēdējiem stadiona metriem un šogad pie uzvarām savās vecuma grupās tika – Veronika Sajenko (“Piramida Triathlon Club”), Lote Tina Oliņa (Sigulda), Undīne Bērziņa (Siguldas Sporta skola), Nadežda Sulaine (DTC “Jaunība”), Vilguste Gustaitaite (Paņeveža), Beāte Bula (“Triatlona akadēmija”), Ilze Sniega (“Trirunpro”), Inita Nereta (Jēkabpils Sporta centrs),  Ārija-Arita Nijazi (Rīga), Demids Maslovičs (Olaines Sporta centrs), Alfrēds Beinerts (“Mārupes NSS”), Damirs Barkevičs (DTC “Jaunība”), Everts Pikšēns (“Piramida Triathlon Club”), Miks Meijers (“Triatlona akadēmija”), Nils Kravalis (“Trirunpro”), Artūrs Liepa (“TRI KAN”), Mārtiņš Mārnauza (“Trirunpro”), Māris Liepa (“TRI KAN”), Aivars Uzols (DTC “Jaunība”), Valdis Kornets (“Odor Beauty Cesis”), Ģirts Treiguts (“PS Rīga/Energy Racing Team”).

Paldies par atbalstu Siguldas novada pašvaldībai, Siguldas Sporta centram un visiem dalībniekiem, sponsoriem, organizatoriem.

Tiekamies nākamgad –  jau astotajās Siguldas akvatlona sacensībās!

Foto: Marta Garā


© www.sigulda.lv


Pasākumi