×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 3. maijs
Šodien sveicam: Gints, Uvis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-23
Bērnu kultūras konsultatīvā padome izveidojusi mākslas projektu

Krimuldas pagasta pirmsskolas izglītības iestādes “Ezerciems” bērni kopā ar mākslinieci Evu Vēveri izveidojuši mākslas projektu “Ja es augtu kā koks”, veltot laiku koku izpētei un veicot radošus eksperimentus par kokiem, to augšanu, faktūrām, formām, mēriem, mērogiem un lietām, ko var izgatavot no koka.

Nodarbības katru reizi notika gan telpās, gan svaigā gaisā. Telpās bērni strādāja ar glezniecības un grafiskajiem materiāliem, savukārt dabā tika izgudrotas un spēlētas dažādas spēles, veidotas kompozīcijas no dabā atrodamiem materiāliem, skaitītas pērnās zīles un kastaņi, kā arī veikti elpas un kustību vingrinājumi Inciema muižas parkā.

Glezniecības nodarbībā “Ja es augtu kā koks” bērni zīmēja savu augšanu “koka gredzenu” formā. Grafiskā nodarbība “Sajūtu taka” tika veltīta koka faktūru un īpašību izpētei, kā arī dažādu sajūtu noformulēšanai vārdos. Bērni ar zīmējumiem patstāvīgi piepildīja arī radošās izpētes burtnīcas. Projekta noslēgumā tika izveidota multifunkcionāla mākslas spēle “Vardītes ceļojums” un izspēlētas dažādas tās variācijas. Spēles figūras ir veidotas no koka un bērnu pašu apzīmētas. “Vardītes ceļojums” var tikt veidots, būvēts, zīmēts, gleznots, un, izgudrojot jaunus noteikumus, spēlēts arī brīvā dabā.

Paldies bērniem un audzinātājām par sirsnību un iesaistīšanos! Pateicība uzņēmumam “Koka Varde” par atbalstu.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi