×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 4. maijs
Šodien sveicam: Vizbulīte, Viola, Vijolīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-24
Inčukalnieši iegūst pasaules spēcīgākā galda hokeja kluba statusu

Aizvadītās nedēļas nogalē Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisinājās divas svarīgas galda hokeja sacensības: 20. aprīlī tika aizvadīts Pasaules tūres posms “Czech Open’’, bet 21. aprīlī – Pasaules klubu čempionāts (“World Club Championships’’). Sacensības ar spīdošiem rezultātiem pārstāveja arī Inčukalna Galda hokeja klubs (Inčukalna GHK), iegūstot zelta medaļu.

Pasaules tūres posmā 163 dalībnieku konkurencē pērn izcīnīto titulu aizstāvēja Inčukalna GHK audzēknis un pašlaik pasaules reitinga spēlētājs Nr. 2 – Rainers Kalniņš. 20. aprīlī uz starta līnijas stājās 163 dalībnieki no 12 valstīm, tajā skaitā arī 10 Inčukalna GHK pārstāvji: Sandis un Rainers Kalniņi, Kārlis Balodis, Jānis Kalnevics, Didzis Ziemelis, Toms Baumanis, Mikus Saulītis, Haralds Gals, Roberts Līvmanis un Roberts Kerns. Sacensību 1. kārtā – grupu turnīrā – bija jāizcīna 1.–8. vieta, lai iekļūtu augstākajā līgā starp 64 labākajiem spēlētājiem. Pirmais uzdevums pa spēkam bija teju visiem kluba dalībniekiem. Tikai Haraldam Galam nedaudz misējās un nācās palikt bez augstākās līgas – 10. vieta grupā. Patīkamu pārsteigumu, iekļūstot labāko pulkā, sagādāja visjaunākais (15 gadus vecais) no kluba dalībniekiem – Roberts Kerns. Sacensību 2. kārtā 64 labākie tika sadalīti divās finālgrupās jeb pa 32 spēlētājiem katrā. Šajās grupās spēlētāji sacentās par 1.–16. vietu, kuras deva iespējas spēlēt izslēgšanas spēlēs. Ar šo uzdevumu galā tika trīs inčukalnieši – Rainers Kalniņš, Toms Baumanis un Jānis Kalnevics.

Izslēgšanas spēlēs jau pirmajā kārtā izstājās Jānis Kalnevics, gala rezultātā izcīnot cienījamo 20. vietu. Līdz astotdaļfinālam aizcīnījās Toms Baumanis, kurš sērijā līdz četrām uzvarām ar 2–4 atzina norvēģa Magnusa Klippena pārākumu. Tomam noslēgumā 15. vieta, kā arī 3. vieta junioru konkurencē. Visbeidzot savu pagājušajā gadā izcīnīto “Czech Open” titulu aizstāvēja Rainers Kalniņš, kurš finālā ar rezultātu 4–1 sērijā uzveica ukraini Jevheniju Matancevu.

Jāpiebilst, ka 13. aprīlī Raineram Kalniņam, nepiedaloties Pasaules tūres posmā “Tallinn Cup”, nācās atdot pasaules reitinga pirmo pozīciju savam sīvākajm konkurentam – Jevhenijam Matancevam, tomēr, uzvarot Čehijas posmā, Rainers atkal pietuvojies līdera pozīcijai.

Savukārt svētdien norisinājās cīņa par pasaules labākā kluba titulu. Pasaules klubu čempionātam nav gara vēsture – tas tika aizvadīts tikai devīto reizi. Tituliem visbagātākais ir Rīgu pārstāvošais galda hokeja klubs “BJC Laimīte” ar trīs čempiona tituliem. Pēc šī čempionāta Latvijas klubu sarakstam pievienojās arī Inčukalna Galda hokeja klubs.

Sacensības uzsāka 26 klubi, tajā skaitā bez Inčukalna GHK vēl trīs no Latvijas – “BJC Laimīte”, “VJN Ventspils” un “GHK Altona’’ (Rīga). Inčukalniešiem šī bija ceturtā līdzdalība Pasaules klubu čempionātā, labākais sasniegums līdz šim bija izcīnītā 4. vieta 2010. gada čempionātā.

Pirmajā kārtā piecās spēlēs tika izcīnītas piecas uzvaras pret diviem Čehijas klubiem, Vācijas un Zviedrijas komandām, kā arī tika apspēlēti Latvijas pārstāvji “GHK Altona”. Augstākajā līgā svarīgi bija izcīnītās uzvaras grupā pret 2. un 3. vietu, kuras nāca līdzi ieskaitē. Līgā tika izveidotas divas grupas pa sešiem klubiem katrā. Apvienojot A un D grupas, inčukalnieši stājās pretī spēcīgākajam čehu klubam “THC Stiga Elites”, mājiniekiem “Big Band” un vienīgajam somu klubam “Spjarelance”. Jau pirmajā no šīm spēlēm tika piedzīvots pirmais un vienīgais klupiens pret neērtajiem somiem, izlaižot uzvaras grožus no rokām un zaudējot ar 7–8 (somu klubs pēc šīs uzvaras pat nespēja iekļūt play-off un noslēdza čempionātu 10. vietā). Šis zaudējums lika kluba dalībniekiem kārtīgi sasparoties un abi čehu klubi, ieskaitot spēcīgo “THC Stiga Elite”, tika atstāti zaudētājos. Šīs uzvaras garantēja 1. vietu savā līgas grupā un ceturtdaļfinālā – teorētiski – vājākus pretiniekus.

Teorija piepildījās arī praksē – ceturtdaļfinālā inčukalnieši izcīnīja vienu no pārliecinošākajām uzvarām, ar 9–1 apspēlējot “Brent Plast BHK” no Norvēģijas (rezultāta starpība varēja būt arī lielāka, jo norvēģi atteicās spēlēt pēdējo kārtu). Pusfinālā pretī stājās sīkstais ukraiņu klubs “THC Nertus” ar pasaules čempionu Jevheniju Matancevu priekšgalā. Ļoti sīvā cīņā līdz pat pēdējās kārtas pēdējām spēles sekundēm izdevās noturēt uzvaru ar 8–7 un pirmo reizi iekļūt finālā, kas jau garantēja medaļas un nebijušu panākumu, bet inčukalnieši pie tā neapstājās. Fināls izvērtās par nesenā Latvijas čempionāta fināla atkārtojumu – pretī stājās trīskārtējie pasaules kluba čempioni “BJC Laimīte” no Latvijas. Finālā jau pirmajā kārtā inčukalnieši nodemonstrēja neapskaužamu cīņas garu un saliedētību, uzvarot pie visiem četriem galdiņiem un sēriju iesākot ar 4–0 vadību (jāpiebilst, ka pie trim galdiņiem inčukalniešiem bija spēlētāji ar zemāku reitingu nekā pretiniekiem). Otrajā kārtā rīdzinieki atspēlējās divās spēlēs un pietuvojās līdz 3–5, bet pēc trešās kārtas palika tikai viens uzvaras pārsvars (4–5). Uz pēdējo kārtu inčukalnieši izgāja daudz motivētākī un, pārējo sešu kluba biedru atbalstīti, spēja to uzvarēt ar 2–1, gala rezultātā kļūstot par čempioniem ar divu uzvaru tiesu – 7–5!

Kluba 20 gadus pastāvēšanas laikā (neoficiāli Inčukalnā Galda hokeja kustība aizsākās jau 1999. gadā un ir mērojama ar cetrtdaļgadsimtu – 25 gadiem) šis izcīnītais pasaules kluba čempionu tituls ir lielākais panākums kluba pastāvēšanas vēsturē!


© www.sigulda.lv


Pasākumi