×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-25
Ar vērienīgu pasākumu noslēgusies Eiropas Jaunatnes nedēļa Latvijā

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) Eiropas Jaunatnes nedēļas ietvaros, no 19. līdz 20. aprīlim, organizēja starptautisku pasākumu jauniešiem “Hop on the train of Europe”. Pasākumā pulcējās vairāk nekā 70 dalībnieki no Latvijas, tostarp arī jaunietis no Siguldas novada – Ingars Jēkabsons, kas ar vilcienu devās no Rīgas uz Valgu, lai kopā ar Igaunijas jauniešiem atzīmētu Eiropas Jaunatnes nedēļu. Divu dienu garumā dalībnieki diskutēja par līdzdalību un demokrātiju, uzzināja, kādas iespējas viņiem piedāvā Eiropas Savienība, kā arī apzinājās savas balss nozīmību gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Pirmajā pasākuma dienā jaunieši vilcienā Rīga–Valga iepazinās, sadarbojās un iesaistījās izzinošās aktivitātēs, aktualizēja Eiropas Parlamenta vēlēšanas, veidojot partijas, kā arī izzināja Eiropas daudzveidību un bagātīgo kultūru, piedaloties viktorīnā. Pasākuma ietvaros jauniešiem bija iespēja sadarboties ar ekspertiem, mācību vadītājiem un citiem aktīviem jauniešiem, veicinot sadraudzību un kopīgu mērķu sasniegšanu.

Savukārt otrajā dienā pasākumam pievienojās Igaunijas jauniešu grupa, kura ar vilcienu Valgā ieradās no Tartu. Robežpilsētās Valkā un Valgā dažādās norises vietās visu dienu notika diskusijas un darbnīcas par pilsonisko līdzdalību, ES programmām “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss”, kā arī citiem tematiem. Piemēram, jaunieši debatēja par solidaritātes nozīmi un veicināšanu vietējās kopienās un piedalījās darbnīcās par dažādiem ar Eiropu saistītiem tematiem, to skaitā arī gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Jāuzsver, ka lielākoties darbnīcu vadītāji bija jauniešu grupas, kuras ar mācību vadītāju atbalstu pašas plānoja, organizēja un īstenoja šīs aktivitātes.

Pēc pasākuma bija redzams, ka jaunieši ir gatavi virzīt pozitīvas pārmaiņas savās organizācijās, kopienās un ārpus tām. Pasākuma organizators un dalībnieks, “EuroPeers” tīkla jaunietis Ingars Jēkabsons no Mālpils atzina: “Mājup devos ar jaunu iedvesmu, nostiprinātu Eiropas identitātes sajūtu, apbruņojies ar jaunatklātām atziņām un apņemšanos rīkoties kopā!”. Kopumā “Hop on the train of Europe” organizēšanā iesaistījās Latvijas un Igaunijas valstu jaunatnes aģentūras, Valkas un Valgas iestādes, kā arī jaunieši–vadītāji, kuri aprīļa sākumā piedalījās JSPA organizētās mācībās, gatavojot pasākuma aktivitātes.

Lai gan oficiāli Eiropas Jaunatnes nedēļa noslēdzās 19. aprīlī, pasākumi tās ietvaros notiek visu aprīli. Interaktīvajā kartē redzams, ka Latvijā vēl iespējams piedalīties sešos pasākumos – Rīgā, Jūrmalā, Siguldā un Liepājā. Kopumā interaktīvajā kartē bija reģistrēti vairāk nekā 55 pasākumi visā Latvijā.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi