×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 6. maijs
Šodien sveicam: Gaidis, Didzis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-26
Šonedēļ Siguldas novadā: Inčukalna Mākslas dienas, Lielā talka, sporta sacensības un citi aizraujoši notikumi

Šajās brīvdienās iedzīvotājiem un novada viesiem būs iespēja piedalīties un baudīt virkni dažādus un daudzveidīgus kultūras un sporta pasākumus. Siguldā notiks Marijas Naumovas koncerts, Mālpilī varēsim dzirdēt jauktā kora “Sēja” un grupas “Pērkons” kopskanējumu, Allažos notiks pavasara balle ar grupu “Galaktika”, bet jauktais koris “Spārni” kopā ar bigbendu “Sigulda” ielūdz uz pavasara balli. Uz aizraujošām aktivitātēm gan lielus, gan mazus aicina Inčukalna Mākslas dienas. Arī sporta cienītājiem šī būs svarīga nedēļas nogale – Siguldā notiks basketbola sacensības, Inčukalnā tiks aizvadītas galda hokeja sacensības, Morē iedzīvotāji tiksies Mores zolītes pavasara mačos, bet Mālpilī notiks novusa sacensības. Vēl šonedēļ starp kultūras un sporta notikumiem gardēžiem ir iespēja doties īpašā garšu piedzīvojumā Siguldas kafejnīcās un restorānos “10 dienās apkārt zemeS!lodei”.

 

Piektdien, 26. aprīlī

No 26. līdz 28. aprīlim no plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 vecuma grupas fināls, kurā astoņu spēcīgāko komandu vidū startēs arī Siguldas Sporta skolas puiši trenera Mareka Veica vadībā. Siguldas Sporta skolas spēles: plkst. 11.20 ar “Mārupes NSS” un plkst. 15.20 ar “Ventspils Spars”.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks sarunas ar rakstnieci Luīzi Pastori par pusaudžu tēmām un grāmatu “Šis ir mans seriāls”.

Plkst. 16.00 Mālpils Sporta centrā novada seniori aicināti uz bezmaksas peldēšanas nodarbību.

Plkst. 17.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Inčukalna Galda hokeja līgas 7. posms.

Plkst. 19.00 Mores Tautas namā notiks Mores zolītes pavasara mači.

Plkst. 20.00 Mālpils Kultūras centrā ikviens aicināts uz jauktā kora “Sēja” un grupas “Pērkons” koncertu, kurā varēs dzirdēt pašmāju dižgara Jura Kulakova radītās, krātās, tautā iemīļotās dziesmas grupas “Pērkons” izpildījumā. Dziesmas papildinās kora aranžējumi. Biļešu cenas no 12 līdz 15 eiro.Ar “S! Karti” – 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40 %. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centra kasē, kā arī “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 20.00 Mālpils muižā varēs baudīt Rūdolfa Kugrēna stand-up komēdiju “Turpinājums”. Biļetes cena – 20 eiro. Biļetes var iegādāties Mālpils muižā un iepriekš rezervējot, zvanot uz tālruņa numuru 67102555 vai 26666600.

Plkst. 21.00 Allažu Tautas namā notiks pavasara balle ar grupu “Galaktika”. Apmeklētāji aicināti ierasties ar groziņiem un galdiņu pieteikt, sazinoties ar Allažu Tautas nama vadītāju pa telefona numuru 26556207. Biļetes cena iepriekšpārdošanā ar“S! Karti” Allažu Tautas namā – 12 eiro. Pasākuma dienā biļetes cena – 15 eiro.

 

Sestdien, 27. aprīlī

Lielā talka, kurā aicināts iesaistīties ikviens, kam rūp ilgtspējīga valsts attīstība un iespēja dzīvot nepiesārņotā, skaistā vidē. Kā ierasts, ir iespēja reģistrēt savu izvēlēto talkošanas vietu Lielās talkas kartē, arī solo talkas dalībnieki varēs atzīmēt savas talkošanas vietas solo talkas kartē. Atkritumu savākšana piesārņotajās vietās pirms tam ir jāsaskaņo ar talkas koordinatoru, zvanot uz tālruņa numuru 67800952 vai rakstot uz e-pasta adresi dita.laure@sigulda.lv. Vienojoties ar pašvaldības pārstāvi par maisu izsniegšanas kārtību un atkritumu nodošanas vietu, atkritumu savākšanu no iepriekš saskaņotajām vietām organizēs pašvaldība.

No plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 vecuma grupas fināls.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā novadniekiem notiks bezmaksas zumbas nodarbība.

Plkst. 11.00 Inčukalna pagastā norisināsies Inčukalna Mākslas dienas 2024:

  • plkst. 11.00 bērnu laukumā pie Inčukalna Tautas nama – Lielā talkas ietvaros dosim jaunu krāsainu stāstu koka soliņiem;
  • plkst. 16.30 Inčukalna Kopienas centrā “Vecais Pasts” Inčukalna Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes “Replekss” (variācija par latviešu mākslinieku vecmeistaru darbiem) atklāšana;
  • plkst. 17.00 Inčukalna Tautas namā – Inčukalna Mākslinieku kopas izstādes “Otas trajektorija 2024” atklāšana, tikšanās ar autoriem un dziesminieka Ērika Loka muzikāls sveiciens, kā arī iedzīvotāju radošo darbu izstāde “Vaj’g māksliņ’” atklāšana.

Plkst. 12.00 kultūras centrā “Siguldas devons” tiks atklāta Rīgas Fotogrāfijas biennāles izstāde “Lai būtu, mums jāsaprot upe”. Izstādē apvienojušās Baltijas mākslinieces – Mari Lēna Kīpli no Igaunijas, Kotrīna Ūla Kiliulīte no Lietuvas un Sabīne Šnē no Latvijas, apspēlējot mūsdienu identitātes jautājumus, pievēršoties dabai un cilvēkam kā vienam no tās elementiem. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 12.00 Anšlava Eglīša ekspozīcijā notiks tikšanās ar rakstnieci Ilzi Aizsilu. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 14.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” klausīties dzirdēt Marijas Naumovas jubilejas koncertprogrammu “FIESTA de MARIA”. Koncertā skanēs jau iemīļotās mākslinieces izpildītās dziesmas, kuru īpašo skanējumu aranžējis franču mūziķis, ģitāras virtuozs, komponists Sebastjens Žinjo (Sebastien Giniaux) un arī speciāli šai programmai komponēta mūzika. Biļetes cena – no 20 līdz 40 eiro. Biļetes iespējams iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, kā arī tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Svētdien, 28. aprīlī

No plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U15 vecuma grupas fināls.

Plkst. 10.00 Krimuldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 10.00 Mālpils Sporta centrā norisināsies novusa sacensību “Siguldas kauss” 4. posms.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī notiks Mājražotāju un amatnieku tirgus. Papildu informācija, zvanot uz tālruņa numuru 26677466 (Kristīne Jonīte) vai rakstot uz e-pasta adresi biedriba@malpilsiedvesmo.lv.

Plkst. 16.00 Siguldas pagasta Kultūras namā iedzīvotāji aicināti uz bigbenda “Sigulda” un jauktā kora “Spārni” koncertu “Pavasara akordi”. Ieejas maksa – 3 eiro. Biļetes pieejamas Siguldas pagasta Kultūras nama biļešu kasē stundu pirms koncerta sākuma. Samaksa ar skaidru naudu.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – tēlniekam Indulim Rankam – 90: tematiskā izstāde; Ainas Tobes akvareļi ceļojošā izstāde “Latviešu ābece” un ”Pavasaris”.
  • Inciema bibliotēkā – rakstniekam Viktoram Kalniņam – 85: literatūras izstāde “Sarežģītais zvirbulēns Viks”.
  • Inčukalna bibliotēkā – austriešu rakstniekam Johanesam Mario Zimmelam – 100: izstāde “Atbildi zina tikai vējš”; ievērojamākajam Eiropas domātājam Imanuelam Kantam – 300: Izstāde “Tīrā prāta kritika”.
  • Jūdažu Bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – izstāde pašiem mazākajiem “Mīļgrāmatiņa”; keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstāde “Experiments”.
  • Krimuldas bibliotēkā – izstāde “Rakstniekam Vikam – 85”; izstāde “Zaļajiem pirkstiņiem”; izstāde “Putni Latvijā”.
  • Krimuldas Tautas namā – Vidrižnieces Ainas Tobes gleznu izstāde “Gaismas kurjers”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Zemenītes sniegā”.
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Ziedi”; literārā izstāde “Dabas aptieka”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Lieli putni, mazi putni”.
  • No 20. aprīļa Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi”.
  • Mores bibliotēkā – “...uzliec savas brīnumbrilles un iegrimsti tēlu valstībā...” mākslinieces Agijas Stakas darbu izstāde “Ilustrācijas”.
  • Sidgundas bibliotēkā – vācu valodas mēnesis: Radošās aktivitātes.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide.
  • Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” – Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “PA-VA-SA-RĪ”.
  • Siguldas novada bibliotēkā – “Pavasara izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” spēle pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Jānim Širmanim – 120: literārā izstāde bērniem “Krikša piedzīvojumi tālos ceļos”; literārā izstāde bērniem “Kukaiņi un citas sīkbūtnes”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Putni atlido”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Es lasu”; dzejniecei Broņislavai Martuževai – 100: izstāde “Un stipriem būt – kā tev, tā man”; Mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”; izstāde “Bibliotēka un lasīšana Siguldā”.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas foto izstāde “Daba. Miers. Ūdens”; tematiskā izstāde “Sulu spēks”; tematiskā izstāde “Joks”; aktivitātes “Bibliotēkas un lasīšana”.
  • Aktivitāte “Selfijs ar grāmatu” visās Siguldas novada bibliotēkās.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi