×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 18. maijs
Šodien sveicam: Inese, Inesis, Ēriks
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-03
Ar aizraujošu aktivitāti uzsākta jauniešu projekta “Viss ir iespējams” īstenošana

Lai stiprinātu jauniešu līdzdalību, 2. maijā Siguldas novada Jaunrades centrā norisinājās projekta “Viss ir iespējams!” pirmā aktivitāte, kurā piedalījās deviņas Siguldas novada skolu skolēnu pašpārvaldes un dažādu biedrību pārstāvji.

Veicinot jauniešu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām (NVO) un skolām, klātesošie diskutēja par skolēnu pašpārvaldes darbību. Tika pārrunāti jautājumi par to, kā šobrīd strādā pašpārvaldes, ar kādām grūtībām tās saskaras un ko jaunieši vēlētos uzlabot pašpārvaldes darbībā.

Stiprinot jauniešu līdzdalības veidus, aktivitātes otrajā daļā jaunieši iepazinās ar mentoriem – NVO pārstāvjiem un jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” darbiniekiem. Jaunieši kopā ar tiem plānoja, kā aktīvi līdzdarboties skolēnu pašpārvaldē, skolā, kopienā, novadā un Latvijā. Projekta ietvaros katrai pašpārvaldei tiek piešķirti 300 eiro kādas idejas realizēšanai, un jauniešiem šīs idejas jāīsteno līdz 31. oktobrim.

Projekta pirmajā aktivitātē iesaistījās Siguldas pilsētas vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas 1. pamatskolas, Allažu pamatskolas, Mores pamatskolas, Mālpils vidusskolas, Krimuldas vidusskolas, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas un Inčukalna pamatskolas pārstāvji.

Pasākuma organizatori izsaka pateicību mentoriem, kuri dalījās savā pieredzē, radot jaunas idejas, – Baibai Zalcmanei (biedrība “Piedzīvojumu Garāža”), Signei Markitānei (“Siguldas novada Jaunrades centra atbalsta biedrība”), Artim Kundrātam (biedrība “Do More Be More”), Vinetai Ošai (“Mores pagasta saime”), Kristīnei Jonītei-Jurkēvičai (biedrība “Mālpils Iedvesmo”), Ritai Linejai un Līgai Seņkānei-Matisānei (biedrība “r.a. “Siltumnīca””), Leldei Lapsai, Agnetai Bordānei-Biezai un Oto Laivam (jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis”). Aktivitāti vadīja Sigita Braža-Skujiņa.

Projekta “Viss ir iespējams!” mērķis ir stiprināt jauniešu līdzdalības mehānismu solidaritātes aktivitāšu veicināšanai, stiprināt Siguldas novada skolu skolēnu pašpārvaldes, veicināt viņu sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, skolām un jauniešu centru, attītīt un stiprināt jauniešu līdzdalības veidus novadā.

Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi