×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2011-10-03
Miķeļdiena Siguldas 1.pamatskolā

29. septembris Siguldas 1. pamatskolā bija īpašs. Daudzu klašu skolēni gatavojās pasākumam „Paliec sveika, Vasariņa. Miķeļdiena klāt”.

1.- 4. klašu skolēni bija veidojuši dažādas rudens kompozīcijas no augļiem, dārzeņiem, ziediem, koku lapām u.tml. Katra klase, gatavojoties pasākumam, bija apguvusi tautas dziesmas, ticējumus, dziesmas par vasaru un rudeni.

Pasākumu vadīja 6.,7. un 9. klašu skolēni, kas pārtapa dažādos tēlos: Zemene, Gundega, Saulespuķe, Magone, Roze, Ābols, Saldējums, Zirņu gans, Taurenis, Nebēda, Princese, Lietus un, protams, - liriskā, romantiski noskaņotā Vasara un spilgtais, atraktīvais Rudens.

Tā kā septembris ir arī Dzejas dienu laiks, viss pasākums izskanēja dzejas valodā. Raiņa un Aspazijas dzejas valodā priecājāmies par sauli, puķēm, lietu. Ar Dzintras Rinkules-Zemzares dzeju atvadījāmies no Vasaras. Pētera Brūvera, Jāņa Baltvilka vārdiem brīnījāmies par varavīksnes daiļumu, zemes ziedēšanu vasarā.

Kā jau Miķeldienā pienākas, priecājāmies par bagātīgo izstādi no rudens veltēm, gājām rotaļā, dziedājām, dejojām. Muzikālais fons, kuru sarūpēja skolotāja Inga Jansone, lieliski papildināja tekstus, nošu valodā „uzgleznojot” Vasaras aiziešanu un Rudens atnākšanu. Skolotājas Evijas Rozenas sagatavotā dziesma pasākuma finālam „bija kā punkts uz i”.

Par pasākuma vizuālo noformējumu rūpējās vizuālās mākslas skolotāja Velta Jurjāne un Ligita Valaine. Dejas tēlus „uzbūra” skolotāja Dzintra Fogele.

Ļoti daudz paveica paši pasākuma vadītāji – 6., 7., 9. klašu skolēni. Viņi ar lielu aizrautību veidoja savu tēlu, tā ietērpu, kā arī bija neatsverami palīgi raitai pasākuma norisei. Paši vadīja stafeti, uzņēmās atbildību katrs par kādu no mazajām klasēm pasākuma laikā, tādējādi palīdzot skolēniem veiksmīgi tikt galā ar dažādiem uzdevumiem.

Paldies visiem, kas pielika savu roku pasākuma tapšanā, norisē! Paldies kolēģiem par labajiem vārdiem pasākuma noslēgumā.

Informāciju sagatavoja:
Direktora vietniece ārpusstundu darbā
Ilga Kokoreviča


©www.sigulda.lv


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi