×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-01-30
Aicina pieteikties erudīcijas konkursam ”eXperiments”

Latvenergo koncerns izsludina pieteikšanos 8. un 9. klašu skolēnu erudīcijas konkursam ”eXperiments”. Pieteikšanās ilgs tieši astoņas dienas – no 30. janvāra līdz 6. februārim - konkursa mājaslapā www.experiments.lv. Šogad konkurss norisināsies vairākās neklātienes kārtās mājaslapā, bet noslēgums – Latvijas Neatkarīgajā Televīzijā (LNT). Finālā LNT ēterā tiksies sešas erudītākās Latvijas reģionu - Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Latgales, Rīgas reģionu un Rīgas pilsētas skolēnu komandas. Pirmās vietas ieguvēji balvā saņems iespēju doties ārzemju ceļojumā.

Latvijas skolēnu vidū plaši pazīstamais Latvenergo koncerna erudīcijas konkurss ”eXperiments” šogad notiek 17. gadu pēc kārtas. Vairumam skolu tas kļuvis teju par ikgadēju tradīciju. Konkursa gaitā pamatskolu vecāko klašu skolēniem būs iespēja parādīt savas zināšanas eksaktajos priekšmetos, eksperimentēt, radoši darboties un apgūt svarīgus elektrodrošības jautājumus.

Dalībnieku reģistrācija un atlase finālam notiks konkursa mājaslapā www.experiments.lv, kur skolēnu komandas meklēs atbildes uz ekspertu sagatavotiem jautājumiem, risinās uzdevumus, kā arī pašiem dalībniekiem būs iespēja veidot āķīgus uzdevumus, izaicinot citu Latvijas skolu skolēnus. Neiztikt arī bez radošas darbošanās – viens no konkursa posmiem ir kāda radoša uzdevuma izpilde, ģenerējot idejas, pielietojot modernās tehnoloģijas un parādot praksē, ka fizikas likumsakarības var būt radošu risinājumu pamatā.

Konkursa noslēgums jeb fināla spēle norisināsies maija sākumā LNT tiešraidē, kuras laikā sešu Latvijas reģionu – Vidzemes, Kurzemes, Zemgales, Latgales, Rīgas un Rīgas pilsētas – komandas cīnīsies par 2012.gada erudītākās komandas titulu. Konkursa laureāti iegūs galveno balvu – izglītojošu un vienlaikus izklaidējošu vairāku dienu ceļojumu uz ārzemēm.

Latvenergo koncerna organizētā erudīcijas konkursa ”eXperiments” aizsākumi meklējami 1995. gadā. Tā mērķis ir aicināt skolēnus izglītoties par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē un skolā, kā arī mudināt jauniešus padziļināti apgūt eksaktos priekšmetus.

Latvenergo koncerns konkursu šogad realizēs kopā ar portālu draugiem.lv, ceļojumu biroju „Express Travel”, žurnālu "Ilustrētā Zinātne", kompāniju ”Tallink”, izdevniecību "Lielvārds", skolēnu un studentu karti "ISIC", galda spēļu veikalu „LUDO” un vertikālo vēja tuneli "Aerodium".

Detalizēta informācija un konkursa nolikums mājaslapā www.experiments.lv



Papildu informācija:
Ivita Bidere
AS “Latvenergo”
Preses sekretāre
Tālr.: 67728809; 29279158
ivita.bidere@latvenergo.lv

Inga Cīrule, konkursa ”eXperiments” koordinatore
E-pasts: info@experiments.lv
Tālr.: 67242503; 29419656


© www.sigulda.lv






KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi