×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 18. maijs
Šodien sveicam: Inese, Inesis, Ēriks
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-03
Šonedēļ Siguldas novadā: Baltā galdauta svētki, Latvijas Stādu parāde un citi aizraujoši notikumi

Šajā nedēļas nogalē mazākās un lielākās kopienās visā novadā pie balti klātiem galdiem svinēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Līdzās valsts svētkiem sestdien un svētdien, 4. un 5. maijā, Siguldas Svētku laukumā savu divdesmito dzimšanas dienu svinēs lielākais un krāšņākais pavasara dārzkopības pasākums– Latvijas Stādu parāde. Uz vasaras sezonas atvēršanas svētkiem, dažādām aktivitātēm bērniem un pieaugušajiem aicina Turaidas muzejrezervāts. Un varam apsolīt – nevienu neatstās vienaldzīgu skaistais, galvu reibinošais ievu ziedēšanas laiks. Baudi Siguldas novadu jau šodien, izstaigājot vai izbraucot ar velo ne tikai pilsētvidi, bet arī pavasara ziedu un putnu dziesmu piepildītās pastaigu takas.

 

Piektdien, 3. maijā

Plkst. 11.00 Siguldas Sporta centrā cilvēkiem ar invaliditāti notiks bezmaksas vingrošanas nodarbība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

Plkst. 12.00 Siguldas pilsētas vidusskolā ikviens interesents aicināts uz pilsētas vidusskolas audzēkņu modes skati “Es esmu latvietis”. Pasākumā būs iespēja izzināt, ko jauniešiem nozīmē būt latviešiem. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 16.00 Inčukalna Sporta centrā novada senioriem notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība.

Plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies mākslinieku Ināras un Ulda Liepas Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas dizaina ekspozīcijas atklāšana. Izstāde tapusi lielā mērā iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa daiļrades, taču autori saglabā savu rokrakstu, kā arī attieksmi pret šobrīd pasaulē notiekošo. Plašāka informācija.

Plkst. 17.45 Mālpils Sporta centrā novada senioriem notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība.

Plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” būs iespēja baudīt deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas koncertu “Kas tu esi?”. Biļetes cena – 5 eiro.Ar “S! Karti” iepriekšpārdošanā 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

 

Sestdien, 4. maijā

No plkst. 9.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā norisināsies Latvijas Stādu parāde. Pasākumā piedalīsies stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos. Arī šogad Latvijas Stādu parādē piedalīsies ap 300 dalībnieku, kuru vidū būs stādu audzētāji no visiem valsts reģioniem, veidojot plašāko nacionālo stādu gadatirgu. Tāpat varēs sastapt amatniekus un vietējos pārtikas ražotājus ar skaistajiem un gardajiem pārsteigumiem, kā arī dārza preču un tehnikas ražotāju pārstāvjus. Stāvvietu karte skatāma šeit. Plašāka informācija.

No plkst. 12.00 visā novadā svinam Baltā galdauta svētkus – Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Pie Siguldas pagasta Kultūras nama novadniekus aicina uz kopīgu pikniku, kur pasākuma apmeklētājus priecēs Siguldas 1. pamatskolas zēnu kora dziesmas. Ar svētku cienastu ikviens aicināts pievienoties svinībām pie Lēdurgas Kultūras nama. Arī pie Mores Tautas nama novadniekiem būs iespēja pulcēties pie Balti klātiem galdiem; svētku viesis – Andris Mucenieks. Baltā galdauta svētkos iedzīvotāji kopā sanāks arī pie Jūdažu bibliotēkas un sabiedriskā centra. Savukārt Inčukalna Tautas nama apkārtnē plkst. 12.00 aktīvākie novadnieki aicināti uz svētku velobraucienu kopā ar dziesminieku Arni Miltiņu un viņa ģimeni; dalība – bez maksas.

Plkst. 12.00 Krimuldas Tautas namā ar radošajām darbnīcām un koncertu notiks Mākslas dienas. Koncertā piedalīsies VPDK “Dzirnakmeņi”, VK “Vecie draugi” un Krimuldas un Limbažu jauniešu simfoniskais orķestris.

Plkst. 13.00 Lēdurgas Kultūras namā norisināsies Harija Jākobsona personālizstādes “Dzintara ceļš” atklāšana. Pasākumā būs unikāla iespēja satikt arī pašu meistaru – klausoties viņa stāstus, būs iespēja ceļot dzintara pasaulē. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks deju kolektīva “Vizbulīte” skolotāju radošais koncerts “Pa kuru laiku?” Biļetes cena – 5 eiro.Ar “S! Karti” iepriekšpārdošanā 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm 40 % atlaide.  Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Plašāka informācija.

Plkst. 16.00 Sunīšu Kopienas centrā ikviens aicināts uz Baltā galdauta svētkiem “Kopā būt”. Pasākumā muzicēs Ansis Klinstons un  Mārtiņš Rubiks.

Plkst. 18.00 Inciema tornī būs iespēja noskatīties Dāvja Sīmaņa filmu “Marijas klusums”. Tā ir vēsturiska drāma, kas veidota pēc slavenās teātra un kino aktrises Marijas Leiko dzīvesstāsta un vēsta par viņas dzīves pēdējiem gadiem, kad aktrise dodas uz Padomju Savienību, lai parūpētos par savu mazmeitu un kļūst par Staļina iniciētās latviešu iznīcināšanas akcijas liecinieku un upuri. Biļetes cena – 3 eiro; biļetes tikai iepriekšpārdošanā.

Plkst. 22.00 Lēdurgas Kultūras namā notiks Balto galdautu svētku balle kopā ar grupu “Pusnakts brīze”. Pasākums ar groziņiem; galdiņu rezervācija, zvanot uz tālruņa numuru 29166140. Biļetes cena – 8 eiro.

 

Svētdien, 5. maijā

No plkst. 9.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Latvijas Stādu parāde. Stāvvietu karte skatāma šeit. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Turaidas skolā norisināsies aktivitātes bērniem un pusaudžiem par godu Siguldas beisbola kluba 30 gadu jubilejai. Pasākuma noslēgumā tiks aizvadītas spēles gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Plkst. 11.00 Mālu krogs Sidgundā svin gada jubileju. Dienas laikā notiks amatnieku un mājražotāju tirgus. Pasākumā būs arī izjādes ar zirgiem, pārsteigumi un svētku ugunskura zupa.

Plkst. 16.00 Krimuldas Sporta centrā notiks futbola kluba “Sigulda” draudzības spēle ar “Liepājas futbola skolas-2” komandu.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – Ainas Tobes akvareļu ceļojošā izstāde “Latviešu ābece. Pavasaris”.
  • Inčukalna Tautas namā – Inčukalna Mākslinieku kopas izstāde “Otas trajektorija 2024”.
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – keramikas studijas “Māl-pils” un tautas lietišķās mākslas studijas “Urga” darbu izstādes “Experiments”.
  • Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā – jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas izstāde “Katram savs laiks”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Izstāde “Lai būtu, mums jāsaprot upe”; no 4. maija mākslinieku – Ināras un Ulda Liepas – Imanta Ziedoņa krāsaino pasaku telpiskās ilustrācijas dizaina ekspozīcija.
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Putni”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Inas Vasiļjevas izstāde “Bez nosaukumiem”; no 4. maija Harija Jākobsona personālizstāde “Dzintara ceļš”.
  • Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” – Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde “PA-VA-SA-RĪ”.
  • Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē – Emmas Sofias izstāde “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide.
  • Siguldas novada bibliotēkā – Mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”; “Pavasara izlaušanās spēle bibliotēkā” sākumskolas vecuma bērniem; spēle “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem.
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas fotoizstāde “DABA. MIERS. ŪDENS.”.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi