×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2018-09-20
Šonedēļ Siguldas novadā: Mobilitātes nedēļa, Mores kauju atceres pasākumi un citi notikumi

Šajā nedēļā ar dažādām izglītojošām, izklaidējošām un sportiskām aktivitātēm bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un senioriem norisinās Mobilitātes nedēļa, aicinot ikvienu iesaistīties akcijā „Diena bez auto”, kas notiks sestdien, 22.septembrī. Dienas laikā novadniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties atraktīvos pasākumos Pils ielā 6, Siguldā, tai skaitā, velobraucienā jauniešiem kopā ar jauniešu iniciatīvu centru „Mērķis”, mērojot 60 kilometrus ar elektrovelosipēdiem no Siguldas uz Allažiem un Mori, tradicionālajā velobraucienā senioriem „OmaBike”, kā arī pasākumā „Spēka diena 2018”. Sporta cienītāji aicināti piedalīties bezmaksas Cigun nodarbībā Siguldas Sporta centrā, savukārt kultūras baudītājiem būs iespēja apmeklēt dziesminieces Džuditas Ouenas (Judith Owen) programmu „redisCOVERed” kultūras centrā „Siguldas devons”, kā arī mākslinieces Zinaīdas Ceskes jubilejas izstādes „Mana daba” atklāšanas pasākumu Pils kompleksā. Svētku laukumā ikviens varēs apmeklēt Rudens gadatirgu, bet Jūdažu sabiedriskajā centrā norisināsies pasākums „Dzeja dabā”. Mores pagastā interesenti aicināti apmeklēt Otrā pasaules kara Mores kauju atceres pasākumus, bet novada Sociālajā dienestā notiks lekcija „Garīgā veselība un antidepresanti”.

Nedēļas nogalē novada 3. un 4.klašu skolēniem Siguldas Sporta centrā un Allažu Sporta centrā notiek sporta dienas pasākums „Olimpiskā diena 2018”, savukārt pēcpusdienā ar pasākumu „Jaunais sportists” Siguldas Sporta skola atzīmēs jauno mācību gadu.

Piektdien, 21.septembrī

  • Plkst.8.30 „Olimpiskā diena 2018” 3.–4.klašu sporta diena Siguldas Sporta centrā un Allažu Sporta centrā.
  • Plkst.15.30 lekcija „Garīgā veselība un antidepresanti” Sociālā dienesta Dienas centrā.
    Lekciju vadīs lektors Ņikita Šakels. Ieeja – bez maksas.
  • Plkst.17.00 pasākums „Dzeja dabā” Jūdažu Sabiedriskajā centrā.
    Ieeja – bez maksas
  • Plkst.17.00 Zinaīdas Ceskes jubilejas izstāde „Mana daba” atklāšana.
    12 lielformāta gleznas, kas tapušas šajā vasarā būs apskatāmas no 21.septembra līdz 30.oktobrim 24 stundas diennaktī. Ar šīm gleznām māksliniece vēlējusies pateikt to, ka daba ir dzīva un Visums ir dzīvs un nav kaut kas ārpus mums eksistējošs, un ka viss šajā pasaulē gan mūsos, gan Visumā atrodas nepārtrauktā kustībā, ik mirkli pārveidojoties.
  • Plkst.18.00 Siguldas Sporta skolā norisināsies Sporta skolas jaunā mācību gada ieskaņas pasākums „Jaunais sportists”.
  • Plkst.19.00 dziesminieces Džuditas Ouenas (Judith Owen) programma „redisCOVERed” kultūras centrā „Siguldas devons” „Digiti” zālē, kur kopā ar perkusionistu Pedro Segundo būs iespēja dzirdēt 12 populāru dziesmu kaverversijas, tajā skaitā, repera Drake dziesmas „Hotline Bling” un grupas „The Beatles” dziesmas „Blackbird” jaunās versijas.
    Biļetes cena – 10 līdz 12 eiro. Biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv, visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī kultūras centra „Siguldas devons” biļešu kasē.

Sestdien, 22.septembrī

  • Plkst.9.00 bezmaksas cigun nodarbība Siguldas Sporta centrā.
    Tās laikā tiks veikti elpošanas vingrinājumi veselības stiprināšanai, uzturēšanai un uzlabošanai.
  • Plkst.9.30 velobrauciens kopā ar jauniešu iniciatīvu centru „Mērķis”.
    Jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” kopā ar jauniešiem dosies 60 kilometrus garā draudzības braucienā ar elektrovelosipēdiem no Siguldas uz Allažiem un Mori, kura laikā jauniešiem būs iespēja uzzināt vairāk par iniciatīvu centru un apliecināt Siguldas novada jauniešu vienotību. Jauniešu braucienam būs iespējams sekot līdzi tiešsaistē jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” sociālās vietnes Facebook lapā.
    Lai popularizētu aktīvu dzīvesveidu un veicinātu izpratni par videi draudzīgu un gudru pārvietošanos, Eiropas Mobilitātes nedēļas laikā no 17. līdz 22.septembrim Siguldas novadā norisināsies dažādas izglītojošas, izklaidējošas un sportiskas aktivitātes bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem un senioriem. Papildu informācija par Mobilitātes nedēļas aktivitātēm pieejama šeit.
  • Plkst.10.00 bezmaksas bērnu rīts ar sportiskām aktivitātēm Allažu Sporta centrā.
  • No plkst.10.00 līdz 16.00 „Spēka Diena 2018” Pils ielā 6, Siguldā.
    „Spēka diena” Latvijā vienlaicīgi notiks vairāk nekā 50 spēka punktos, arī siguldieši un pilsētas viesi tiek aicināti pārbaudīt savas spējas trīs dažādās disciplīnās – pievilkšanās, plankā (balsts guļus uz apakšdelmiem) un pietupienos. Sacensību noslēgumā tiks paziņoti līderi katrā disciplīnā gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.
  • No plkst.11.00 līdz 15.00 akcija „Diena bez auto”, kuras laikā no plkst.7.00 līdz 18.00 autotransportam tiks slēgta Pils iela posmā no Ausekļa līdz Šveices ielai. Lai nodrošinātu pasākuma norisi, satiksme Pils ielā tiks ierobežota jau no iepriekšējā vakara.
    Sestdien iela būs pieejama gājējiem un velosipēdistiem, kuri tiks aicināti piedalīties dažādās izglītojošās aktivitātēs. Plkst.11.00 norisināsies diskusija „Vai Siguldā būt pirmajai velo ielai Latvijā?”, uzklausot ekspertu un iedzīvotāju viedokli par to, kā padarīt velosipēdu par prioritāru transporta līdzekli pilsētā.
  • Plkst.11.00 velobrauciens „OmaBike” Siguldas pilsētā un tās apkārtnē.
    Apliecinot savu aizrautību, Mobilitātes nedēļas ietvaros īpašā aktivitātē – velobraucienā „OmaBike” – sestdien aicināti piedalīties arī novada seniori. Divu stundu ilgajā velobraucienā Siguldas pensionāru biedrības vadītāja Vija Brikmane vedīs pilsētvides izzinošā tūrē. Satikšanās notiks Maija parkā, tālāk caur Siguldas ievērojamām vietām dodoties uz Gleznotājkalnu.
  • No plkst.12.00 līdz 15.00 bērniem un jauniešiem sestdien būs iespēja piedalīties velobraukšanas prasmju pārbaudēs, iegūstot balvas, bet tie novadnieki, kuri būs piedalījušies bezmaksas velobraukšanas apmācībās, saņems velosipēdu vadītāju apliecības. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja izmēģināt arī elektromobiļus, kuriem šobrīd Siguldā pieejamas jau divas uzlādes stacijas.
  • Plkst.12.00 un plkst.14.00 Otrā pasaules kara Mores kauju 74.gadskārtas atceres pasākumi latviešu leģionāru brāļu kapos, Mores pagastā.​
    • Pie Roznēnu ozola plkst.12.00 notiks piemiņas svētbrīdis, kuru atklās Latviešu Virsnieku apvienības valdes priekšsēdētājs, atvaļinātais kapteinis Aleksejs Ozoliņš. Klātesošos uzrunās Nacionālo bruņoto spēku kapelāns Edvards Kress, Latvijas Aizsardzības ministrijas un Latvijas Kara muzeja pārstāvji un citi.
    • Savukārt plkst.14.00 Mores kauju piemiņas parkā notiks atceres pasākums, kurā būs oficiālo, militāro un sabiedrisko personu uzrunas un apsveikumi.

Pēc piemiņas pasākumiem visas dienas garumā interesentiem būs iespēja apmeklēt Mores kauju muzeju bez maksas.

Svētdien, 23.septembrī

  • No plkst.9.00līdz 16.00 rudens gadatirgus Svētku laukumā.
    Pasākuma laikā no plkst.11.00 norisināsies tirgus plača danči kopā ar Latvijas Universitātes deju fokloras kopu „Dandari”, bērniem būs iespēja piedalīties rudens lapu krāsošanas darbnīcā un „Kartupeļu jampadracī” kopā ar pasākumu organizatoru „Laurasvin”. Rudens gadatirgū varēs iegādāties rudens dārza un meža veltes, amatniecības izstrādājumus, zemnieku sarūpētos lauku labumus un saimnieču sagatavotās veltes.

Izstādes

  • Zinaīdas Ceskes jubilejas izstāde „Mana daba” Siguldas pils kompleksā
  • Izstāde „Teodors Zaļkalns” kultūras centrā „Siguldas devons”
  • Latvijas simtgadei veltīta rokdarbu izstāde Mores kauju muzejā
  • Izstāde par Pirmā pasaules kara kaujām Mores pagastā pirms 100 gadiem Mores kauju muzejā
  • Rokdarbu izstāde „Rokdarbs 100 gados” Mores kauju muzejā
  • Vijas Vāveres fotoizstāde „Dienvidu ceļojuma iespaidi” Jūdažu Sabiedriskajā centrā
  • Literārā izstāde „Domas un mīlestība Ineses Zanderes darbos” Jūdažu bibliotēkā
  • Valsts simtgadei veltītā izstāžu cikla „Tev mūžam dzīvot, Latvija!” izstāde „Baltiešu tīmeklī ievīta uguns liesma” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Dzejā dzīvi nodzīvot” Siguldas novada bibliotēkā
  • Dzejas dienām veltīta literārā izstāde „Mani mīļi dzejolēni” Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Dzejas un mākslas pieskāriens” Siguldas novada bibliotēkā
  • Mācību gada sākumam veltīta tematiska izstāde „Ābece – jautrā burtu pasaule” Siguldas novada bibliotēkā
  • Aidas Skalbergas gleznu izstāde „Es tikai mirklim pieskāros…” Siguldas novada bibliotēkā
  • Novadpētniecības izstāde „Dabas vērtību sargātājam – Gaujas Nacionālajam parkam – 45” Siguldas novada bibliotēkā
  • Izstāde „Rīgas plānošanas reģiona ainavu dārgumi” Turaidas muzejrezervātā
  • Izstāde „Konservēšanas brīnumi” Siguldas pagasta Centra bibliotēkā

 

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā „Pašvaldība” – „Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem „Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi