×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2019-02-24
Ar rekordlielu dalībnieku skaitu aizvadīts „Siguldas Robotu kauss 2019”

23.februārī norisinājās „Siguldas Robotu Kauss 2019", kas ir līdz šim lielākās Latvijā notikušās robotikas sacensības pēc robotu un dalībnieku skaita. Sacensībām tika pieteikti 420 roboti, no kuriem uz starta izgāja 402 roboti, robotus vadīja 373 dalībnieki, kuri pārstāvēja 63 dažādas komandas. Šīs ir pirmās sacensības Latvijā, kurām izdevies pārspēt 400 robotu robežu: 2018. gadā robotikas sacensībās piedalījās 338 roboti, 2017. gadā – 237 roboti, savukārt 2016. gadā – 187 roboti. 

Sacensību mērķis ir piesaistīt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, kā arī veicināt Latvijas robotikas izglītības attīstību Latvijā. 

Sacensības norisinājās 14 dažādās disciplīnās, no tām atsevišķas tika dalītas vecuma grupās, tādējādi dalībnieki sacentās kopumā par 18 dažādiem tituliem. Četras sacensību disciplīnas bija LEGO robotiem, septiņas disciplīnas brīvās konstrukcijas robotiem, kurus dalībnieki konstruējuši un veidojuši patstāvīgi, divas pilotējamu dronu disciplīnas un VEX konstruktora robota veiklības sacensība.

Visplašāk pārstāvētās komandas bija Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas, Siguldas novada Jaunrades centra, Transporta un sakaru institūta robotikas kluba un Robotu skolas komanda. Sacensībās piedalījās arī trīs roboti no Baltkrievijas un 63 roboti no Lietuvas.

Siguldas novada Jaunrades centra komanda sacensībās startēja ar 34 robotiem un kopā izcīnīja piecas vietas uz pjedestāla – 2. un 3. vietu lielo dronu sacensībās, 3. vietu folkrace sacensībās, kā arī 1. un 2. vietu Makeblock challange sacensībā. Pilni sacensību rezultāti visās disciplīnās pieejami „Siguldas Robotu Kausa 2019" tīmekļa vietnē

Šī gada sacensības Siguldā bija trešais no pieciem 12. Latvijas Robotikas čempionāta posmiem, un sezonas uzvarētājs tiks noteikts kopvērtējumā. Čempionāts turpināsies ar ceturto posmu Rēzeknē, bet noslēgsies maijā ar piekto posmu Rīgas Tehniskajā universitātē.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Jaunrades centra direktore
Ilze Šulte

Youtube

Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi