×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 16. aprīlis
Šodien sveicam: Mintauts, Alfs, Bernadeta
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-03-28
Aicina uzņemties atbildību par mājdzīvniekiem

Dzīvnieku aizsardzības likums attiecināms uz visiem dzīvniekiem, nosakot: “Cilvēces ētiskais pienākums ir nodrošināt visu sugu dzīvnieku labturību un aizsardzību, jo katrs īpatnis pats par sevi ir vērtība. Cilvēkam ir morāls pienākums cienīt jebkuru radību, izturēties pret dzīvniekiem ar iejūtīgu sapratni un tos aizsargāt. Nevienam nav atļauts bez pamatota iemesla nogalināt dzīvnieku, nodarīt tam sāpes, radīt ciešanas vai citādi kaitēt.”

Pašvaldības policija atgādina, ka brīdī, kad pieņemat pie sevis kaķi, saimnieka pienākums ir par šo dzīvnieku uzņemties pilnīgu atbildību, tajā skaitā nodrošināt dzīvnieka sterilizāciju. Attiecībā uz kaķiem Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa noteikumu Nr. 266 “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” 21., 22. un 23. punktā ir konkretizētas, tiesiski noteiktas labturības prasības, proti:

  • “21. Kaķis, kas ir vecāks par sešiem mēnešiem, var brīvi uzturēties ārpus tā īpašnieka vai turētāja  valdījumā vai turējumā esošās teritorijas, ja kaķis ir sterilizēts”.
  • “22. Kaķim nodrošina:
    • 22.1. vienmēr brīvi pieejamu svaigu ūdeni;
    • 22.2. pilnvērtīgu barību”.
  • “23. Ja kaķi tur slēgtā telpā, tam nodrošina:
    • ​23.1. kaķa tualeti;
    • 23.2. kontaktēšanos ar cilvēku vismaz reizi divās dienās;
    • 23.3. uzturēšanās platību, kas nav mazāka par pieciem kvadrātmetriem, ja kaķis ir vecāks par sešiem mēnešiem”.

Atbildība par dzīvnieku, tā labturības nodrošināšana ir dzīvnieka īpašniekam (turētājam) jāapzinās vēl pirms ņemt turēšanai kādu dzīvnieku. Tāpat rūpīgi jāapsver katras dzīvnieku sugas īpatnības, turēšanas prasības – vai tiešām būs iespēja nodrošināt dzīvniekam kaut vai tikai labturības minimumu. Tomēr, ja dzīvnieka turēšanas laikā kaut kādu iemeslu dēļ nav iespējas dzīvniekam nodrošināt labturību, dzīvnieka īpašniekam ir jāparūpējas, ka dzīvnieks tiek nodots turēšanā citai personai, kas spēj šādu labturību nodrošināt.

Vienlaikus Pašvaldības policija informē, ka Siguldas novada pašvaldībai ir noslēgts līgums “Par klaiņojošu dzīvnieku izķeršanu un dzīvnieku līķu savākšanu Siguldas novada teritorijā”, kurā paredzēts, ka uzņēmējs nodrošina bezsaimnieka kaķu sterilizāciju vai kastrāciju, atbilstoši līgumi noteikumiem. Siguldas novada pašvaldība neatlīdzina izdevumus par privātpersonai piederoša kaķa sterilizāciju vai kastrāciju.

Par bezsaimnieku kaķiem lūdzam ziņot Pašvaldības policijai, iesniedzot iesniegumu Pašvaldības policijā Siguldā, Ausekļa ielā 6, vai sūtot uz e-pasta adresi policija@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi