×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-15
Noslēdzies projekts par jauniešu iekļaušanu sabiedrībā

No maija līdz augustam biedrība “Piedzīvojumu Garāža” sadarbībā ar Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centru “Mērķis”, dienas centru “Gauja”, Jūdažu Sabiedrisko centru, Inciema “Tornis” un Siguldas novada pašvaldības Transporta daļu īstenoja jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025. gadam konkursa “Atbalsts iniciatīvām jauniešu ar ierobežotām iespējām iekļaušanai sabiedrībā” projektu “Šis Ir Tavs Laiks!”.

Projeka galvenais mērķis bija veicināt Siguldas novada jauniešu iekļaušanu sabiedrībā, vairot viņu aktīvu pilsonisko un politisko līdzdalību, iesaistīt lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, tostarp, integrēt citu jauniešu vidū, tā veidojot jauniešu kopienas un veidojot piederības sajūtu Siguldas novadam, kā arī veicināt savstarpēju sadarbību, izpratni par starppaaudžu sadarbību un gatavību atbalstīt citam citu.

Projekta aktivitātes norisinājās no 10. maija līdz 31. augustam, tajās iesaistot Siguldas novada jauniešus no Krimuldas pagasta Inciema, Siguldas pagasta Jūdažiem un Inčukalna pagasta Gaujas. Aktivitātēs tika aicināti piedalīties visi Siguldas novada pagastos un lauku teritorijās dzīvojošie jaunieši vecumā 13–25 gadiem.

Katrā pagastā uz vietas tika organizētas sešas praktiskās tikšanās reizes ar dažādām iepazīšanās, komunikācijas, sadarbības, motivācijas un līderības apzināšanas un stiprināšanas aktivitātēm, kuras veicināja jauniešu kopienu attīstību un sadarbību ar citām kopienām, kā arī divas izbraukuma aktivitātes līderisma un komandas apzināšanai un stiprināšanai Liepājā un Ogrē. Katrā no tikšanās reizēm aktivitātēs tika iesaistīti līdz 15 jaunieši, no kuriem lielākā daļa bija jaunieši ar ierobežotām iespējām. Projekta gaitā tika iepazīti jaunieši, kuri iepriekš nebija iesaistīti darbā ar jaunatni, tika izveidotas lieliskas jauniešu kopienas, veiksmīgi izveidota savstarpēja komunikācija un stiprinātas sadarbības prasmes ne tikai jauniešiem savā starpā, bet arī starppaaudžu sadarbības virzienā, jauniešos attīstītas līderības prasmes un vēlme iesaistīties Siguldas novada sabiedriskajā dzīvē, tostarp brīvprātīgajā darbā vietējā kopienā un Siguldas novadā kopumā. Jaunieši ir ieinteresēti turpināt iesākto sadarbību, sagaidot mobilitātes darba turpinājumu, izteikt savas iniciatīvas, iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos un aktīvi iesaistīties Siguldas novada jaunatnes aktivitātēs.

Projekts tika īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.–2025. gadam konkursa “Atbalsts iniciatīvām jauniešu ar ierobežotām iespējām iekļaušanai sabiedrībā” ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis”
projektu vadītāja Lelde Lapsa


© www.sigulda.lv


Pasākumi