×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 9. maijs
Šodien sveicam: Klāvs, Einārs, Ervīns
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2023-09-18
Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību Siguldas novada finālā uzvar Elza Pastare

Siguldas novada bibliotēkā Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību Siguldas novada finālā ar lasījumiem piedalījās septiņi labākie skolēni – Linda Slišāne no Allažu pamatskolas, Ričards Skujiņš no Krimuldas vidusskolas, Alberts Beinerts no Siguldas pilsētas vidusskolas, Elza Pastare no Laurenču sākumskolas, Lāsma Pauloviča no Mālpils vidusskolas, Madara Skrastiņa no Siguldas 1. pamatskolas un Marta Ceble no Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas.

Visi dalībnieki bija centīgi gatavojušies. Uz Siguldas novada finālu bija ieradušies arī dalībnieku līdzjutēji un aktīvi atbalstīja dalībniekus.

Skaļās lasīšanas uzvaras laurus plūca Elza Pastare no Laurenču sākumskolas, kura klātesošos klausītājus aizrāva ar pārliecinošu fragmenta lasījumu no Lauras Vinogradovas grāmatas “Tētis un suns”. Apsveicam Elzu, jo viņa nopelnīja ceļazīmi uz Pierīgas reģiona finālu Salaspilī.

Žūrijas sastāvā šogad bija kultūras centra “Siguldas devons” literatūras projektu vadītāja Dace Krecere-Vule, Siguldas Valsts ģimnāzijas latviešu valodas skolotāja Iveta Celmiņa un Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Ilze Kokina. Paldies žūrijai par vērtēšanu.

Jau kopš 2017. gada Latvijas skolēni aktīvi piedalās skaļās lasīšanas sacensībās. Programmas mērķis ir radīt interesi par grāmatām un pilnveidot lasīšanas prasmes 5.–6. klašu skolēniem. Konkursa noteikumos ir vairāki uzdevumi: pašiem atrast lieliskas grāmatas, izvēlēties interesantu fragmentu un to nolasīt tā, lai aizrautu klausītājus.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas
direktora vietniece bibliotekārajā darbā
Iveta Hamčanovska


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi