×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 22. oktobris
Šodien sveicam: Īrisa, Irīda, Airisa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-07-10
Koktēlniecības plenērā Lēdurgas dendroparkam radīti jauni elementi

No 3. līdz 5. jūlijam Lēdurgas dendroparkā notika Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas organizētais Baltijas valstu koktēlniecības plenērs. Šī gada plenēra tēma – “Daba”.  Plenēra dalībnieki radīja septiņas jaunas skulptūras un jaunu koka soliņu, kas turpmāk priecēs parka viesus.

No Igaunijas uz plenēru ieradās pieredzes bagātais Rakveres arodskolas pedagogs Riho Māe (Riho Mäe) ar trim audzēkņiem. Savukārt Lietuvu pārstāvēja radošais pedagogs Daļus Dirse (Dalius Dirsė) ar trīs audzēknēm no Naujamiestes ģimnāzijas. Latviju pārstāvēja Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas pedagogi Aivis Zariņš un Vilnis Mežals, kuri aptuveni pirms vairāk nekā 10 gadiem kā Lēdurgas mākslas skolas audzēkņi piedalījās igauņu un lietuviešu organizētajos plenēros. Skulptūru izveidē pedagogi iesaistīja arī skolas audzēkņus Haraldu Alksni un Artūru Miķelsonu, lai redzētu un saprastu, kā top koka skulptūras no bluķa līdz apjomīgam tēlam.

Plenēra laikā tika izveidotas septiņas jaunas skulptūras un jauns koka soliņš, kura galus rotā lapsas un āža skulptūras. Dalībnieki vienmēr vēlas strādāt ar ozolkoku, jo tā koksne mitrumā ir izturīgāka pret trūdēšanu. Tā ir izturīga pret nodilumu, iespiedumiem un tehniskiem defektiem.

Dalībnieki plenēra ietvaros tika vesti arī ekskursijā uz Turaidu un Siguldu, lai apskatītu skaisto dabu un nozīmīgākos tūrisma objektus.

No 2001. gada  līdz 2014. gadam ilggadīgā skolas direktore Maija Pīlāga sadarbojās un iesaistīja mākslas skolas audzēkņus un pedagogus Baltijas valstu koktēlniecības plenēros. Lietuvā plenērs notika Naujamiestis pilsētā, Igaunijā – Rakverē, savukārt Latvijā – Lēdurgā.

 


© www.sigulda.lv


Pasākumi