×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 25. aprīlis
Šodien sveicam: Līksma, Bārbala
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-10-25
Siguldas novada Kultūras centrs aicina pieteikt izstādes 2022. gadam

Aicinām pieteikt izstādes 2022. gadam “Siguldas devonā” un Siguldas Jaunās pils salonā. Kultūras centrs “Siguldas devons” ir kvalitatīva reģionālā kultūras un mākslas telpa, kas regulāri aicina Siguldas novada iedzīvotājus un viesus baudīt daudzveidīgu kultūras un mākslas piedāvājumu, savukārt Siguldas Jaunās pils salons ir Siguldas māksliniekiem radīta īpaša platforma mākslas izstādēm, radošiem eksperimentiem un performancēm un kā tikšanās vieta ar māksliniekiem.

Mākslinieki un izstāžu veidotāji aicināti pieteikt vizuālās mākslas, foto, dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina jomas, kā arī kultūras mantojuma izstādes.

Plānots, ka kopumā 2022. gadā kultūras centrā “Siguldas devons” un Siguldas Jaunās pils salonā varēs aplūkot desmit izstādes katrā, ieskaitot izstādes, kuras valstī esošo ierobežojumu dēļ tiek pārceltas no 2021. gada piedāvājuma. Vienas izstādes apskates ilgums plānots līdz vienam mēnesim. “Siguldas devons” patur tiesības 1–2 izstāžu projektus īstenot sadarbībā ar uzaicinātiem izstāžu projektiem.

Personālizstādi, mākslinieku grupas vai kuratora veidotu izstādi aicinātas pieteikt fiziskas un juridiskas personas. Pieteikums līdz 15. novembrim aizlīmētā aploksnē ar norādi “Izstāde “Siguldas devonā”” vai ar norādi “Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā” jāiesniedz klientu apkalpošanas speciālistam kultūras centra “Siguldas devons” pirmajā stāvā vai jānosūta uz e-pasta adresi kultura@sigulda.lv, pievienojot šādus dokumentus:

  • pieteikuma veidlapa;
  • izstādes apraksts un koncepcija, ziņas par plānoto mākslas darbu eksponēšanas veidu saskaņā ar kultūras centra “Siguldas devons” telpu plānojumu (telpas platība 170 kvadrātmetri, četras logu ailas) vai izstādes apraksts un koncepcija, ziņas par plānoto mākslas darbu eksponēšanas veidu saskaņā ar Siguldas Jaunās pils telpu plānojumu (telpa Nr. 44 – 19,8 kvadrātmetri, Nr. 45 – 16,9 kvadrātmetri), kā arī cita būtiska informācija par izstādes tehnisko realizāciju;
  • pieteicēja, mākslinieka/-u CV un/vai kuratora CV (ja izstādei ir kurators);
  • vismaz trīs vizuālie pielikumi (A4 krāsu izdrukā vai elektroniski – vismaz 1 MB/1000 PIX), kas sniedz ieskatu plānotās izstādes saturā un ļauj novērtēt darbu māksliniecisko kvalitāti;
  • plānoto radošo izpausmju, performanču, demonstrējumu un citu aktivitāšu iespējamā programma un apraksts (brīva izvēle).

Salona vajadzībām Siguldas novada pašvaldība ir atvēlējusi divas telpas pils otrajā stāvā, kuras mākslinieks vienu mēnesi var izmantot ekspozīcijas izvietošanai un radošiem procesiem. Sīkāka informācija par telpu izmantošanas iespējām un noteikumiem atrodama Siguldas Jaunās pils salona izmantošanas noteikumos. Platforma paredzēta Siguldas novada un ar novadu saistītu mākslinieku darbu ekspozīcijām, lai pievērstu plašākas sabiedrības uzmanību tieši daudzveidīgajai Siguldas mākslinieku daiļradei.

Siguldas Jaunās pils salons darbu uzsāka 2021. gada jūnijā. Tajā savus darbus jau eksponējušas mākslinieces Zinaīda Ceske, Dina Dubiņa un Iveta Šmita, Inčukalna mākslinieku kopa, Ksenija Danilova, Patricijas Brektes vasaras grafikas skola, mākslinieču duets – latviešu vizuālā māksliniece Eva Vēvere un dāņu vokālā un performanču māksliniece Gudruna Holka – izstādes ietvaros piedāvāja piedzīvot skaņas, arhitektūras un vizuālās mākslas performanci.

Iesniegtos pieteikumus saskaņā ar kultūras centra “Siguldas devons” 2022. gada apstiprināto izstāžu sarakstu izskatīs Siguldas novada Kultūras centra izveidota komisija. Par rezultātiem izstāžu pieteicēji tiks informēti, atbildes vēstuli sūtot uz pieteikumā norādīto adresi, ne vēlāk kā 20 dienu laikā pēc pieteikuma iesniegšanas termiņa beigām.

Siguldas novada Kultūras centrs izstāžu nodrošināšanai ieguldīs šādus resursus:

  • nepieciešamības gadījumā nodrošinās transportu eksponātu nogādāšanai līdz “Siguldas devonam” vai Siguldas Jaunajai pilij un atpakaļ (Latvijas teritorijā);
  • mākslas darbu apdrošināšanu izstādes laikā;
  • publicitātes nodrošināšanu, izmantojot projekta pieteicēja sagatavotu un iesniegtu informāciju, tostarp tulkos angļu valodā izstādes anotācijas un mākslas darbu etiķetes, sagatavos un izvietos etiķetes izstādē, nodrošinās informatīvo materiālu (plakāti, reklāmas baneri) izveidi un publicitāti Siguldas novadā tam atvēlētajās vietās;
  • Siguldas novada Kultūras centram pieejamā izstāžu aprīkojuma izmantošanu un izstādes montāžu un demontāžu;
  • sadarbību organizatorisku jautājumu risināšanā ar “Siguldas devona” mākslas projektu vadītāju, kas uzsākama vismaz divus mēnešus pirms izstādes norises laika un turpinās līdz projekta noslēgumam.

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi