×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-06
Apkopoti aptaujas dati par kultūras pasākumu apmeklētību Siguldas novadā

Siguldas novada pašvaldības Kultūras pārvalde no 2014.gada decembrī organizēja aptauju par kultūras pasākumu apmeklētību Siguldas novadā. Kultūras pārvaldes speciālisti vēlējās uzzināt, kā Siguldas novada iedzīvotāji apmeklē kultūras pasākumus, kā arī noskaidrot, kuri ir visiecienītākie kultūras notikumi novadā. Aptaujā tika ietverti arī jautājumi par Siguldu kā Rīgas partneri projektā „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014”.
Iegūtie dati tiks izmantoti Siguldas novada kultūras un sabiedriskās dzīves uzlabošanai un attīstībai. Aicinām iepazīties ar aptaujas kopsavilkumu.

  • 76% respondentu uzskata, ka Siguldas novadā ir viņu interesēm un vēlmēm atbilstošs kultūras pasākumu piedāvājums.
  • Apmēram 1/3 pēdējā gada laikā apmeklējusi kultūras pasākumus (piemēram, teātris, kino, opera, muzeji, galerijas, brīvdabas pasākumi) biežāk nekā reizi mēnesī. 60% apmeklē pasākumus retāk nekā reizi mēnesī.
  • Novērtējot iespējās apmeklēt kultūras pasākumus Siguldas novadā (piemēram, teātris, kino, opera, muzeji, galerijas, brīvdabas pasākumi) ar atzīmi no 1 līdz 10, respondentu vidējais vērtējums bija 7.
  • Siguldas novadā visapmeklētākais pasākums ir Siguldas Novada svētki. Tos apmeklē gandrīz 18%. Otrajā vietā ar nepilniem 12% ierindojas Ziemas festivāls un trešo dala Dabas koncertzāle un Muzikālās brokastis Siguldas Jaunās pils dārzā.
  • 58% respondentu labāk patīk tādi pasākumi, kuros var tikai skatīties, taču 28% labprāt gribētu arī līdzdarboties.
  • Tikai 8% Siguldas novada iedzīvotāju pēdējā gada laikā nav piedalījušies nekādās aktivitātēs.
  • Jautājot, kāda ir pirmā asociācija, domājot par Siguldas novadu, visbiežākās atbildes bija: daba, skaistums un aizrauj!
 

Kopsavilkums jautājumiem par Siguldu kā Eiropas kultūras galvaspilsētas partneri

  • Gandrīz 97% zināja, ka Sigulda ir Rīgas partneris projektā „Eiropas kultūras galvaspilsēta” un tikai mazliet vairāk par 3% to bija palaiduši garām.
  • Tāpat 73% zināja arī par pasākumu programmu un 24% zināja tikai, ka Sigulda ir Rīgas partneris, bet par programmu neko nezināja.
  • 44% uzskatīja, ka programmā bija pietiekami tieši viņiem interesantu pasākumu un 40% bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.
  • Mazliet mazāk par 2/3 apmeklēja tikai dažus pasākumus, 18% apmeklēja vairākus un 1/5 daļa neapmeklēja nemaz.
  • 27% respondentu informāciju par Siguldas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas partneres pasākumiem ieguva medijos, 23% izdevumā „Siguldas Novada Ziņas” un tikpat vietnē www.sigulda.lv.
  • Ar vidējo atzīmi 7 starp 8 respondenti atzīmēja Eiropas kultūras galvaspilsētas pozitīvo lomu gan Siguldas novadā, gan Latvijā kopumā.
  • Siguldas novada iedzīvotāji uzskatāmi par sava novada patriotiem, jo uz jautājumu, vai Siguldas novadā dzīvot ir labāk nekā jebkur citur Latvijā, atbildējuši ar vidējo atzīmi 9.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības
Kultūras pārvalde


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi