×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-01-13
Pašvaldība nav apmierināta ar ielu un ceļu uzturēšanu ziemā; iedzīvotājus aicina ziņot par neiztīrītajām ielām

Siguldas novada pašvaldība 2014.gadā, izsludinot iepirkumu procedūru, noslēdza līgumu par novada ceļu uzturēšanu ziemā. Saskaņā ar iepirkumu, Siguldas pilsētas un pagasta teritorijā ceļu uzturēšanu ziemā veic SIA „Eco Baltia vide”, bet Siguldas, Allažu un Mores pagastu teritorijā ceļu greiderēšanu veic SIA „DGR serviss”.

Pašvaldības speciālisti regulāri apseko novada ielas un ceļus, to apsaimniekošanas kvalitāti, un ir secinājuši, ka uzņēmēji ne vienmēr nodrošina pašvaldības nolikumā par ceļu uzturēšanu ziemā noteiktos kritērijus. Lai operatīvi apkopotu nepilnības ceļu uzturēšanā, pašvaldība ir izveidojusi reģistru, kurā tiek fiksēta informācija par nekvalitatīvi notīrītajām ietvēm, ielām un ceļiem Siguldas novadā, lai iesniegtu pretenzijas pakalpojuma sniedzējiem par neizpildītajām saistībām vai nepieciešamajām papildu darbībām un, gadījumā, ja pakalpojuma kvalitāte neuzlabosies, lauztu noslēgtos līgumus.

Lai informācija par neiztīrītajām ielām un ceļiem būtu pilnīga, pašvaldība aicina arī novada iedzīvotājus ziņot par neiztīrītajiem ceļiem vai arī nekvalitatīvi veiktu darbu. Iedzīvotāji, nosaucot vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, nesakopto ielu vai ceļu, kā arī laiku, kad konstatēts konkrēts gadījums, tiek aicināti zvanīt uz pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruņa numuru 80000388 un nodot informāciju pašvaldības Klientu apkalpošanas nodaļas speciālistiem.

Tāpat iedzīvotāji ar pretenzijām var vērsties pie ceļu uzturētājiem:

  • Siguldas pilsētas un pagasta teritorijā ceļu uzturēšanu ziemā veic SIA „Eco Baltia vide” (atbildīgā persona Edgars Mūrnieks, tālrunis 27794441, e-pasts edgars.murnieks@jumis.lv),
  • Siguldas, Allažu un Mores pagastu teritorijā ceļu greiderēšanu veic SIA „DGR serviss” (atbildīgā persona Kaspars Liepiņš, tālrunis 29244301, e-pasts dgr.serviss@gmail.com).


Atgādinām, ka pašvaldības nolikums par ceļu uzturēšanu ziemā paredz, ka ielu un ceļu uzturētājiem tīrīšana jāveic tad, kad irdena sniega kārta pārsniedz 10 centimetrus. Ielām un ceļiem jābūt attīrītiem līdz plkst.7.00. Intensīvas snigšanas gadījumā ielu attīrīšana no sniega jāveic četru stundu laikā, bet ceļu un laukumu sešu stundu laikā no snigšanas sākuma, ņemot vērā prioritātes. Prioritārais greiderēšanas maršruts ir pašvaldības ielas un ceļi, pa kuriem pārvietojas sabiedriskais transports un notiek skolēnu pārvadājumi. Pēc tam seko A1, B un zemākās klases ielas un ceļi. Attīrot ielas un ceļus no sniega nedrīkst aizstumt ar sniega valni ietves, pieturas, nobrauktuves piebraucamajiem ceļiem un ielām. Ar iepirkuma dokumentiem, nolikumu un lēmumu par ceļu uzturēšanu ziemā iespējams iepazīties šeit (tabulas apakšējā aile).


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Administrācija
- 2015-01-15 09:06

Labdien, skaidrite!
Iepirkumu uzraudzības birojs 2014.gada 21.jūlijā ir apstiprinājis vadlīnijas saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma vērtēšanas kritēriju noteikšanai publiskajos iepirkumos, no kura izriet, ka pašvaldība iesūtītajos iepirkumu dokumentos nedrīkst vērtēt kritērijus, kas vērsti uz pretendenta, nevis piedāvājuma izvērtēšanu. Piemēram, vērtēt pretendenta pieredzi (darbības gadus, objektu skaitu, veiktās piegādes), personāla pieredzi (piedāvāto ekspertu pieredzi), atsauksmju skaitu, uzņēmuma apgrozījumu, kā arī to, vai tā ir uzņēmuma pamata vai blakus nodarbošanās. No tā izriet, ka pašvaldība var iestrādāt iepirkuma nolikumā normu, ka uzņēmējam konkrētā pakalpojuma sniegšanā jābūt piecu gadu pieredzei un konkrētam skaitam tehnisko vienību. Ja pretendents ir izpildījis šo kritēriju, pašvaldībai nav tiesību vērtēt papildu kritērijus, kā vien vadīties pēc lētākās cenas, jo šāda tipa iepirkumu procedūrās nav objektīvu kritēriju, ko izvērtēt saimnieciski izdevīgāka piedāvājuma saņemšanai. Ar Iepirkumu uzraudzības biroja vadlīnijām aicinām iepazīties ŠEIT: http://www.iub.gov.lv/files/upload/Vadlinijas-Saimnieciski_visizdev%C4%ABgaka_piedavajuma-krit%C4%93riji_20140721.pdf.
Atgriežoties pie iepirkuma konkursa uzvarētājiem un tiem piedāvājumiem, ar kuriem līgums netika noslēgts, – iepirkumu procedūras dokumentācijā redzams, ka lētākais no dārgākā piedāvājuma atšķīrās par vairāk nekā 20%, kas ir vērā ņemams sadārdzinājums.
Pašvaldība ir izstrādājusi tehnisko specifikāciju, pēc kuras pakalpojuma sniedzējam jāvadās, uzturot ielas un ceļus ziemā.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Emerita
- 2015-01-14 13:12

Izsaku pateicību "Gartens" darbiniekiem par kārtīgi nokaisītajiem celiņiem.

Administrācija
- 2015-01-14 11:54

Labdien!
Pildot pašvaldības funkcijas saskaņā ar normatīvajiem aktiem, Siguldas novada pašvaldība katru gadu organizē iepirkumu par ceļu uzturēšanu ziemā atbilstoši Publisko iepirkumu likumam un 09.03.2010. Ministru kabineta noteikumiem Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”.
Iepirkuma dokumentos iekļautas prasības: pakalpojuma sniedzējiem jābūt vismaz piecu gadu pieredzei pakalpojuma sniegšanā, nepieciešams konkrēts tehnisko vienību skaits, kā arī tehniskajai bāzei jāatrodas 8 kilometru rādiusā no pakalpojuma sniegšanas vietas. Noteikts arī uzņēmuma apgrozāmo līdzekļu apjoms un citas prasības. Visu piecu pretendentu iesniegto dokumentu saturs un piedāvājums bija atbilstošs normatīvajiem aktiem un iepirkuma nolikumam, kā rezultātā likumā noteiktā kārtībā tika izvēlēti pretendenti ar viszemāko cenas piedāvājumu, attiecīgi SIA „Eco Baltia vide” un SIA „DGR serviss”. Jāatzīmē, ka jebkura līguma noslēgšana pati par sevi negarantē tā kvalitatīvu un godprātīgu izpildi no pakalpojuma sniedzēja puses, tādēļ noslēgtajos iepirkuma līgumos ir paredzētas dažādas sankcijas, kuras tiks piemērotas ceļa uzturētājiem nekvalitatīvas pienākumu izpildes gadījumā. Siguldas novada pašvaldības speciālisti veic aktīvu noslēgto līgumu izpildes kontroli, lai pakalpojums tiktu sniegts kvalitatīvi, saskaņā ar noslēgto līgumu noteikumiem.
Siguldas pilsētas teritorijā pašvaldības ielas tīra SIA „Eco Baltia vide”, ietves KS „Gartens Sigulda”. Situācijai uz ielām, ceļiem un ietvēm regulāri seko trīs pašvaldības speciālisti, kas fiksē un dokumentē objektu stāvokli konkrētā dienā un stundā. Par neapmierinoši veiktiem darbiem tiek informēti pakalpojuma sniedzēji. Šodien, 14.janvārī, pašvaldības speciālisti abu uzņēmumu vadības pārstāvjus izsauca uz pārrunām, kurās tika norādīts uz nekvalitatīvi veiktajiem darbiem atsevišķos objektos un tika panākta vienošanās par turpmāko rīcību situācijas uzlabošanai un termiņiem.
Reģistrs, kurā tiek fiksēta informācija par nekvalitatīvi notīrītajām ietvēm, ielām un ceļiem Siguldas novadā, izveidots kā papildu rīks, lai arī iedzīvotāji varētu iesaistīties pakalpojuma kvalitātes uzlabošanā.
Gadījumā, ja pakalpojuma kvalitāte neuzlabosies, pašvaldība apsvērs iespēju lauzt noslēgtos līgumus, izsludinot jaunu iepirkuma procedūru.
Ar cieņu www.sigulda.lv administrācija

Atbilde: Administrācija
skaidrite
- 2015-01-14 15:57

tas ka tev ir instrumenti vēl nepadara tevi par meistaru.

iepirkuma sastādītājiem acīmredzami trūkst kompetences aizstāvēt iedzīvotāju intereses. atbildīga iedzīvotāju priekšā visupirms ir Īpašumu pārvaldes vadītāja. pārējais ir domes iekšējā problēma un lūdzu nepārlieciet šo atbildību uz iedzīvotājiem.

Atbilde: Administrācija
skaidrite
- 2015-01-14 16:05

Lursoft dati:
DGR serviss, SIA - Dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība
Eco Baltia vide - Atkritumu savākšana

lūk jums kritērijs pēc kura noteikt vai pakalpojumu sniedzējs spēc veikts savu darbu. ja tavs pamatbizness nav ielu/ceļu apsaimniekošana, tu neesi meistars, bet tikai māceklis. tāpēc arī cena par 30% zemāka, kā jau dempingam pienākas.

Atbilde: Administrācija
Minks
- 2015-01-14 16:34

Man gan patīk, ka ar mums runā un man nenokrīt gabals palīdzēt vai padalīties ar savu laiku un to ko redzu -mēs visi esam līdzatbildīgi par to, kas te notiek. Ticu, ka ja katrs pakustinās mazo pirkstjnju nevis urkškjēs, ka es te redz nodokljus maksāju, es esmu vienīgā kompetentā kundzīte, pārējie muljkjii, man viss pienākas, kalpojiet visi man, tad arī kaut kas notiks. Nesaprotu, kas tur slikts, ka tev prasa. Negribi, neatbildi, bojā savu veselību pārdzīvojot un meklējot vainīgos

Atbilde: Administrācija
skaidrite
- 2015-01-14 17:19

nu redz "Minks"
ja es maksāju algu domes darbiniekiem no saviem nodokļiem un mana vienīgā iespēja domes sastāvu ietekmēt 1x4 gados, tad uzskatu ka darbineikiem jābūt zinošiem un man savs brīvais laisk nav jātērē viņu vietā strādājot. nevar tiaki tēlot starpniekus - sakiet kas jums nepatīk un mēs tālāk to nodosim mūsu pašu izvēlētiem pakalpojumu sniedzējiem.

Korektīvās darbības tiek veiktas pēc tam, kad noticis negadījums. Bet preventīvās darbības tiek veiktas attiecībā uz iespējamām neatbilstībām, lai novērstu to rašanos. tieši spēja paredzēt notikumus atšķir labu vadītāju no "menedžera".

Atbilde: Administrācija
Dambo
- 2015-01-14 17:44

Skaidrītei meistaru un menedžeru lietas ir ļoti tuvas, tas ir labi. Svešvārdus pazīst. Internetu māk lietot. Akadēmiska būtne. Piemācieties arī likumu lasīšanas prasmes, paplašināsiet savas zināšas un kompetences :) ;)
Neviens taču Jūs personīgi neaicina tērēt tieši Jūsu darba un brīvo laiku. Visa šitā komentāru padarīšana prasa taču tik daudz laika.. Svaigs gaiss nomierina, tas jums ļoti nepieciešams - kā dakteris rekomendēju :)

Atbilde: Administrācija
Septiņi
- 2015-01-15 15:23

Skaidrītei - man tomēr patīk pasauli redzēt kā savstarpējas sadarbības modeli, nevis - es maksāju Domei algu. Nē taču... Kāds Tev maksā algu, kāds maksā tam, kurš maksā Tev un tā tālāk. Domei noteikti bez Tava nodokļa saņemšanas ir arī citas darbības sfēras. Dažām dienām ar nenotīrītām ielām nevajadzētu pārvilkt strīpu visa pārējā gada labajām lietām un darbiem.
Bet, mācoties pasaules un lietu kārtību, esmu iemācījies un sapratis, ka cilvēki uz pasauli skatās dažādām acīm. Pat skatoties vienā virzienā, ir iespējams redzēt vai nu baltu sniegu, vai grubuļainu ietvi, vai abus. Kādas acis ir Tev?

Jana
- 2015-01-14 09:41

Šī ir augstākajā mērā bezkaunība no pašvaldības ierēdņu puses - iedzīvotājiem ziņot par neiztīrītām ielām?! Tad paceļat dupšus un izejat ielās AR KĀJĀM, pēc tam pastāstiet iedzīvotājiem, kuras ielas un ietves IR notīrītas!!! Bezkauņas! Vakar gaju maršrutu centrs - pāreja no Kolonnas puses pāri sliedēm uz Gāles ielu, kā pa šejieni vispār var paiet?! Gājēju ceļš kā slidotava, sliežu pāreja vispār netīrīta! Pēc tam krustojums Gāles un P.Brieža - ja Tev nav gumijnieku - NEIZIESI! Tālāk ejam pa P.Brieža ielu, Šokolāes virzienā! Ja nav spārnu, tad normāli tik pāri vietām, kur gājēju ceļu šķērso

Atbilde: Jana
Jana
- 2015-01-14 09:43

Tas kā šogad tīra ir klaja beatbildība! Sniegs nav snidzis jau kuro dienu, bet tīrīšana tā arī apstājusies - TAK STRĀDĀJAT!!!

Atbilde: Jana
Jana
- 2015-01-14 09:43

mazās ielas ir nereāli! Sieviete gāja ar ratiem, tur izbraukt nav iespējam, arī pārnest ratus nav iespējams, jo kājas viņai gāja katra uz savu pusi! Visā šajā posmā un arī visā pilsētā gājēju ceļus sedz nenormāla kārta ar sniegu! Kas mums par tehniku, ka nevar šķūri zemāk nolaist un normāli bruģi notīrīt?! Tas pats parkā starp staciju un tirgu, visi gājēju ceļi slideni, nenotīrīti, 5 graudi smilšu uzbērti, kājas uz abām pusēm, Stacijas iela līdz tirgum, Atbrīvotāju iela uz ģimnāziju - tikai divas smukas asfalta rises, kur mašīnas brauc, un līdz ar to cilvēki staigā pa viņām - tas ir droši?!

skaidrite
- 2015-01-13 16:36

Kā pašvaldība var būt neapmierināta pati ar savu lēmumu uzticēt ielas tīrīt celtniekiem un atkritumu izvedējiem? kurš tad pieņēma šādu iepirkuma lēmumu? cik kompetenti tad tika sagatavotas iepirkuma prasības?

Iedzīvotājiem savas pretenzijas nevienam nav jāizsaka un pašvaldībai nav jānodarbojas tikai ar reaģēšanu uz sūdzībām -tas liecina tikai par sliktu vadību.

Likums par pašvaldībām nosaka, ka Pašvaldībām ir pienākums gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību

arī iedzīvotāji ir neapmierināti http://sigulda.lv/public/lat/diskusijas/tema/542/

Pasākumi