×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-03-30
Siguldas zēnu volejbola komandas cīņas pirms Jaunatnes čempionāta finālspēlēm

Turpinās Latvijas Jaunatnes volejbola čempionāta sacensības, kuras jau ieiet finiša taisnē. Skolēnu pavasara brīvlaika nedēļā norisinājās kārtējās čempionata spēles. Siguldas komandas piedalījās divās vecuma grupu sacensībās.

Brīvlaika pirmajā dienā Siguldā bija ieradušās D1 vecuma grupas (2002.gadā dzimušie un jaunāki) komandas no Liepājas, Dundagas, Cēsīm un Rīgas, lai kopā ar Siguldas komandu noskaidrotu, kuras labākās divas komandas maija sākumā piedalīsies finālā par 7.-10.vietu un kurām komandām būs jāspēlē par 11.-14.vietu.

Šajā vecumā grupā spēles notiek pēc mini volejbola noteikumiem – laukuma izmērs ir 12m x 6m (volejbola laukuma izmērs ir 18m x 9m), katra komandā jābūt diviem sastāviem (uz laukuma spēlē četri spēlētāji) un tiek izspēlēti četri seti (katras komandas abi četrinieki tiekas ar pretinieka komandas diviem četriniekiem).

Siguldieši turnīru iesāka diezgan pārliecinoši un pirmajās divās spēlēs ar 4:0 tiek uzvarētas komandas no Cēsīm un Liepājas. Spēle pret Dundagu tiek nospēlēta līdzīgi 2:2 un pēdējā spēlē pret Minusas Volejbola skolu arī jānoskaidro, kuras komandas tad iegūs divas augstākās vietas turnīra tabulā. Arī šī spēle tiek aizvadīta pārliecinoši un tiek svinēta  uzvara ar 4:0.

Turnīra noslēgumā Siguldai 1.vieta, 2.vietā Dundaga (Dundagai pa setam zaudējums pret Minusas VS, Liepāju un Cēsīm), 3.vietā – Liepāja, 4.vietā – Minusas VS un 5.vietā – Cēsis. Siguldas komandā rezultatīvākais spēlētājs ir Mārtiņš Auziņš.

Savukārt brīvlaika nedēļas pēdējā dienā Jēkabpilī norisinājās D2 vecuma grupas (2003.gadā dzimušie un jaunāki) sacensības. Satiekoties Jēkabpils I, Jēkabpils II, Siguldas, Daugavpils un Balvu komandām, jānoskaidro tās divas stiprākas komandas, kuras aprīļa otraja pusē piedalīsies Latvijas Jaunatnes čempionāta finālsacensībās par 1.-6.vietu.

Tieši mēnesi iepriekš 22.februārī, arī Jēkabpilī, šīs komandas jau tikās pirmajā aplī. Toreiz vislabāk veicās Jēkabpils I komandai, kura svinēja uzvaras visās spēlēs (vienīgo setu viņi zaudēja Siguldas komandai), otrajā vietā Siguldas komanda, trešajā vietā Daugavpils (no siguldiešiem atpaliek tikai par 2 punktiem), tālāk seko Jēkabpils II komanda un Balvi. Spēlē starp Siguldu un Daugavpili neizšķirts, rezultāts 2:2.

D2 vecuma grupā, tāpat ka D1 vecuma grupa, spēles notiek ar mini volejbola noteikumiem. Vienīgā atšķirība, ka šaja vecuma grupā bumba pāri tīklam jāspēlē ar piespēli (nedrīkst gremdēt) un nedrīkst bloķēt pretinieka raidīto bumbu. Otrajā aplī siguldiešu uzdevums nosargāt 2.vietu, lai varētu piedalīties finālsacensībās par 1.-6.vietu (abu apļu rezultātus skaita kopā).

Turnīra sākums Siguldai ne parāk labvēlīgs – Daugavpils komanda uzvar Jēkabpils I komandu ar 3:1 (pirmajā aplī Daugavpils komanda zaudēja ar 0:4).

Nākamajā spēlē tiekas Sigulda un Daugavpils. Tieši šīs spēles iznākums ir svarīgākais, kurš noteiks turnīra vietu sadalījumu. Sākums siguldai izvēršas diezgan traģisks. Pirmajā setā pie rezultāta 20:15 (jāspēlē līdz 21 punktam) par labu Siguldai, nākamos 5 punktus iegūst Daugavpils. Pie rezultāta 20:20, Siguldas spēlētājs mēģina bumbu raidīt pretinieku laukumā  pie paša tīkla, tomēr bumba aizķeras pie tīkla augšējās malas un lēnām, nedaudz padomājot virs tīkla, atveļas atpakaļ siguldiešu laukumā. Sets zaudēts ar 20:21. Šķiet, ka neizdosies nosargāt pēc pirmā apļa iekrāto divu punktu pāsvaru. Tomēr turpinājumā Siguldas komanda saņemas un nospēlē pārliecinošāk. Pret Daugavpils komandu beigās izdodas panākt neizšķirtu rezultātu 2:2. Tāpat arī neizšķirts iznākums 2:2 pret Jēkabpils I komandu, ar 4:0 uzvaras pret Balviem un Jēkabpils II komandu. Saskaitot abu apļu visu spēļu summu 1.vietu iegūst Jēkabpils I komanda ar 26 punktiem, Siguldai - 23 punkti un 2.vieta, Daugavpils komandai 21 punkts un 3.vieta, tālāk seko Balvi un Jēkabpils II komanda. Siguldas komandas 2.apļa rezultatīvākais spēlētājs ir Dāvis Vēvers.

Novēlēsim komandai kārtīgi sagatavoties un labus panākumus Latvijas Jaunatnes čempionāta finālsacensībās 18.-19.aprīlī.


Informāciju sagatavoja:
Siguldas VĢ sporta skolotājs
Normunds Šulte


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi