×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-13
Noslēgušās deju un koru skates Siguldas novada kolektīviem

11. un 12.aprīlī savu gada sezonas varējumu amatiermākslas kolektīvu skatēs rādīja Siguldas novada deju un koru kolektīvi. Dejotāji pulcējās Lēdurgā, kur žūrija – Zanda Mūrniece, Jānis Purviņš un Siguldas deju apriņķa virsvadītāja Gunta Skuja – dāsni novērtēja mūsu dejotāju cītīgo ikdienas darba rezultātu.

 

 

Latvijas Nacionālā kultūras centra Augstākās pakāpes diplomus saņēma šādi deju kolektīvi:

  • Siguldas pagasta Kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Vizbulīte” (vadītāja Indra Ozoliņa), A grupas deju grupā iegūstot vērtējumu, kas atbilst 92,9% no maksimāli iespējamiem;
  • Siguldas novada Kultūras centra senioru deju kolektīvs „Sidrabdancis” (vadītāja Dagnija Liepiņa), F deju grupā iegūstot vērtējumu, kas atbilst 92,4% no maksimāli iespējamiem.

Siguldas novada Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Siguldietis” (vadītāja Ieva Roķe), pirmoreiz startējot augstākajā vidējās paaudzes deju kolektīvu grupā jeb D grupā, iegūstot I pakāpes diplomu par sniegumu, kas vērtēts 88,8% no maksimāli iespējamā, savukārt Allažu pagasta Tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Ķimelītis” (vadītāja Aelita Ziemele), patiesi priecājās par lielisko sasniegumu, kas tika novērtēts ar I pakāpes diplomu un iegūto vērtējumu E deju grupā 81,6% no maksimāli iespējamiem.

Skates noslēgumā Jānis Purviņš pateicās par dejotāju ieguldīto darbu: „Bija interesanti vērot, kā vadītāji meklējuši dejas serdi, lai atklātu dejas stāstu”.

Deja nav tikai raksts un soļu virknējums, tās ir emocijas un dejas tēls. Šovasar vidējās paaudzes dejotāji pošas uz saviem VIII Latvijas vidējās paaudzes deju svētkiem „Dievs man deva maizes zemi”, kas notiks 6., 7.jūnijā Jelgavā, bet seniori uz XX Senioru Deju svētkiem „Madonas piecdancis”, kas notiks 30.maijā Madonā.

12.aprīlī Siguldas 1.pamatskolā žūrija – diriģenti Mārtiņš Klišāns, Ināra Freimane un Siguldas koru apriņķa virsdiriģents Jānis Baltiņš, – vērtējot koru sniegumu:

  • Latvijas Nacionālā kultūras centra I pakāpes diplomu, par 88,62% no maksimāli iespējamā punktu skaita piešķirot Siguldas novada Kultūras centra jauniešu korim „Atvars” (vadītājs Jānis Baltiņš);
  • par 83,4% no maksimāli iespējamā punktu skaita, piešķirot I pakāpes diplomu Siguldas novada Kultūras centra jauktajam korim „Spārni” (vadītāja Līga Ādamsone);
  • II pakāpes diplomus saņēma Siguldas novada Kultūras centra senioru jauktais koris „Gāle” (vadītāja Ņina Kiršteina), kas uzstājās kopā ar Inčukalna senioru kori „Atblāzma” (78,6%);
  • II pakāpes diplomus saņēma arī Siguldas pagasta Kultūras nama jauktais koris „Sigulda” (77,6%), vadītāja Līga Vasiļjeva, un Siguldas novada Kultūras centra sieviešu koris „Teiksma” (77,4%), vadītāja Maija Feldmane.

Koru apriņķa virsdiriģents Jānis Baltiņš, rezumējot dienas laikā dzirdēto, akcentēja uzdevumus, kādiem kori gatavojušies. Šis ir Vispārējo latviešu Dziesmu svētku starpposms, nākamajiem svētkiem gatavošanās sāksies 2016.gadā. Bet šīs vasaras īpašais notikums Siguldas koru apriņķa dziedātājiem būs 27.jūnija Ziemeļvalstu Dziesmu svētku Novadu dienas koncerts Siguldas pilsdrupās, kurā mūsu kori sadziedāsies ar 10 koriem no Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Igaunijas un Lietuvas. Diriģents Mārtiņš Klišāns pateicās visiem dziedātājiem, ka dzied koros, velta savu laiku amatiermākslai.

Koru un deju apriņķi ir Latvijas Nacionālā kultūras centra veidoti metodiskā un koordinējošā darba veikšanai. Tos vada šī centra apstiprināti virsvadītāji.

Informāciju sagatavoja:
Inga Krišāne,
Siguldas novada Kultūras pārvaldes vadītāja vietniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi