×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-04-29
Cilvēkiem ar kustību traucējumiem izveidota pieejama vide Skolas ielā 3

Aprīlī, pateicoties Siguldas novada pašvaldības, Labklājības ministrijas un Saeimas deputāta Ainara Latkovska atbalstam, ēka Skolas ielā 3, kurā atrodas Siguldas novada Jaunrades centrs, Siguldas novada bibliotēka, Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvalde un biedrība “Cerību spārni”, ir kļuvusi pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem – pie ēkas ir izveidota uzbrauktuve, bet iekštelpām ir iegādāts mobilais ratiņkrēslu pacēlājs. Kopējās vides pieejamības projekta izmaksas sasniedza 7 524 eiro.

Biedrības „Cerību spārni” vadītāja Eva Viļķina atzīmē, ka, pateicoties jaunajam pacēlājam, cilvēki ar kustību traucējumiem varēs saņemt pašvaldības struktūrvienību un biedrības “Cerību spārni” pakalpojumus, kā arī apmeklēt bibliotēkas vai Jaunrades centra  rīkotās aktivitātes.

“Mūsu aprūpētājiem būs daudz vieglāk palīdzēt cilvēkiem ratiņkrēslos nokļūt uz biedrības dienas centra telpām, kas atrodas otrajā stāvā. Mobilais ratiņkrēslu pacēlājs darbojas automātiski – tas cilvēku ratiņkrēslā uzved un noved pa kāpnēm. Pacēlāju vada īpaši apmācīts darbinieks, kas, sasniedzot galamērķi, atbrīvo ratiņkrēslu no pacēlāja, kur tas bijis piestiprināts. Nozīmīgi, ka mobilo pācēlāju var brīvi pārvietot un transportēt – pacēlājam nepieciešama vien elektropiedziņas barošana, kas tiek nodrošināta ar iebūvētu akumulatoru,” skaidro E.Viļķina, novērtējot, ka uzbrauktuve ir vērtīgs ieguvums arī jaunajām māmiņām, kuru mazuļi vēl atrodas ratiņos.

Informāciju sagatavoja:
Simona Čeičiniece


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi