×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 8. maijs
Šodien sveicam: Staņislavs, Staņislava, Stefānija
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-05-15
„Sev un saviem draugiem” svin piecpadsmito jubileju

Pēdējo 14 gadu laikā, Siguldas novada Talantu konkursa „Sev un saviem draugiem” koncertos klātesošos ar savām spējām priecēja talantīgākie Siguldas novada iedzīvotāji. Arī šis gads nebija izņēmums – 14.maija vakarā Siguldas pagasta Kultūras namā bija iespēja vērot 28 veiksmīgākos priekšnesumus, kuri bija izvirzīti konkursa finālam.

Šogad „Sev un saviem draugiem” norisinājās jau 15.reizi. Arī konkursantu skaits bija jubilejas gadam atbilstoši liels – abos pusfinālos kopumā tika pieteikti 70 priekšnesumi, no kuriem finālā nokļuva 28 labākie, kas, kā apgalvo pasākuma idejas autors Atis Priedītis, ir rekords.

Šoreiz skatītāji varēja vērot kā sevi uz skatuves pierāda dažāda vecuma dejotāji, dziedātāji un skatuves runātāji.

Lai novērtētu dalībnieku spējas, konkursa žūriju pārstāvēja Latvijā populārais mūziķis Nikolajs Puzikovs, mūziķe un Allažu pamatskolas skolotāja Ināra Paegle, Allažu Tautas nama deju kolektīvu „Ķimelītis” un „Ķimenīte” vadītāja Aelita Ziemele, uzņēmējs Normunds Saukāns un Siguldas novada Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Inga Krišāne.    

Konkursa laikā skatītājus priecēja ne tikai dalībnieki, bet arī pieaicinātie viesmākslinieki – Siguldas Mākslu skolas pasniedzēja Elmāra Rudzīša saksofonu kvartets, akordeona talantu apliecināja skolotājas Vineta Golubkovas 2.klases audzēknis Kristians Lelis, bet pasākuma nobeigumā dziesmu „Dievs tevi mīl!” izpildīja žūrijas pārstāvis Nikolajs Puzikovs.

Šogad dalībnieki tika sadalīti sešās dažādās grupās, kuras tika vērtētas atsevišķi. Konkursa rezultāti:
-    Bērni vecumā no 4-7 gadiem: 1.vieta Robertam Peičam, 2. vieta Sindijai Vanesai Mednei,  3. vieta Amandai Deksnei.
-    Jaunieši vecumā no 8-12 gadiem: 1. vieta Edgaram Bāliņam, 2. vieta Laumai Kļaviņai, 3. vieta Katrīnai Ungurai.
-    Pusaudžu grupā - 12-17 gadi: 1. vieta Annijai Bildartei, 2. vieta Annijai Lejzemniecei, 3. vieta Anetes Felkeres un Santas Lemežas duetam.
-    Pieaugušo grupā: 1. vieta Gerdai Bīviņai, 2. vieta Gerdas Bīviņas un Egitas Grolles duetam, 3. vieta Lindai Ervaldei.
-    Deju grupas: 1. vieta JVCLUBS Dance Company, 2. vieta deju grupai „Madaras eņģelīši”.
-    Skatuves runas mākslinieku konkurencē 1. vieta Andrim Jenertam, 2. vieta Lūkasam Riekstiņam, 3. vieta Megijai Vainorjus.
Pasākums neizpalika arī bez simpātiju balvām. Skatītāji savas balsis atdeva par Deju grupu „Madaras eņģelīši”, savukārt Nikolaja Puzikova simpātiju balvu - iespēju kopā ar mūziķi iedziedāt dziesmu, ieguva Lauma Kļaviņa.

Pēc konkursa beigām, gandarījumu par dalībniekiem pauda arī pasākuma idejas autors Atis Priedītis. „Šoreiz mākslinieki tiešām bija piedomājuši pie šova elementiem. Dalībnieki dziedāja ļoti tīri un bija labi sagatavoti, par to arī prieks”. Jautāts par to, kādu ziņu Atis vēlētos nodot siguldiešiem, viņš atbildēja: „Galvenais ir mēģināt un uzdrīkstēties!”.

Konkursu „Sev un saviem draugiem” atbalstīja: Viesnīca „Sigulda”, www.absolutsed.lv, tūrisma aģentūra „Rivasi”, SIA “Zilveri”, ZS “Pīlādži”, Jansons Andis, SIA “Furšets”, SIA “Lat Grasis”, SIA “KG Latvija”, SIA “MAD” un piedzīvojumu parks „Tarzāns”.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada Kultūras pārvaldes praktikants
Matīss Kleinbergs


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi