×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-06-25
Siguldas Absolventu orķestris viesojas Pluņģē, Lietuvā

No 19. līdz 21.jūnijam Siguldas Absolventu orķestris diriģenta Andra Muižnieka vadībā viesojās 14.pūtēju orķestru festivālā Pluņģē, Lietuvā. Festivāls norisinājās sestdien, 20.jūnijā. Pilsētu pieskandēja 13 pūtēju orķestri, starp kuriem vienīgie ārvalstu viesi šogad bija siguldieši.

No rīta un pēcpusdienā Pluņģes iedzīvotāji un viesi varēja klausīties orķestru skanējumu pie kņaza Nikolaja Oginska neoklasicisma stilā būvētās pils (1879). Pils parks ir 58 ha liels, un tajā atrodas arī pils palīgēkas, staļļi, dīķi, kā arī pilsētas brīvdabas estrāde.

Pēcpusdienā ar svētku gājienu visi festivāla dalībnieki un viesi devās uz estrādi, kur notika koncerts, kas tika atklāts ar kņaza Nikolaja Oginska brāļa Mihaela Oginska pasaulē slaveno „Polonēzi” koporķestra un grezni tērptu dejotāju izpildījumā.

Pēc koncerta Pluņģes mērs un Kultūras centra pārstāvji aicināja orķestru vadītājus uz nelielu pieņemšanu Pluņģes kultūras centrā. Līdztekus festivālam Pluņģes centrālajā laukumā muzicēja Lietuvas tautas kapellas, tirdziņā varēja nobaudīt Lietuvas nacionālos gardumus un iegādāties amatnieku darinājumus. Arī laikapstākļi bija vasarīgi un patīkami, kas vēl jo vairāk priecēja svētku dalībniekus.

Septembra beigās Siguldas Absolventu orķestris aicinās visus uz diriģenta Andra Muižnieka 70 gadu jubilejas koncertu koncertzālē “Baltais flīģelis”.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Absolventu orķestra pārstāve

Ilva Urbanoviča

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi