×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-06
Decembrī Siguldā notiks Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā

Šī gada 14. – 20.decembrī Siguldas trasē norisināsies Eiropas kausa izcīņas posms skeletonā un bobslejā, kas būs kā ģenerālmēģinājums Pasaules kausa posmam, ko Latvijā plāno sarīkot jau nākamgad. Latvijas trase gan nevar uzņemt bobsleja četrinieku sacensības, tāpēc Eiropas kausa sacensību kalendārs saplānots tā, lai Siguldā aizvadītu skeletona un bobsleja divnieku sacensības.

Iepriekšējo reizi Pasaules kausa posms skeletonā Siguldā risinājās 2004.gadā, kad sliktos laikapstākļos uzvaru negaidīti svinēja Tomass Dukurs, kuram joprojām tā ir vienīgā uzvara karjerā.

„Jau 2007.gadā plānojām pārtaisīt Siguldas trasi, lai tā būtu piemērota bobsleja četriniekiem. Kaut beigās izlēmām to tomēr nedarīt, sapnis par Pasaules kausa sacensībām mums tāpat palika,” atzina Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. „Janvārī tika sāktas sarunas par Pasaules kausa posma organizēšanu, sākumā domājām tikai par skeletona sacensību uzņemšanu, tomēr pēc sarunām ar inspektoriem izkristalizējās doma, ka esam pelnījuši pilnu sacensību, un ka bobsleja 4-ku posma vietā varētu sarīkot 2 EK posmus bobsleja divniekos.” Veiksmīgas Eiropas kausa sarīkošanas gadījumā jau nākamajā gadā sezonas pirmajā pusē Siguldā notiks arī Pasaules kausa sacensības.

Ja Latvijas bobsleja izlase Eiropas kausa Siguldas posmā plāno startēt spēcīgākajā sastāvā, skeletonā Eiropas kauss ir vien trešās spēcīgākās sacensības, tāpēc tajās nedrīkst piedalīties pasaules ranga pirmie 15 atlēti. Līdz ar to Martinam un Tomasam Dukuriem, kā arī, visticamāk, Leldei Priedulēnai šīs sacensības ies secen. Tomēr Latvijas skeletona komandā ir vēl seši jaunie sportisti, kuri visi varētu piedalīties.

„Bobslejam Siguldas trase ir smaga. Tā kā tajā ir īss izeju rādiuss, daudzās vietās jābrauc pa vienu trajektoriju. Tāpēc būs liels spiediens uz ledu, un sacensības vēlamies organizēt pēc iespējas aukstākā laikā,” teica Siguldas trases direktors Dainis Dukurs.

Pēc Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas datiem, pašlaik pasaulē ir 14 starptautiskām prasībām atbilstošas trases un to vidū iekļauta arī Sigulda.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi