×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2015-11-26
Karjeras izglītības pasākumi Siguldas novada skolās

Lai palīdzētu jauniešiem izprast savas intereses, iespējas un darba tirgus piedāvājumu, Siguldas novada Izglītības pārvalde piedāvā karjeras izglītību – mācību procesā integrētu pasākumu kopumu, kas motivē bērnus un jauniešus mācīties, izzināt sevi un apzināt savas spējas.

Šobrīd Siguldas novada skolās karjeras izglītības pasākumi galvenokārt tiek integrēti mācību priekšmetu un audzināšanas stundās, projektu nedēļās, ēnu dienās, ekskursijās, vasaras nometnēs un interešu izglītības pulciņos, kā arī skolēnu vasaras nodarbinātības projektā.

Siguldas Valsts ģimnāzijā karjeras izglītības jautājumi ir iekļauti ieteicamajās audzināšanas stundu tēmās, tās īsteno skolas psihologs un klašu audzinātāji. Ir tēmas, kuras iekļautas mācību priekšmetos – ekonomikā, latviešu valodā, sociālajās zinībās. Tradicionāli skolā tiek īstenots Ēnu dienas projekts 8.klasēm, tas notiek projektu nedēļā. 12.klašu skolēniem tiek organizētas tikšanās ar augstskolu pārstāvjiem un bijušajiem ģimnāzijas absolventiem.

Siguldas pilsētas vidusskolā Karjeras diena 7. – 12.klašu skolēniem plānota 24.martā, līdz tam skolas psihologs sadarbībā ar karjeras konsultantu ar testu un anketu palīdzību ļaus jauniešiem saprast savas intereses un piemērotību kādai no izvēlētajām profesijām. Sadarbībā ar Izglītības pārvaldi, Valsts nodarbinātības aģentūras Siguldas filiāli, pašvaldības Uzņēmējdarbības atbalsta punktu un novada uzņēmējiem projektu nedēļas laikā jauniešiem organizēs prakses iespējas izvēlētajās profesijās. Prakses gaitā saskaņā ar darba uzdevumiem skolēniem būs jāsagatavo prakses pārskats. Noslēgumā – Karjeras dienā skolēni tiksies ar populārāko profesiju pārstāvjiem, kuri ne tikai pastāstīs par savu pieredzi un ikdienas darbu, bet jauniešiem būs iespēja piedalīties arī dažādās praktiskās meistarklasēs.

Laurenču sākumskolā janvārī plānota Profesiju nedēļa, kuras laikā katra klase apzinās vecāku profesijas, skolēni kopā ar klases audzinātājām izvēlēsies trīs interesantākās profesijas, un profesiju nedēļas noslēgumā 12 vecāki prezentēs savu profesiju, parādot arī tās praktisko pusi.

Siguldas 1.pamatskolā no decembra līdz martam plānots pasākumu cikls „Atver profesijas durvis”, tā ietvaros notiks konkurss „Profesiju sīrups” un projektu nedēļa „XXI gadsimta profesija”, kuras laikā skolēni veidos instalācijas, kolāžas un aprakstus par vēlamākajām nākotnes profesijām. Jau tradicionāli kopā ar Vecāku padomi pavasarī tiks organizētas „Amatu dienas”.

Mores pamatskolā tiks turpināti dažādi profesiju izpētes testi un skaidroti jautājumi par izvēlētajām profesijām nepieciešamo izglītību.

Saistībā ar skolas jubileju Allažu pamatskolā plānots īstenot projektu „Mana profesija”, kura laikā skolēniem būs jāintervē savi vecāki un vecvecāki.

Savukārt Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrs „Mērķis” līdz jaunā gada sākumam strādā pie interaktīvas spēles „Profesiju detektīvs” izveides.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Siguldas filiālē ir pieejamas bezmaksas individuālās un grupu konsultāciju iespējas karjeras izglītības jautājumos. Pēc pašvaldības Izglītības pārvaldes lūguma NVA darbinieki apkopojuši informāciju par darba tirgus piedāvājuma tendencēm Siguldas novadā, arī par tām iespējams uzzināt NVA Siguldas filiālē.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi