×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2016-09-01
Siguldas novadā sākas jaunais mācību gads

1.septembrī Siguldas novada sešās vispārizglītojošajās skolās mācību gadu sāks vairāk nekā 2100 skolēnu un gandrīz 240 pedagogu. Šis būs pirmais mācību gads turpat 260 pirmklasniekiem. Lai novada bērnudārzu audzēkņi un skolēni jauno mācību gadu uzsāktu labiekārtotās telpās, vasarā izglītības iestādēs norisinājās vērienīgi labiekārtošanas un remontdarbi vairāk nekā 646 tūkstošu eiro apmērā.

Siguldas pilsētas vidusskolā pirmklasnieki mācības uzsāks piecās pirmajās klasēs, Laurenču sākumskolā un Siguldas 1.pamatskolā katrā būs trīs pirmās klases, bet Mores un Allažu pamatskolās – pa vienai pirmajai klasei. Kā ierasts, Siguldas novada pašvaldība novada bērnudārzu pirmskolas grupām, kā arī skolu pirmo un otro klašu audzēkņiem, uzsākot jauno mācību gadu, ir sarūpējusi dāvanu – krāsojamo grāmatu par dažādiem drošības jautājumiem.

Aktualitātes jaunajā mācību gadā

Sagaidot jauno mācību gadu, novada izglītības iestādes īstenos vairākas jaunas izglītības programmas un aktivitātes. Piemēram, papildus matemātikas un zinātņu novirzieniem Siguldas Valsts ģimnāzijā jaunajā mācību gadā 7.klases skolēni uzsāks padziļinātu angļu valodas apguvi, vienu mācību priekšmetu apgūstot bilingvāli – 7.klasē skolēni latviski un angliski apgūs bioloģiju, 8.klasē – fiziku, bet 9.klasē – ķīmiju. Tāpat ģimnāzija, īpašu uzmanību pievēršot informācijas tehnoloģiju apgūšanai, turpinās pērn sākto datorikas programmu 7. un 8.klasēs. Savukārt Siguldas 1.pamatskolā šogad strādās divi „Iespējamās misijas” skolotāji – mājturības un tehnoloģiju skolotāja zēniem un vēstures un sociālo zinību skolotājs. Laurenču sākumskola šajā mācību gadā kļūs par VAS „Latvijas valsts meži” projekta „Mammadaba” vēstniecību, kas dos iespēju iedvesmot citas Latvijas skolas piedalīties projekta meistarklasēs, lai pilnveidotu skolēnu zināšanas par dabu.

Domājot par skolēnu drošību, no jaunā mācību gada pakāpeniski visās pilsētas vispārizglītojošajās skolās tiks uzstādītas pieejas kontroles ierīces – turniketi, kas skolā ļaus iekļūt tikai attiecīgās skolas skolēniem un personālam, noskenējot savu ID karti. Tāpat mācību gada laikā plānots ieviest iespēju ar ID kartēm samaksāt par pusdienām, lai skolēniem nevajadzētu lietot skaidru naudu.

Līdzās vispārējai izglītībai Siguldas novada bērniem un jauniešiem arī šajā mācību gadā tiek piedāvāts plašs profesionālās ievirzes un interešu izglītības piedāvājums – kā vispārizglītojošajās skolās, tā arī Mākslu skolā „Baltais Flīģelis”, Siguldas Sporta skolā, Siguldas novada Jaunrades centrā un citviet būs pieejamas turpat 70 nodarbības un pulciņi.

Pašvadība atgādina, ka novada daudzbērnu, kā arī maznodrošinātām un trūcīgām ģimenēm pieejmi atvieglojumi ēdināšanas pakalpojumu maksas segšanai mācību iestādēs, kā arī atlaides profesionālās ievirzes izglītībai. Plašāka informācija – šeit

Pašvaldība pateicas novada pedagogiem

Ikgadējās Siguldas novada pedagogu konferences laikā 29.augustā pašvaldība pasniedza īpašas sudraba piespraudes un Pateicības rakstus pedagogiem, kas novada izglītības iestādēs nostrādājuši vairāk nekā 10 gadus un šogad svin nozīmīgas jubilejas. Šogad tika sveikti 16 jubilāri – Andra Fridrihsone, Rima Sitņikova un Māra Taimiņa (Siguldas pilsētas vidusskola), Ineta Lapacinska, Indra Ozoliņa, Alla Komorkoviča, Pēteris Zariņš un Līga Sausiņa (Siguldas Valsts ģimnāzija), Anita Jurgelāne, Ināra Paegle un Aija Lugbane (Allažu pamatskola), Daiga Lapa („Saulīte”), Ineta Žukovska („Pīlādzītis”), Aivars Fridrihsons (Siguldas Sporta skola), Vija Zita Ozola (Siguldas novada Jaunrades centrs), Ārija Bērze („Baltais Flīģelis).

Šogad darba gaitas novada izglītības iestādēs – bērnudārzos un skolās – uzsāk 27 jauni pedagogi – Laurenču sākumskolas skolotājas Egija Varekoja un Santa Jākobsone, sociālais pedagogs Ilga Sirmele, logopēds Vita Siliņa, pagarinātās dienas grupas skolotāja Paula Rence, matemātikas skolotāja Diāna Judze. Siguldas 1.pamatskolā – vēstures un sociālo zinību skolotājs Jānis Stepiņš, mājturības un tehnoloģiju skolotāja Madara Kosolapova. Siguldas pilsētas vidusskolā sākumskolas skolotājas – Iluta Andersone, Vita Bērziņa, Inga Eglīte, sporta skolotājs Uvis Raivis Kronenbergs, vizuālās mākslas un sociālo zinību skolotāja Zane Putniņa un mūzikas skolotāja Inga Ozoliņa. Siguldas Valsts ģimnāzijā – matemātikas skolotājas Sanita Ciekure un Ārija Viļuma, krievu valodas skolotāja Lāse Vilka, mūzikas skolotājas Inga Mudule un Inga Ozoliņa. Allažu pamatskolā pirmskolas pedagogs Iveta Linde, Mores pamatskolā sporta skolotājs Kalvis Grīnbergs. Bērnudārzā „Pasaciņa” skolotājas Ilze Stankevica, Inga Buša, Vita Tamme un Liāna Gudovska. Bērnudārzā „Pīlādzītis” – skolotāja Sanda Markevica, bet „Ābelītē” Sarmīte Adena–Adiņa un Anita Bildere.

Drošība skolā

Sākoties mācību gadam, Siguldas novada Pašvaldības policija aicina vecākus pārrunāt ar saviem bērniem, jo īpaši ar mazāko klašu audzēkņiem, drošības jautājumus un atgādināt:

  • pēc palīdzības vienmēr var vērsties pie policista;
  • nedrīkst runāt uz ielas ar svešiniekiem, kāpt svešās automašīnās;
  • šķērsojot ielu pa gājēju pāreju, ir jābūt uzmanīgiem – nedrīkst iziet uz ielas, kad auto ir pavisam tuvu, tas var neapstāties;
  • nerotaļāties ar mobilo tālruni, pārvietojoties pa ielu;
  • gaismu atstarojoši elementi apģērbā un aksesuāros ļauj būt pamanāmam!

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi